İçerik değiştir



Sayı 1: Güncel / Siyaset


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 09.08.2006 - 21:50


Ne Şam’ın Şekeri, ne Arab’ ın yüzü

Ne arap düşmanıyım nede israil sempatizanı amacım bugün mağdur durumda olanlar dünün mağdur durumda bıkanları olabilirler mi ? sorusuna geçmişe bakaraktan yanıt bulmaya çalışmak.

Yemen’ den başlayalım öbür adı Türk mezarlığı, Yemen! Ah Yemen! Kitabınını yazarı Mehmet Niyazi bir ropörtajında “bir yabancı ansiklopedide Yemen’de şehit olan Türklerin sayısından tarih ürküyor deniyor.” der. İşin acı tarafı San’a-Hudeyde arasındaki yol inşaatında ölen 50 Çinli için bile anıt yapılmışken evet evet yol inşaatında ölen 50 Çinli için, Anadolu’dan hemen hemen her bir ailenin şehit verdiği ve sayıları 300 bini geçen şehitlerimize ait bir Türk şehitliği yok...

Mısır, 1948-67-73’ de savaştığı ve toprak kaptırdığı İsrailin Lübnan savaşı için bugun susmayı tercih ediyor. Bu tercihini daha önceki savaşlarda yalnız bırakıldığından dolayı tarihten ders almış olarak yorumlayabilirmiyiz? Bence yorumlarız.

Suudi Arabistan, dolar manyağı olmuş bu ülke arap dünyasının direkt alakasız bir tutum sergileyerek zenginlik içinde yüzerken fakir arap ülkelerine hiçbir katkı sağlamamakla birlikte siyasi olaylara da bana dokunmayan yılan felsefesiyle hareket etmektedir. Para ve saadet içinde yüzerken Hz.Muhammed’in insanın vicdanın belirleyiciliğini ortaya koyan “komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifinin aksine vicdansız bir tutum izleyen Suud’ lu kardeşlerimiz aynı vicdansızlığı Türk askerine de yapmıştı

Peygamberimizin mezarının bulunduğu kutsal Medine kentini kuşatıp ele geçirenler, Mehmetçiği orada aylar boyunca aç ve susuz bırakıp çekirge ölülerini yemeye mahkûm edenler kimlerdi? İngiliz işbirlikçisi Araplar!
Medine'yi savunan kahraman Fahrettin Paşa o açlık ve susuzluk ortamında emir yayınlıyordu:

"Asker evlatlarım, çekirge yemek çok güzel. Ben yiyorum, sizler de yiyin. Sacda döndürüp kızartacaksınız." E.ÇÖLAŞAN


Evet mağdur Lübnan, Yıllarca Hizbullahı ve PKK’yı destekleyen bu ülkenin bugun bunun altında ezildiğini görmekteyiz. Yıllarca PKK militanlarının eğitildiği ve Mahsun Korkmaz Akademisi olarak isimlendirilen Helvi Kampı hala Lübnan topraklarında bulunmaktadır. PKK Lübnan’dan sadece eğitim değil, ekonomik amaçlı da istifade etmiştir.Bekaa’nın önemli bir uyuşturucu merkezi olduğu bilinmektedir. Görüyorum ki ülke olarak hizbullahın hücre evlerindeki toplu mezarları ne çabuk unuttuk. Görülmemiş vahşet diye değerlendirdiğimiz işkence odalarını hafızalarımızdan çıkarıp atmışız..

Suriye, PKK’ ın yani terörürün en büyük destekçisi idi ta ki Kürt Milliyetçiliğinin kendi başına da musallat olacağını ve Türkiye’nin Suriye’ ye girme kararındaki ciddiyetini anlayana dek. Şimdi Abd ve İsrail tehdidiyle karşı karşıya ve Türk iyenin vicdanına ve desteğine muhtaç..

İran, Yıllarca irticaya yönelik her türlü oluşumu destekleyen bu ülke düne kadar PKK’ya, Hizbullaha verdiği desteğini de unutmamak lazım Ayrıca bölgenin en güçlü ülkelerinden olan İran yıllardır süregelen arap-İsrail savaşlarına hep seyirci kalmakla birlikte Irak taki Sünni- Şii çatışmalarında Şii lere destek vererek Arab’ın Arabı katletmesinde hala rolünü oynamaktadır.

Irak, 1980-1988 yılın da kıytırık bir sınır problemi yüzünden 8 sene İran ile savaştı ve iki yıl sonra Kuveyt’ e girdi 1990 Yıllarca PKK’ya verdiği destek ve i hali hazırda Kuzeyindeki PKK kampları gündem meselemiz. Demokrasi diye yabancı ülke askerlerini çiçeklerle karşıladı şimdi sen sunni’ sin sen şii’sin deyip birbirlerini katlediyorlar.

Bu ülkelerin bir çoğu 1 nci Dünya savaşında ayaklanarak Osmanlıyı sırtından vurmuş İngiliz mandasını kabullenmişlerdi. İşte o gün İngiltere mandasını kabul edenler şimdi ingilterenin 16500 yahudiyi yerleştirip bir yahudi memleketi kurma planı ortaya koymasına ses çıkarmamıştı. Ta ki 2 nci Dünya savaşında şavaşın dan kaçıp yerleşenlerle birlikte 900 000 binlik bir yahudi devleti İSRAİLİN kurulduğunu fark edene dek.

Şimdi ben önyargılı olarak bakıyor olabilirim ama olmadığım bir şey söyleyeyim Arap düşmanı değilim. Arap dünyası sahip oldukları dinin de emrettiği gibi ne zaman ki evrensel insanlık kurallarının savucu olur aslında. Akif’in dediği gibi İman dolu göğüslerini bu yolda siper ederler, ne zamanki köy kurnazlığı rollerinden kurtulur ve aç komşularının yanında olur işte o zaman muvaffak olur.

Çünkü kısır bir döngü bu, Eden buluyor, bulan ediyor, Fırsat kiminse mağdur eden rolüne bürünüyor ama mutluluğu uzun sürmüyor..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli