İçerik değiştir



Sayı 1: Edebisiz Yazılar


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 09.08.2006 - 18:22


Şimdi efendim, öncelikle harabe.net e bana bu desteği verdiği için teşekkür ederek yazıma başlıyorum. Bu gazetede en alakasız bölüm sanırım benim bölümüm olacak, ne haber olacak ne bişey, ben bu şekilde boş boş yazacam... İstemezseniz okumayın kardeşim alla alla...

Kendimi yineleyerek başlamak istiyorum, beni tanıyanlar bilirler biraz kilo problemi çekmekteyim, aslında kilo problemi çektiğim yok biraz iri kemikliyim balina kemiklerinden varmış bende öyle demişti bir antropolog, göbek mi? Yahu çok karın çalıştım kas onlar kas. Fakat bir beyin cerrahının görüşüne göre, beynimin ağırlığı göbeğiminkinden fazlaymış, test ettim beynimi bi kenara bıraktığımda sevgilim yatağa benden önce düşüyor. Konuyu fazla dağıtmadan bir giriş yapayım bari eh gittim bi teyzeye (diyetisyen olur kendileri) “teyze bana kilo verdir” dedim. Demez olaydım, teyze dememe kızdı sanırsam, hayatım zindan oldu, açım lannnnn... Neyse sanırım konumuz bu değildi, hah ne diyordum? Evet diyetisyene gittim işte test mest falan filan, sonra bana bir liste verdi, dedi ki yoğurt ye senin kurtarıcın o olacak. Eh biz de böle güzel şık bi insanı kırmayız yani başladık yemeğe, bu hani sütaş reklamı var ya “ben bir yoğurt severim” diye heh onun gibi bişiyim böyle elde küçük yoğurt insanlar hamburger götürürken imrene imrene bakıyorum. Fakat yoğurda olan sevgim gün geçtikçe artıyor.

Yoğurdun yararları saymakla bitmez, ilk olarak dişlere diş etlerine, bağırsak zamazingoları ve mide guruldamasına karşı birebirdir. Sonra tabi hayatımıza da büyük etkileri vardır, sizce hergün düzenli olarak yoğurt yiyen biri sinirli olabilir mi? Kesinlikle hayır, yoğurt sinirleri yatıştırır, beyin dalgalarını kontrol eder, hatta onunla iyi anlaşırsanız iyi bir sporcu olmanızı sağlar. Tabi bunların dışında bir de yanınızda taşıdığınız yoğurdu, otobüste bıdı bıdı konuşan amcayla paylaşırsanız, hem çenesini kapar, hem de onu uyutarak sizin kulaklarınızın uğuldamasını ve başınızın ağırmasını önler. Aynı etkiyi çocuklarda da gösterir zırıl zırıl ağlayan bir çocuğun ağzına hafif şeker katılmış yoğurdu dayadığınızda, anında sesini keser... Amaan neyse işte... geçen yoğurdun dünya üzerindeki etkisini düşünürken bakın neler oldu:

Evdeyim tv açık msn açık oturuyorum, eh kimse de yok tek dostum olan yoğurdumla muhabbet ediyorum. Dedim madem benim kurtarıcımsın? Göster bakim kendini hıı? Ve o anda şıraaak bir telefon, bir arkadaş naber ne yapıyorsun diye aradı, görüşelim mi yarın? Dedi, vayy bee dedim şansa bak, sonra yoğurduma dönüp “inandığımı sanma bunları sen yapamazsın” dedim ve o anda televizyonda bir haber “dolar yükseldi.” Ahaaaaaaa dedim oh oh birikmiş dolarlar değerlendi... işte o anda anladım ki yoğurdun mistik bir gücü var, ama bunu hepimizden saklıyor. İşte böylece yeni bir hayat felsefesine başlamış oldum... “Yoğurdus” dedim bu felsefeye, bu düşünce yolunda öncelikli olan şey en iyi arkadaşınızın o lezzeti muhteşem olan, taze inek sütünün kaynatılıp soğutulmasından sonra mayalanarak meydana gelen hafif ekşimsi süt ürünü olmasıdır. Bu yolda ilerlerseniz, siz de göreceksiniz ki bu mistik yiyecek hayatımızı şekillendiriyor.

Geçen bir arkadaş tavsiye etti, “bak içine semizotu at üstüne de zeytinyağı koy biraz tamam mı?” dedi, bakalım yakında deniyeceğim, belki bu karışım da masumların katlolmasını durdur kim bilir?

25/07/2006
Roland (Nam-ı değer drizzt)
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu





Benzer Konular Daralt

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli