İçerik değiştir



Paskalya Yortusu Dini Bayram Olmuş...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 21 yanıt verildi

#1 Ziyaretçi_TAVIR_*

Ziyaretçi_TAVIR_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:16


milli eğitim bakanlığında skandallar bitmiyor.bakanlık yine bir ilke! imza atmış.tam bir rezalet bence.4.sınıf sosyal bilgiler kitabında hristiyanlık propogandası yapılıyor.4.sınıf sosyal bilgiler öğretmen kılavuz kitabında paskalya dini bir bayram olarak tanıtılıyor.
bu eğitim sistemi milli değildir.yakında çocuklar paskalyada şeker toplamaya çıkarsa şaşırmayın.ne diyelim Allah belanızı versin...

#2 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:22

Sen nasıl bir insansın ya!
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#3 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:24

yanlış anlamış olabilirim ama paskalya hıristıyanların dini bayramı değil mi? yani bilmelerinde ne gibi bir sakınca olur ki?sadece dini bayram olarak paskalyayı mı göstermiş yoksa bizim dini bayramlarımızıda anlatmış mı?demek istediğim müslümanların dini bayramları şunlardır,hırıstiyanların dini bayramları şunlardır,musevilerin şunlardır diye anlatıyorsa bi problem yaratmaz ki
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#4 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:24

Ulusal eğitimi yok etme çabaları 

Yeniçağ / Vural SAVAŞ

Soros'un Açık Toplum Enstitüsü ve Avrupa Komisyonu-İnsan Hakları ve Demokrasi Gelişimi Fonu'ndan alınan paralarla hazırlanan 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları, Tarama Sonuçları adlı kitap,

yine Soros''un desteklediği Tarih Vakfı yayınları arasında çıktı. Büyük boy 346 sayfalık kitaba, Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier tarafından yazılan Önsöz''de şöyle denilmektedir:
"Bu çalışmanın bütününde Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri, başta Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ziya Selçuk olmak üzere, çalışmalarımızı destekleyici bir tutum içinde oldular. Kendilerine müteşekkiriz. Aynı yazıda ders kitaplarını tarama işine katılanlara ''ve bu kişilerin arkasında bulunan üniversitelerimize, Eğitim-Sen Sendikası''na...'' teşekkür edilmektedir.
Bağımsızlıkçı Aydınlanmacı Halkçı Eğitim Derneği, Mayıs 2005''de, Zeki Sarıhan''ın, "Emperyalizm Ulusal Eğitime Meydan Okuyor başlıklı kitabını yayınladı. Zeki Sarıhan''ın değerlendirmesi şöyle:
"Ders Kitaplarında İnsan Hakları: Tarama Sonuçları adlı kitap, eğitimimizden yurt sevgisi, Atatürk, ulusal bağımsızlık, ulusal birlik, ulusal güvenlik, İstiklal Marşı gibi kavramların silinmesini, buna karşılık ''dış dünya'' diye tanımlanan emperyalizmin sevdirilmesini öneriyor!
"Türk ulusal eğitimine karşı açılan savaşa böyle geniş katılımlı bir cephe görüntüsünün verilmesi, işin korkunçluğunu daha da artırıyor. Eskiden bu konularda bazı kişiler makaleler yayımlar, haydi haydi bir kitap çıkarırdı. Şimdi uluslararası kuruluşlar ve Türkiye içinde faaliyet gösteren birçok kurum birleşmiş ve ulusal eğitime karşı bir cephe açmıştır. Bu cephe, uluslararası spekülatör Soros''tan başlamakta, Avrupa Komisyonu''ndan geçmekte, TÜBA''ya, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı''na, bazı üniversitelere, Milli Eğitim Bakanlığı''na ve Eğitim-Sen''e ulaşmaktadır. Silier, ''çok değerlei bir sıçrayışı'' sağlamalarına parasal destek verdikleri için Avrupa Komisyonu ve Açık Toplum Enstitüsü''ne de teşekkür ediyor.
Tarih Vakfı''nın sözkonusu kitabı, on üç yazarın makalelerini içeriyor. Zeki Sarıhan, her makaleden sahife numaralarını da vererek yaptığı alıntıları, gerçek bir Türk eğitimcisine yaraşır biçimde ayrı ayrı değerlendiriyor. Şimdi Zeki Sarıhan''ın yaptığı değerlendirmelerden birkaçı ile sizi başbaşa bırakmak istiyorum:

"Mehmet Semih Gemalmaz''ın 41 sayfalık yazısında Lise Tarih 2''de ayıpladığı bir cümle: ''Ulusumuzun geleceği ve güvencesi için hepimize düşen görev, iç ve dış tehdit öğelerine karşı duyarlı ve uyanık olmaktır'' (s. 31) Gemalmaz bu cümlede, ''yaşam hakkını esas almaktan ziyade bunlarda kayıtlamaya meşruluk zemini hazırlayan bir düşünce aktarımları söz konusu'' olduğunu ileri sürüyor! Yazar, ulusumuzun dış ve iç tehdit altında bulunmadığına inandığı için, buna karşı duyarlı olmayı gereksiz saymakta, dahası, böyle bir uyanıklığı yaşama hakkına aykırı bulmaktadır!

"... Gemalmaz, İlköğretim 7.Sınıf Sosyal Bilgiler kitabının birinde geçen şu cümlelere karşı çıkıyor: ''Yurdumuzu korumak için canlarını veren, kanlarını akıtan atalarımız bu topraklarda yatmaktadır. Atalarımız, yaşadığımız bu toprakların Türk yurdu olması için savaşmışlar, canlarını seve seve feda etmişlerdir. Kutsal bir varlık olan vatanın korunmasını bizlere emanet etmişlerdir. Bizlerin de bu güzel yurdun korunması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmamız gerekir.''
''İnsanlar için sevgi yüce bir duygudur. İnsan vatansız yaşayamaz. Bu nedenle vatanın her karış toprağı, bizim için çok değerlidir. Türk milleti olarak biz, vatanı için canımızı seve seve veririz.''
''Türk askerleri gerektiğinde vatanı ve ulusu için seve seve canını verir.'' (s. 37-38)

"Gemalmaz''a göre, bu ifadeler insan haklarına aykırıdır!
"... Kitapta yazarların peşine düştükleri başlıca davalardan biri ''Azınlık hakları'' dır. Gemalmaz, coğrafya kitaplarında azınlıklardan söz edilmemesinden yakınıyor (s. 50). Ona göre, Ermenilerin, Osmanlı devletine ihanet ettiklerini yazmak insan haklarına aykırıdır.
"Ayşegül Altınay, Milli Güvenlik ders kitaplarını eleştirirken, ''Lozan Antlaşmasına göre saptananlardan başka Türkiye''de azınlık yoktur'' ifadelerine karşı çıkıyor. (s.149)
"... Gürol Irzık, bir ders kitabının Cumhuriyet kurulduğu zamanki toplumsal-ekonomik yapıdan söz ederken ''iş yerlerinin önemli bir bölümü yabancılarla azınlıkların elindeydi'' ifadesini ''düpedüz yabancı düşmanlığı ve etnik, dinsel ayrımcılık'' olarak niteliyor.(s.278)

"... Fatma Gök, ''Türkçe''den başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez'' hükmüne yer verilmesine karşı çıkmaktadır.(s.159)

"... ''Atatürk milliyetçiliğinin ırk ve soyu değil, vatandaşlığı esas aldığı bilinmekte ve bunun için Atatürk''ün ''Ne mutlu Türk''üm diyene!'' sözü örnek oluşturmaktadır. Bir ders kitabında yer alan ''Ne mutlu Türk''üm diyene diyerek Atatürk, cumhuriyetin vatandaşı olmanın gurur ve onurunu ifade etmiştir. Kendini Türk olarak kabul eden herkes Türk''tür. Bu anlayış, kültürümüzdeki çoklukta birliği ifade eder'' açıklamasını yetersiz gören Fatma Gök, Türk sözcüğünün nereden geldiğinin açıklanmasını bile insan haklarına aykırı görmektedir! (s.165)

"İçinde Türk geçmeyen ders kitapları! İnsan hakları tarayıcılarımızın hayal ettikleri budur.
"Fatma Gök, Atatürk''ün Onuncu Yıl Söylevi''ndeki şu bölümü bile insan haklarına aykırı görmektedirler:
''Türk ulusunun tarihsel bir özelliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki ulusumuzun yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan zekasını, güzel sanatlara sevgisini ve ulusal birlik duygusunu durmadan ve her türlü incelemelerle besleyerek geliştirmek ulusal amacımızdır.''
"Tülay Kabadere''nin şu ifadesi ibret vericidir: ''İstiklal Marşı ve Atatürk''ün Gençliğe Hitabesi''nin ders kitabında bulunmasının ''yabancı düşmanlığı'' , yurtseverlik, milliyetçilik ve milli değerlerin, evrensel, genel bağlamda değil, etnik olarak Türklük ve dinsel olarak İslamiyet bağlamında tanımlanıp açıklanması (...) açısından sorunlara yol açtığı belirtilmiştir.'' (s.288)

Yazarların ''Milli Güvenlik'' derslerine ve bu derslerin subaylarımız tarafından verilmesine de karşı çıkmalarını değerlendirirken Zeki Sarıhan, Gazi Mustafa Kemal Paşa''nın, 13 Ağustos 1923''de TBMM''de yaptığı konuşmayı hatırlatmak gereğini duyuyor:
"Efendiler!
Türkiye devletinin bağımsızlığı mukaddestir. O, ebediyen emniyette ve dokunulmaz olmalıdır.
Devlet bağımsızlığının, milli hayatın ve memleketin yegane bekçisi ise kahraman ordumuzdur. Dolayısıyla askeri teşkilatımızın özel itinayla tanzimi ve yüceltilmesi en mühim esaslardandır.
Efendiler! Bugün ulaştığımız barışın, ebedi barış olacağına inanmak, elbette safdillik olur. (Çok doğru sesleri). Bu kadar mühim bir hakikattir ki, ondan bir an bile gaflet milletin bütün hayatını tehlikeye sokar.
Şüphesiz haklarımıza şeref ve haysiyetimize hürmet edildikçe mütekabil hürmette katiyen kusur etmeyeceğiz. Fakat ne çare ki, zayıf olanların haklarına hürmetin noksan olduğu veye hiç hürmet edilmediğini çok acı tecrübelerle öğrendik. Onun için efendiler, bütün ihtimallerin talep edeceği hazırlıkları yapmakta asla gecikemeyiz. (Bravo sesleri)
Bir yazımın başlığı şöyle idi: "Soros''a dost olan, ülkesine düşman olur. Soros''un yaptırdığı her etkinlik, bu belirlememin haklılığının kanıtıdır



Alıntıdır... Ama sıkılmayıp okursanız çok güzel şeyler anlatmaktadır...
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#5 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:25

neden doğru söylüyor bence inan
amacınız ne yurdu american pie mı çevirmek
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#6 Ziyaretçi_TAVIR_*

Ziyaretçi_TAVIR_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 15:31

inan sen beni nasıl görmek istiyorsan ben öyleyim.ama rolandın yazısını okumanı tavsiye ederim....................................

#7 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:05

ben hritiyan misyonerliğine sonuna kadar destek veriyorum....isteyen gitsin hristiyan olsun,yehova şahidi olsun,ineğetapar olsun...bunlar elensin ki öte tarafta bizler rahat edelim...sayılı müslümanlar arasında kalalım...yalnız bişey daha var..TAVIR arkadaş o kılavuzdaki yazıyı bulupta bizede ulaştırırsan,bizim görmemizi sağlasan müteşekkir oluruz..
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#8 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:11

içimizde ne hainler varmış birde birbirimize düşüyoruz bunları savunmaktansa asıl konumuz bu bizim herkes bu yazı için rolanda teşekkürü borç bilsin
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#9 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:14

şimdi okudum Roland ın yazısını durum buysa haklısın künefe ve paylaşım için sağol roland
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#10 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:18

dini bayram diye mi bahsedilmiş, resmi tatildir mi denmiş (ööleyse milli olur o baabtan didim), tüm dini bayramlar arasında mı geçmiş önemli bi nüans bu bence..
tam metin nedir diye soruom kısaca..

bi de paskalyada yımırta boyanıodu bi de, şekeri cadılar bayramında şeetmiolar mıydı... *zong

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#11 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:28

Bilgi,Boğaziçi,Sabancı Üniversitelerini ne yapacağız peki...Soros dayımın kurduğu Açık Toplum Enstitüsü bu üniversitelere destek veriyor...

* Sabancı Üniversitesi’nin açılışı ile ilgili beklentisini Soros şöyle açıklamış: “Orta Avrupa Üniversitesi, Doğu Bloku’nun yıkılmasında önemli rol oynadı. Türkiye’de de köklü değişim ve reformlar için bu üniversiteye çok iş düşecektir.”
* 25- 27.05.2005 tarihleri arasında üç gün sürecek olan ve gördüğü tepkiler üzerine iptal edilen “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları Konferansı”nı, Bilgi, Sabancı ve Boğaziçi üniversiteleri birlikte düzenlemişlerdi ve konferans Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacaktı.(tam da Ermeni sorunun tavan yaptığı günlerde)
* YÖK’e en çok üye Bilgi Üniversitesi’nden seçilmiş
* Sabancı Üniversitesi’nin 2004- 2005 Akademik Yılı Kapanış Konferansı’nda “Avrupa Birliği’ne giden yol konulu bir konuşma yapan Papaandreu: “Fener Rum Patrikhanesi, Türkiye’nin AB üyeliğini bütün gücü ile desteklemektedir. Türkiye’nin ekümenik patrikliği kabul etmesi ve Heybeliada’daki ruhban okulunun açılması, AB’ye doğru bir adım olacaktır” dedi
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#12 Ziyaretçi_TAVIR_*

Ziyaretçi_TAVIR_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:37

arkasaşlar daha bu bir şey değil devamı için.www.türkdirilişbirliği.com

#13 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:38

abim amacın bilgi vermek ama bizde reklam yok o sayfayı al kopyala daha iyi ve reklamı silsen iyi olur yoksa adminler siler
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#14 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:38

sen şu yazıyı bulsana TAVIR
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#15 Ziyaretçi_TAVIR_*

Ziyaretçi_TAVIR_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:40

denedim olmadı özür dilerim.ama niye ki kardeşim ne reklamı merak eden bakar...........

#16 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:42

merak edende bakamıyor çünkü sayfa açılmıyor ben açamadım
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#17 kÜnéfé

kÜnéfé

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.396 Mesaj
  • Konum:ANKARA KONYA ARASI
  • İlgi Alanları:inşaat müh.HARABE

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:43

haklısında kural kuraldır yassak kardeşim yassak
herkes fanidir ama sözler bakidir.....

#18 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:44

Güzel soru deniocum ülkeyi içten yıkmak denilen olay budur işte :mad1: , önce eğitim-öğretimi baltalarsın sonra gerisi gelir zaten :)
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#19 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:47

teşekkür ederim canım benim ne zaman güzel soru istersen ben burdayım...telefon numaram vırt zırt
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#20 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 16:48

arkasaşlar daha bu bir şey değil devamı için.www.türkdirilişbirliği.com

Burası mı ?

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli