İçerik değiştir



- - - - -

İşte özel üniversitelerin fiyatları!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 27 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.07.2006 - 19:54


İşte özel üniversitelerin fiyatları!

Gönderilen Resim

Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu, 2006-2007 akademik yılı ücretlerine yüzde 5-28 arasında değişen oranlarda zam yaptı.


Vakıf üniversitelerinin 2006-2007 eğitim-öğretim yılı ücretleri, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayınlandı.

Bilkent Üniversitesinde geçen yılın ücreti sabit tutulurken, bazı üniversitelerde geçen yıl ABD doları cinsinden belirlenen fiyatlar YTL'ye çevrildiği için küçük miktarlarda artış veya düşüşler oldu.

Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu, ücretlerini yüzde 5-28 arasında değişen oranlarda artırdı.

Üniversitelerin tıp, diş hekimliği, mühendislik ve mimarlık gibi bölümlerinin fiyatları diğerlerine göre daha yüksek. Vakıf üniversiteleri arasındaki en pahalı fakülte, 29 bin YTL ile Yeditepe Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi oldu. Bu fakültenin geçen yılki ücreti de 26 bin 500 YTL idi.

Üniversitelerin 2006-2007 akademik yılı ücretleri şöyle:

Bahçeşehir Üniversitesi: İngilizce hazırlık ve tüm lisans programları KDV hariç 13 bin 500 YTL. Banka ile kredi sözleşmesi yapılması halinde 9 eşit taksitte toplam 14 bin 500 YTL ödenecek. Meslek Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulunun İngilizce hazırlık programı 6 bin 750 YTL. Bankayla kredi sözleşmesi yapılması halinde ise 9 eşit taksitte toplam 7 bin 250 YTL.


Başkent Üniversitesi: Tıp, Diş Hekimliği ve Mühendislik fakülteleri yıllık KDV dahil 15 bin YTL, İngilizce hazırlık 12 bin YTL.

Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci yarıyıl başında ödenecek.

Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış ile sınırlı tutulacak.


Bilkent Üniversitesi: Bütün bölümler ve programlar yıllık KDV dahil 14 bin 40 YTL.

Ücretin ilk yarısı üniversiteye kayıt sırasında, ikinci yarısı ikinci yarıyıl başında ders kayıtları sırasında ödenecek.


Çağ Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfları KDV hariç yıllık ücret 10 bin 950 YTL, meslek yüksekokulu programları 5 bin 475 YTL.

Ücretler, taksitler halinde kredi kartıyla tahsil edilecek.


İstanbul Bilim Üniversitesi: Tıp fakültesi KDV hariç 12 bin 500 ABD Doları, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu için 3 bin ABD Doları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için 2 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL.

Ücreti, kayıt yapıldığı günkü kur üzerinden hesaplanacak ve 4 eşit taksitte ödenecek. İlk taksit kesin kayıt sırasında, kalanlar güz yarı yılı sonunda tamamlanacak.


Çankaya Üniversitesi: Tüm bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfı için KDV hariç 10 bin 200 YTL.

Ücretin yarısı öğretim yılı başında kayıt sırasında, kalanı ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında ödenecek.


Doğuş Üniversitesi: İngilizce lisans programları KDV dahil 14 bin 940 YTL, Türkçe lisans programları 13 bin 620 YTL, İngilizce hazırlık sınıfı 12 bin 360 YTL.

Öğretim ücreti 3'ü güz, 3'ü bahar yarıyılında olmak üzere toplam 6 eşit taksitte ödenecek. İlk taksit kesin kayıt sırasında, kalanı Rektörlükçe ilan edilen tarihlerde alınacak.


İstanbul Bilgi Üniversitesi: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce hazırlık programı KDV dahil 16 bin 650 YTL. Ödeme 10 eşit taksitte yapılacak. Peşin ödemede yüzde 10.21 indirim uygulanacak.


İstanbul Kültür Üniversitesi: Mühendislik ve mimarlık fakülteleri KDV dahil 15 bin 147 YTL, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi 14 bin 850 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İngilizce hazırlık sınıfları 14 bin 256 YTL, meslek yüksekokullarının bütün programları (İkinci öğretim hariç) 8 bin 316 YTL.


Kadir Has Üniversitesi: İngilizce hazırlık sınıfı, Fen Edebiyat ve İletişim fakülteleri KDV hariç 12 bin YTL, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri 14 bin YTL, Hukuk Fakültesi 15 bin YTL, meslek yüksekokulu programları 6 bin YTL. Ödemenin 4'te 1'i peşin, kalanı 6 taksit yapılacak. Peşin ödemede yüzde 8 indirim uygulanacak.


Yeditepe Üniversitesi: Diş Hekimliği KDV dahil 29 bin YTL, Tıp Fakültesi 23 bin 500 YTL, Mühendislik, Mimarlık, Eczacılık fakülteleri 18 bin YTL, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Ticari Bilimler ve Hukuk fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve yabancı dil hazırlık programları 15 bin YTL, Eğitim Fakültesi 10 bin YTL.

Ücret, 4'te 1'i peşin olmak üzere 6 taksitte ödenecek.


Atılım Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 8 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL.

Ücretin ilk yarısı ilk kayıt sırasında, kalanı ikinci yarı yıl başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında, o günkü kur üzerinden ödenecek. Kur en fazla 1.647 YTL olarak esas alınacak.


Beykent Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 10 bin 400 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokuluna bağlı tüm bölümler 11 bin 550 YTL, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı Sinema-TV 12 bin 650 YTL, meslek yüksekokulu 4 bin 540 YTL.

Ödemeler 10 eşit taksitte yapılacak. Peşin ödemede yüzde 5 indirim uygulanacak.


TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Tüm bölümler ve programlar KDV dahil 14 bin YTL.

Ücret iki taksitte, dönem başlarında ödenecek.


Haliç Üniversitesi: Hemşirelik Yüksekokulu KDV dahil 5 bin 500 YTL, İngilizce hazırlık 9 bin YTL, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 10 bin YTL; Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İşletme (Türkçe) ve Turizm İşletmeciliği KDV dahil 12 bin YTL, Mütercim-Tercümanlık 11 bin YTL, Mimarlık, İşletme (İngilizce) ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik KDV dahil 13 bin YTL, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği KDV dahil 14 bin YTL.

Ödemeler 6 eşit taksitte yapılabilecek. Eğitim-öğretim ücretinde yapılabilecek yıllık artışlarda enflasyon oranları dikkate alınacak.


Işık Üniversitesi: Tüm bölümler KDV hariç 14 bin 800 YTL. Ücretin yarısı güz, kalanı bahar döneminde kayıt sırasında ödenecek.


Koç Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 20 bin 500 YTL. Ücretler iki taksitte ödenecek.


Maltepe Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 21 bin 384 YTL, Hukuk, Fen-Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri ile hazırlık sınıfları 15 bin 681 YTL, Eğitim ve Güzel Sanatlar fakülteleri 12 bin 830 YTL. Sonraki yıllarda eğitim ücretine yapılacak artışlar enflasyon oranındaki artışın yüzde 15'i geçmemesi halinde azami yüzde 10 olacak.


Sabancı Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 20 bin 500 YTL. Ücretin yarısı ilk, kalanı ikinci dönem kayıtları sırasında alınacak.

2006-2007 akademik yılında üniversite yönetimi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde yapılacak banka sözleşmesiyle öğrenim ücreti ödemelerinde ilk 3'ü birinci dönem, kalanı ikinci dönem olmak üzere 6 eşit taksit olanağı sağlanacak.


İzmir Ekonomi Üniversitesi: Tüm lisans programları KDV hariç 6 bin 750 ABD Doları karşılığı YTL.

Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, kalanı ikinci yarıyıl başında kayıtlar sırasında o günkü Merkez Bankası efektif satış kuru hesaplanacak ödenecek.


Fatih Üniversitesi: Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İngilizce eğitim veren bölümleri KDV dahil 7 bin 950 ABD Doları, Türkçe eğitim veren bölümleri ile tüm lisans programlarının hazırlık sınıfları 6 bin 950 ABD Doları, Fen Edebiyat Fakültesi 5 bin 500 ABD Doları meslek yüksekokulları 3 bin 500 ABD doları karşılığı YTL.

Ücret 8 eşit taksitte tahsil edilecek.


İstanbul Ticaret Üniversitesi: Lisans programları ve lisans hazırlık sınıfları KDV dahil 10 bin YTL, Meslek Yüksekokulu ve ön lisans hazırlık sınıfları 6 bin YTL.

Lisans programlarının ücreti 6, ön lisans programlarının ücreti 9 taksitte ödenebilecek.


Ufuk Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 11 bin YTL, diğer fakülteler ile İngilizce hazırlık 10 bin YTL.

Ücretin yarısı kesin kayıt sırasında, kalanı ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında ödenecek.


Yaşar Üniversitesi: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 9 bin 400 YTL, Meslek Yüksekokulu 6 bin 500 YTL.

Ücret, ilki kesin kayıt sırasında olmak üzere toplam 4 taksitte ödenecek.


Okan Üniversitesi: Tüm lisans programları ve hazırlık sınıfı KDV hariç 11 bin 950 YTL.

Ücretin 4'te 1'i peşin, kalanı 3 eşit taksitte ödenecek.


------------------------------------------

haber3

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 13.07.2006 - 20:58

parayı verip okusunlar sonra da "iyi eğitim" alsınlar...
Neyse...

:ups:
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#3 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 14.07.2006 - 03:36

üniversiteler coşmuş... hey allahım...

ayırcana Roland'cığım... parayı veren düdüğü çalar hesabı senin dediğin... ama bi insan ne kadar odunsa özel üniversitede de, bol bol paraylada okusa o insan hala odun olarak kalıyor... bunun eğitimle alakası yok...

#4 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 14.07.2006 - 14:06

en pahalısı Yeditepe Diş Hekimliğiymiş...bunun yeri Bağdat Caddesindeydi değil mi?...eee o kadar para verip dağ başında okunmaz ama dimi...şöyle boğaza nazır bi yer olacak
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#5 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 14.07.2006 - 15:35

eşit, parasız,bilimsel ve özerk eğitim... :P

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#6 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 14.07.2006 - 15:37

parası olan versin parasını okusun...kime ne
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#7 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 14.07.2006 - 15:55

MADDE 42. – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz..

parası olmayana tabii ki...herkesin anayasa göre eşit eğitim hakkı mevcuttur..

parası olan daha ii şartlarda okuyacaksa, o zaman önce devlet sosyal devlet olma erkini yerine getirmeli(MADDE 2) ve devlet okullarına da aynı yatırımı yapmalıdır..
eğitim, özelleştiriye açık ticari bi alan olmamalıdır...
parayı ver diplomayı kap ..cık cık... :P

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#8 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 15.07.2006 - 16:09

ne kadar basitleştirmişsiniz...her paralı okula giden...hak etmiyormuş gibi...üslup biraz bayağılaştırmış,aşağılamış gibi duruyor...paralı okulları kaldırmakla işler düzelecekse...kaldırdın bu okulları eee kafa basmayıpta üniversiteye gidemeyen adam için Madde 42. güme gitmiş olmayacak mı? bu adamların hakkını yememek için yeni bir yasa mı çıkaracaksın...Eğitim sistemini baştan sona yenileyecek misin? hadi yap bakalım yapabiliyosan demezler mi adama...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#9 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 18:06

olması gereken tek başına özel üniversiteleri ya da dersaneleri kaldırmak değil ki..
eğitimi iyileştirebilmek, o şartları devlet okullarında barındırabilmek..

kafa basmayıp da üniversiteye gidemeyen de gitmesin..herkes üniversite okuyacak diye bişi yok ki..diğer işleri kim yapıcak zaten o zaman..ama kafası basmadığı halde parası olduğundan bilumum yurt içi yurt dışındaki özel üniversitelerde diploma alıp çok kötü sonuçlara yol açanlar da var...

vakıf ya da özel üniversiteleri bu kadar teşvik edip devlet üniversitelerine yatırım yapılmazsa eğitim tamamen özelleşmiş olmayacak mı....bu bi sorun değil mi..
parası olmayanın ii bir eğitim alma hakkı yok mudur yani?

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#10 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 18:18

Emily, Emily böyle şeyler söyleyip konuyu türbana çekme Emily :mad1: *zong *yiğit euheuheu

neyse ciddi bakacak olursak( bak çok ciddi bakıyorum, evet bak süper ciddiyim) Bu fiyatlar normal gelirli bir ailenin vereceğinden fazla değil mi? Peki ülkede bu kadar çok özel okul olduğuna göre, bu kadar insan bu paraları nerden buluyor? hıı ? nası yani? anlamadım ? yumurta kabuğu mu? :mad1:
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#11 arinna

arinna

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.289 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Başlangıç Meridyeni:)
  • İlgi Alanları:Kitap,film,mayışmak,internet,müzik..

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 18:55

oh ne ala memleket! bastır parayı oku.Anlamdığım şey; bu adamlardan doktor, mühendis, avukat falan çıkacak. parayla doktor olan adamın eline bırakmasın yüce rabbim bizleri! gerçi bitirebilirlerse! gerçi süper bir ticari mantık.milletin iliğini kemiğini sömürüyorlar!
Niçin hep birlikte barış ve uyum içerisinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz.


Aunius Aurelius Simachus

#12 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 18:56

yapmam bi daha odun abim...ehieheiii...


bu ülkenin yıllık milli gelirini bi düşünün...asgari ücretle geçinmeye çalışan daha doğrusu devlet okuluna 10 milyon aidatı bile ödemekte zorlanan aileler varken..
yoksulluk sınırının altında milyonlarca aile varken....

özel üniversiteler...parası olan da gidecek tabii...hım....tabe tabe...

roland dedin de valla yaf, nerden bu değirmenin suyu di mi....hayır bilelim de biz de bi gidelim o suyun geliş yönüne di mi ama...haksa biz de edinelim bakalım.. :)

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#13 arinna

arinna

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.289 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Başlangıç Meridyeni:)
  • İlgi Alanları:Kitap,film,mayışmak,internet,müzik..

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 19:02

ne kadar basitleştirmişsiniz...her paralı okula giden...hak etmiyormuş gibi...üslup biraz bayağılaştırmış,aşağılamış gibi duruyor...paralı okulları kaldırmakla işler düzelecekse...kaldırdın bu okulları eee kafa basmayıpta üniversiteye gidemeyen adam için Madde 42. güme gitmiş olmayacak mı? bu adamların hakkını yememek için yeni bir yasa mı çıkaracaksın...Eğitim sistemini baştan sona yenileyecek misin? hadi yap bakalım yapabiliyosan demezler mi adama...

o zaman olaya bide şu açıdan bakalım. Parsı olmayanın da hakkı yenmiyor mu? O da gitmek istiyor fakat maddi imkanları el vermiyorsa bu adam üniversite okuyamayacak mı? Bi görüşte bulunurken tersini de düşünmeni öneririm. Burda da bi adaletsizlik yok mu sence
Niçin hep birlikte barış ve uyum içerisinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz.


Aunius Aurelius Simachus

#14 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 19:59

tüüü size senede bi 20000 ytl çıkaramıyorsanız durmam ben daha sizin aranızda... :)

Şaka bi yana bu özel okulların çoğu tek binada eğitim veriyorlarsa nasıl bi faydaları olacak ülkeye.Tamam zamanla onlarda parayı bulunca ek binalar yapıyorlardır...

Herneyse ama güzel parti yapıyorlar... :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#15 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:17

o zaman olaya bide şu açıdan bakalım. Parası olmayanın da hakkı yenmiyor mu? O da gitmek istiyor fakat maddi imkanları el vermiyorsa bu adam üniversite okuyamayacak mı? Bi görüşte bulunurken tersini de düşünmeni öneririm. Burda da bi adaletsizlik yok mu sence

gitmek istiyorsa çalışacak kendisine hak görülen devlet okullarına girmek için mücadele edecek...parası varsa ve ancak paralı okula gidebiliyorsa o da onu yapacak...ilkine calış ve kazan prensibi...ikincisine ise babanın çalışsın sen ye prensibi diyorum ben az evvel uydurdum...ama anlamadığım bişey...normal gelirli ailelere niye yorarsınız bu fiyatları...normal gelirli bir aile çocuğunu göndermeyi düşünürmü kafanız alıyormu bunu...yaw hikayeyi bırakalım...her iş için para gerekli dimi...özel okulda para var...çayı fincanda satar...devlet okulunda çay pet bardakta gider...olanakları cartları curtları birinde fazla birinde eksik...eğri otur doğru konuş,kimde var bunu düzeltebileck güç...önce bunun cevabını bulalım havanda su dövmekten vazgeçelim...derim ben
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#16 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 21:58

denio +1

Bakkalda 250 cc su 25 YKR Cafede aynı Su 1 YTL..
Aradaki farkı irdelemicek kadar cezbeder seni cafede içmek tek farkı o..

smiley-sport036.gif  


#17 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 23:33

Allah nazarlardan korusun , acayip akıllı şu Denio...

Değişiklikler Kaydedildi...

#18 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 16.07.2006 - 23:57

şşş dalga mı geçiyonus layn
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#19 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 17.07.2006 - 01:30

Parası olan kişi bi şekilde mutlaka okuyacaktır. Ama burda ama yurtdışında yani bu ülkesel bir mevzu değildir.

Madem ki para ile okuyacak neden bu para yurdışına gitsin ki :taz:

Daha çok ve daha kaliteli üniversiteler konusunda hem fikiriz. Bunun yanında sermaye sahipleri de üniversiteler kurmalı ki yatırım ve kalite anlamında bir noktaya varabilelim.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#20 arinna

arinna

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.289 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Başlangıç Meridyeni:)
  • İlgi Alanları:Kitap,film,mayışmak,internet,müzik..

Gönderim zamanı 18.07.2006 - 20:33

o zaman olaya bide şu açıdan bakalım. Parası olmayanın da hakkı yenmiyor mu? O da gitmek istiyor fakat maddi imkanları el vermiyorsa bu adam üniversite okuyamayacak mı? Bi görüşte bulunurken tersini de düşünmeni öneririm. Burda da bi adaletsizlik yok mu sence

gitmek istiyorsa çalışacak kendisine hak görülen devlet okullarına girmek için mücadele edecek...parası varsa ve ancak paralı okula gidebiliyorsa o da onu yapacak...ilkine calış ve kazan prensibi...ikincisine ise babanın çalışsın sen ye prensibi diyorum ben az evvel uydurdum...ama anlamadığım bişey...normal gelirli ailelere niye yorarsınız bu fiyatları...normal gelirli bir aile çocuğunu göndermeyi düşünürmü kafanız alıyormu bunu...yaw hikayeyi bırakalım...her iş için para gerekli dimi...özel okulda para var...çayı fincanda satar...devlet okulunda çay pet bardakta gider...olanakları cartları curtları birinde fazla birinde eksik...eğri otur doğru konuş,kimde var bunu düzeltebileck güç...önce bunun cevabını bulalım havanda su dövmekten vazgeçelim...derim ben

ya elbette ki para mutlak güç. Fakat benim eleştirdiğim nokta şuydu:
belki biraz duygusal ve iyimser bir yaklaşım oldu ama ben bir an için empati kurdum kendimce işte! ve de o sırada hissettiklerimi yazdım. Yani amacım sana muhalefet olmak diildi orda. :laughlong:
Niçin hep birlikte barış ve uyum içerisinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz.


Aunius Aurelius Simachus





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli