İçerik değiştir



- - - - -

Geleceğin dini !!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 14 yanıt verildi

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 06.07.2006 - 20:28


HÜMANİZM

"Yürekten inanıyorum ki geleceğin dini katıksız bir hümanizm olacaktır, yani insanın bütününe saygı; hayat ahlaki bir değer taşıyacak, kutsileştirilecek yüceltilecek.

Yarının başlıca kanunu güzelim insanlığa özen göstermek. Belli bir şekle bürünmeyecek bu inanç, hizipler ve tarikatlar gibi kimseye kapalı olmayacak. Akıldan başka kılavuz tanımayan, gizli remizleri, tapınakları, rahipleri bulunmayan, kiliseler dışı dünyada gönlünce yasayan geniş ve hür ilim.. iste insanlığı kanatlandıracak biricik inanç"(Renan, İlmin Geleceği)

İmanını kaybeden bir çağın dini. Sözünü dinletmek isteyen her felsefe bu kaftana bürünmek zorunda. Marksizm’den egzistansiyalizme kadar Avrupa’nın tüm düşünce akımları hümanist. Kavramdan çok kılıf; kelime değil bukalemun: demokrasi gibi, sosyalizm gibi. Hümanizm genç bir kavram, bati dillerini 1850'den sonra fethetmiş. Ama müstağriplerimiz hemen benimsemiş kelimeyi, onlara göre Yunus'lar, Mevlana'lar, Hacı Bektaş Veli'ler su katılmamış birer hümanist. Hümanizm nedir, kimsenin tarife yanaştığı yok.(1)

Kelimenin iki ayrı manası var : 1) Antikite hayranlığı. 16. asır Avrupası için bir kaçış, bir meçhulü arayıştı hümanizm. Bir egzotizm, bir yeni boyut ihtiyacı. Kilisenin yasaklarından kurtulmak isteyen Orta Çağ insanı Eski Çağ edebiyatlarına kaçtı. Ferdi cemaat içinde eritmeyen paganizm, hürriyetti, direnişti. Nas'ların çelik korsasından kurtulup kilisenin duvarları dışına fırlamak hem cazip hem de tehlikesizdi. Kendi mazisine sığınıyordu batı; manevi mirasını yeni baştan inceliyor, o metruk hazineden el değmemiş mücevherler derliyordu. Antikite hem kendisiydi hem başkası. İnsan Hıristiyanlığın posalaştıramadığı bir düşünceyle yakından temas ediyordu. Vesayetten kurtuluşdu bu, kendi kanatları ile uçmak arzusuydu. Açıktan açığa bir isyan değildi şüphesiz, çünkü Hıristiyanlık, greko latin kültürü ile hiçbir zaman göbek bağlarını koparmamıştı. Fakat nas'ların korkuluğundan atlayarak putperest dünyanın şiir ve düşünce bahçelerine açılmak yine de tehlikeliydi. Ne olursa olsun Avrupa, zincirlerini kırmak, rüştünü ispat etmek, horlanan haysiyetini kurtarmak zorundaydı. Böylece batı aydını çeşitli tahriflerle tanınmaz hale gelen Hıristiyanlığı bir yana bırakacak ve giderek kendi kendini tanrılaştıracaktır.

Filhakika hümanizmin ikinci manası insanlık dinidir.Kilisenin abesleriyle bunalan serazad zekalardan kimi, "tabiatta tanrı yoktur, tanrıyı yaratan insandır. Toplum kendi değerlerini gök kubbeye aksettirmiş, beşeriyi ilahileştirmiştir", dedi; kimi, "insanlığı kurtaracak tek kılavuz ilimdir"; ne Rab ne ibad. İnsanın yabancılaşmasıydı din, bir çeşit afyondu. Geçen asrın düşünce fatihleri Promete'yi bayraklaştırırlar, "bütün tanrılardan iğreniyorum" diyen Promete'yi. iyi ama Promete'nin iğrendiği tanrılar karanlık bir çağın kan dökücüsü, habis, zenperest mabudları değil mi?

Hümanizm, Avrupalı için kaybettiği dinlerin, yıktığı inançların yerini alan bir put. Hümanizm bir aydın hastalığı ama kimse bu izmin hudutlarını çizemiyor. Diyorlar ki hümanizm, insanı mükemmelleştirmek, varabileceği en yüksek irtifaa yükseltmek yani gerçek insan, kamil insan yapmak. Yalnız örnek kim olacak? Sokrat mı, Vinci mi, Erasmus mu, Goethe mi? Nietzsche'nin ideali insan-üstü idi; yakın tarihin kanlı tacidarları bu rüyanın ne kadar tehlikeli olduğunu ispat ettiler. Carlyle'in kahramanlarına gelince onlar da mazide yasayan veya yaşandığı farz edilen birer gerçek veya tecrid. Hümanizm insanın tanrılaştırılmasıymış, hangi insanın, feylesofun mu, kozmonotun mu, yığının mı? Hümanizm, saltanatının sarsıldığını anlayan kilisenin de bayrağı. Gerçek hümanist biziz diyen Pierre l'Hermite'lerin, Ignace de Loyola'ların torunları kanlı pençelerine ipek eldivenler geçirerek insanoğlunu kardeşliğe çağırıyor.

Katolik bir tarihçi, "Hıristiyan hümanizmi, yunanlıların dini ideali ile İncil arasındaki kaynaşmanın eseridir, diyor; Yunan felsefesi Latin hukuk anlayışı ve judeo kretien teoloji aynı potaya döküldü, bu haritadan çıkan ana mefhum: insanoğlunun değeridir". (Grouset)

Ya İslamiyet? Hümanizm putperest sanata karşı duyulan hayranlıksa Müslüman dünya böyle bir muhabbetten habersiz yaşamıştır. Çölde doğan İslamiyet, yunan şiirinin çılgın ve günahkar cazibesine kapalıydı. Sirenlerin şarkısını engin denizlere açılmayanlar duyamazlardı ki. İslamiyet Yunan ve Roma'dan düşünceyi almıştı, besleyici unsurları varlığına katmış, posayı bırakmıştı geriye. Unutmayalım ki karanlıklar içinde bocalayan Avrupa'ya antik çağın en büyük dahisini, Aristo'yu İslamlar tanıtmıştır, yani batı hümanizminin ana kaynaklarının biri İslamiyet’tir. Ne var ki İslam’ı Homeros da ilgilendirmemiştir, Virjil de. Cahız (772-870) için dünya şiiri Yedi Aşkı şairleriyle
başlar. İslam yunan ve Latin sanatına niçin dönecekti? Ne dilde ne zevklerde ortaklık söz konusuydu.

Rönesans hümanistlerinin çağdaş hümanizm üzerinde etkisi nedir? başka bir deyişle, bir Feurbach'in, bir Renan'in, bir Marx’ın dikkatini insanoğlunun muhteşem
kaderine, eşsiz değerine kanatlandıran Rönesansın metin aktarıcıları mı olmuş? Onlar olmasa Comte insanlık Dinini kuramayacak mıydı? Bilemeyiz. Biz Rönesansı yaşamadığımız için mi hümanist olamadık? Evvela Rönesans tarihi bir gerçekten çok bir İtalyan miti. Düşüncede yeniden doğuş ve atlayış olmaz. İslamiyet’te kilisede yok, Allah'la kul arasında herhangi bir aracı da. İslam düşüncesi hangi baskıya karşı direnecek, bağımsızlığını kime ispat edecekti?

Hümanizm insan haysiyetine saygı, insana tabiat içinde istisnai bir değer vermekse, İslamiyet tek gerçek hümanizmdir. "Humanités" edeb, efendilik, nefse hakimiyet, mukaddese saygı ise İslamiyet ve bilhassa tasavvuf "humanités" nin ta kendisi. İnsan yalnız İslamiyet’te eşref-i mahlukattır. Bir yanıyla balçık, bir yanıyla tanrı. Feyzi Hindi'nin meşhur beyiti ile çerçevelediği muhteşem varlık:

Haki, eğer bezulmeti hesdi mukayyedi, Arşı, eğer benur-i ilahi münevveri.

(1)Şemsettin Sami, "insaniyete muhabbet" diyor (Kamus-u fransevi). İsmail Fenni, "devr-i teceddüd üdebasının yani elsine ve edebiyat-i atika tarafdarınının mezhebi..beşeriyete ibadet mezhebi" (Lügatçe-i felsefe) (yazarlarımıza sorsak).. Bu izm "dünyanın en namussuz sömürüsü olan burjuva sömürüsünü örtbas etmek için ileri sürülmüş bir duman perdesi" Kemal Tahir'e göre. Ergün Göze için, "insan ruhunu metafizik kaynaklardan koparan ve bu sebeple insanı vücuduna irca eden zavallı bir sistem..son aşaması: makineleşen insan". (Bu keşmekeş nereden geliyor. Önce kelimenin kendisinden. Kemal Tahir hümanizm ile hümanitarizmi birbirine karıştırmıştır.)

Cemil Meriç, Hisar Dergisi, Ocak 1980

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 SefiL SaH

SefiL SaH

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 13 Mesaj
  • İlgi Alanları:bu özele Giriyo ;)

Gönderim zamanı 06.07.2006 - 20:36

"Yürekten inanıyorum ki geleceğin dini katıksız bir hümanizm olacaktır, yani insanın bütününe saygı; hayat ahlaki bir değer taşıyacak, kutsileştirilecek yüceltilecek."

inanın sadece şu baştaki yazıyı okuyunca gerisini okumanın bi anlamı olmayacağı kanısına vardım..

cümleye başlayışı "yürekten inanıyorum" diyen bi insandan ne umabilirsiniz ki...

bence şöyle başlasaydı o zaman okuyabilirdim..

- ben hayatım da hep katıksız bir hümanizm oluşması için .......... yaptım ve ne olursa olsun yapmaya devam edicem....

kusura bakmayın ....

ve cin ali der ki ; yine ideolojik yaklaştın sefil'im.. ön yargın aldı başını gitti bi okusaydın ne kaybederdin ?

sefil der ki ; oturduğu yerden inanıyorum diyen ınsanlarla işim olmaz.. bi yaptırımı olması gerek benim için cin'im

ve son söz cin ali'nin dir ; saygı duyarım üstadım...
ŞaHTım ŞahBaz oLDum.....
Kendİ ÜstümdE BiR DoğrU, KendisinE YönelmeM GerekeN BiR YasA TanımıyoruM....


-içgüdü:yalan söyle,günü kurtar.
-irade:söyleme, başın belaya girecek.
-içgüdü:Söylemezsen başın zaten belada.
-irade:söylersen bela kartopu gibi büyür, bir yalanı örtmek için başka bir yalan gerekir.
-içgüdü:saçma, belki de bugün konu kapanır.
-irade:böyle devam edersen, bütün hayatın yalan olur.
-içgüdü:doğruyu söyle de gör. hem nasıl olsa bir süre sonra yalanlarına sen de inanırsın, gerçek-yalan kalmaz.
.
.
.
- TANRI : İ LOVE THİS GAME ... ..

#3 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.07.2006 - 09:14

Son din İslamdır,Son Peygamber Hz.Muhammet (S.a.v)dir,Son kitapsa Kuran-ı Kerimdir...

Saçma sapan şeylerle vaktinizi boşa harcamayın..Dolu dolu yaşayın birazcık..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#4 My_SAVSAK

My_SAVSAK

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 75 Mesaj
  • Konum:Kuzey yarım küre
  • İlgi Alanları:Müzik, kitap, doğa, internet

Gönderim zamanı 29.07.2006 - 03:04

Bu yazıyı daha öncedende okumuştum..
İnsancıl olmak zaten Kur'an en önemli emirlerinden birisi..
başka din veya kaynak aramaya gerek yok.

#5 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 29.07.2006 - 23:36

O kadar !!
Gönderilen Resim

#6 Betüs

Betüs

    Papatya Taçlı Kraliçe..

  • Üyeler
  • 2.637 Mesaj
  • Konum:gurbet kuşu
  • İlgi Alanları:resim, tasarim (hersekilde), dizayn, müzik, sinema, ...

Gönderim zamanı 30.07.2006 - 01:42

Son din İslamdır,Son Peygamber Hz.Muhammet (S.a.v)dir,Son kitapsa Kuran-ı Kerimdir...

Saçma sapan şeylerle vaktinizi boşa harcamayın..



kesinlikle katiliorum

Bu mesaj gelincik tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.07.2006 - 01:42

Gelincik

#7 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 30.07.2006 - 10:17

Hümanizm insan haysiyetine saygı, insana tabiat içinde istisnai bir değer vermekse, İslamiyet tek gerçek hümanizmdir. "Humanités" edeb, efendilik, nefse hakimiyet, mukaddese saygı ise İslamiyet ve bilhassa tasavvuf "humanités" nin ta kendisi. İnsan yalnız İslamiyet’te eşref-i mahlukattır. Bir yanıyla balçık, bir yanıyla tanrı.

seçim şansı bizde yani...
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#8 sariseker

sariseker

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 22 Mesaj
  • Konum:harabe:)
  • İlgi Alanları:spor,dans,müzik...

Gönderim zamanı 21.08.2006 - 01:18

Son din İslamdır,Son Peygamber Hz.Muhammet (S.a.v)dir,Son kitapsa Kuran-ı Kerimdir...

Saçma sapan şeylerle vaktinizi boşa harcamayın..Dolu dolu yaşayın birazcık..

BRAVO KADEŞİM SANA... :wizard:

#9 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 13:14

Son din İslamdır,Son Peygamber Hz.Muhammet (S.a.v)dir,Son kitapsa Kuran-ı Kerimdir...

Saçma sapan şeylerle vaktinizi boşa harcamayın..Dolu dolu yaşayın birazcık..

sürü psikolojisine iyi örnek teşkil etmiş buraya yazanlar.

Bi okuyun önce belki farklı bişi anlatıyordur, belki islamiyet farklı bir yerdedir konunun içinde yada yazarı kimmiş tanıyormuyuz diğe bir sorgulayın bakalım..

Bunların hiç birini yapmayıp, yine alışılagelmiş kleşe cümlelerle çıkış yapıp ve sadece başlığa göre yorum yapıp yazılanlarada saçma deyip kesin yargıyı koyarsanız komik duruma düşersiniz !!!

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#10 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 13:43

Klişe-Bu kelimeyide yeni öğrendin galiba..

Klişe cümleler yerine acaba senin gibi alıntımı yapmak gerekiyor hıı?Ayrıca direkt olarak bana saldıracağına,kendi fikirlerini (konuyla alakalı)söylesen daha iyi olmazmıydı?

Sürü psikolojine senin tavrın daha iyi bir örnek oluyor..Çünkü bi sitede hangi fikrin alkış aldığı belli,ben azınlığım ama doğruyum...Benim gibilerin ,sizle tartışması hoşunuza gitmiyor..Direkt ,aşağılama moduna giriyorsunuz..Sizinde mekanizma böyle çalışıyor demek...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#11 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 14:56

Haznem dardır bundan dolayı yeni bir kavram kattığımda bağımlısı oluyor her fırsatta kullanıyorum tahmin edeceğin gibi en sonuncusu klişe :)

Saldırmadım sana tepki gösterdim. aşağılamak ta aşaa.. bir durumun içeriinde isen ben düşürmedim seni oraya kendin düştün. Konuyu okumadan, yazarı kimdir bilmeden sadece başlığını ele alarak yorum yapıp, slogan atıp, saçma yargısında bulundun.

Yazarın anlatmak istediği başka birşey ve İslamiyeti farklı bir kefede değerlendiriyor.

Ya İslamiyet? Hümanizm putperest sanata karşı duyulan hayranlıksa Müslüman dünya böyle bir muhabbetten habersiz yaşamıştır. Çölde doğan İslamiyet, yunan şiirinin çılgın ve günahkar cazibesine kapalıydı. Sirenlerin şarkısını engin denizlere açılmayanlar duyamazlardı ki. İslamiyet Yunan ve Roma'dan düşünceyi almıştı, besleyici unsurları varlığına katmış, posayı bırakmıştı geriye. Unutmayalım ki karanlıklar içinde bocalayan Avrupa'ya antik çağın en büyük dahisini, Aristo'yu İslamlar tanıtmıştır, yani batı hümanizminin ana kaynaklarının biri İslamiyet’tir.


Çünkü bi sitede hangi fikrin alkış aldığı belli,ben azınlığım ama doğruyum...Benim gibilerin ,sizle tartışması hoşunuza gitmiyor..Direkt ,aşağılama moduna giriyorsunuz..Sizinde mekanizma böyle çalışıyor demek...


Yok öle bişi !1

Farklı bakışaçılarıyla tartışmaktan zevk duyarım. Seninle bi iki konuda farklı saflarda olmamız başka bir konuda aynı safta olmayacağımız anlamına gelmez..

ki bahsini yaptığın arkadaşlarlada çok şiddetli tartışmalarımız olmuştur ve sonrasında da olacaktır.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#12 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 15:15

İnandığım kitabım'da İslam'ın son din olduğu yazılıdır..Bu yüzden ,başka bir din geleceğine inanmadığım için,o lafı etmiştim ben..Bu kadar abartmaya gerek yoktu..

ki basini yaptığın,ne yapmışım anlamadım?
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#13 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 19:58

sürü psikolojisine iyi örnek teşkil etmiş buraya yazanlar.

Şimdi insanlara sürü demek yada ima etmek sırf sizin düşüncelerinize katıladılar diye ya da biz başkalarının fikirlerini beğenmedik diye onlar bu yaftaları yapıştırmak ne derece uygun ...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#14 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.08.2006 - 22:47

CENAB-I ALLAH İNDİNDE EN MAKBUL DİN İSLAMDIR...

ELİNİZDEKİNİ TANIYIN...BİLİN...ÖÐRENİN...

FARKLI OLMAK ADINA MACERAYA GEREK YOK...

BEN BENİ BIRAKTIÐIM ZAMAN SEN BENİ BIRAKMA YA RAB...

#15 naturel

naturel

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj
  • Konum:venüs +
  • İlgi Alanları:bilimsel konular,aşk,romantizm,şiir,güncel,kadın hakları,şarkılar,sinema,net,tv,arkadaşlar

Gönderim zamanı 27.08.2006 - 16:51

öncelikle hümanistlik insanı sevmek demek ama çevremize baktığımızda insanların daha çok kendi kanından olan ları ailesini ,çocugunu,yeğenini daha çok sevdiğini görüyorum yani küçükleri sevmek sözü doğrudur,
insanlar kendine benzeyeni seviyor laz lazı,kürt kürtü,yada aynı köyden olan köylüsünü seviyor,aynı degerlere sahip olmak ortak doğrulara sahip olmak insanları yakınlaştırıyor sevgiyi artırıyor,

tabiki dindar dindarı seviyor,müslüman müslümanı hıristiyanı seviyor ,kolluyor, bu din farklılığı sevgisizliğe hatta savaşlara sebeb oluyor gecmişte olmuş halada oluyor,

birde insan yapısını iyi bilmezsen ve kültürün azsa insanı fazla sevemez ve anlayış gösteremezsin ,o zamsan nasıl hümanist olcan .ancak bütün dünya aynı dili konuşursa aynı dine mensup olursa oda yeni bir ibadet türü denebilir yani bilemiyorum ne olabilri ve uyabilir ,o zaman hümanistlikten söz edebilriz.

hümanistlik belli bir kültürüe sahip olanlar için söz konusudur bence gerekli eğitimi almış olanlar,hoşgörüsünü gelişti,renler için . mesela insan bencildir diyolar o zaman sen insan ın bencil bir varlık oldugunu kabul etceksin .insan ı bencil haliyle seveceksin.

sen sevgini sadece gzüzele ve sadece saflara saklarsan nasıl sevceksinki,oshoyada bir bakın sevmek hakkında oshoturk.com

Bu mesaj naturel tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.08.2006 - 16:52






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli