İçerik değiştir



- - - - -

Döviz' e 10 günde 2. müdahale normal mi?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 14 yanıt verildi

#1

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 17:03


Şubat 2001 den bu yana satış yönünde 4 kez müdahele edilmişti. Son 10 gün içinde ilk defa 2. müdahele yapıldı. Fakat işe yaramadı gün içerisinde 1.700 YTL olan dolar, bir süre 1.690 YTL civarında seyretti ve yine 1.7010 YTL ye çıktı.

http://www.milliyet....on/soneko17.asp

Bunun sebebi ne? Yastık altında olan paralar mı? Bunla beraber yoksa, Hükümet' in izlediği politika mı? Cumhurbaşkanlığı için oynanan oyunlar da olabilir mi acep? :)

Koskoca Hükümet çözüm bulamıyor, hadi bakalım harabeciler sebepleriyle beraber biz çözüm bulmaya çalışalım *lol

#2 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 17:19

Koskoca AKP hükümeti yanlış politika izliycek..cık cık..olmas ööle şey :)

bu tamamen ülke dışı kaynaklı bi durum, ööle dediler ya hani...

bi de alakasız gelmesin de, mortgage diye ortalığı kasıp kavuran millete eviniz olcak propangadası yapan bu eşsiz AKP iktidarı, b,rden yükselen banka fazilerinden sebep cesaretli davranamayıp yasayı dün akşam mecliste doğmadan gömdü....kaç aydır anlatıp durdukları fikirlerine noldu bilemiyciim artık..

alakası şu ki, herşey yolunda diyen hükümetin kendisi bile para piyasasının durumundan tırsmış durumda..

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#3

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 22:31

Koskoca AKP Hükümeti git sen kaldır yabancı sermayeden stopaj vergisini, gel Türklerden %10 vergi al. Olcak şey mi? Yapmaz diyorsun onlar dimi yalan haberdir? *ne
Bununla beraber de çağır yabancı yatırımcıları, gelsin yeşiller, ekonomi de alt üst olsun cıks cıks...

#4 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 23:10

türk yatırımcı yada işadamları nasıl rekabet edicek diye düşünen yok tabii..

ama sayın Unakaıtan yaptı gene açıklamasını, bunlar uluslarası kurallar yönetmelikler..ne yani uymayacak mıyıs global dünya düzenenine benzeri bişiy işte..

uzmanlar uzun zamandır ekonomi politikasında revizyona ihtiyaç var diye anlatmaya çalışıyolar ama..bu arada banka fazilerineydi galiba oraya da müdahale edip 0,44 puan düşürdüler..bakalım nolcek sonumuz..

acısını gene biz vatandaş çekices o belli de..

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#5

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 23:37

Uluslararası finansal kurallarına uymak da geçici cözümlerden başka birşey getirmicek.
Yüksek faiz, düşük kur la ülkemize gelen kısa vadeli yabancı paralar, gelişmiş ülkelerdeki faiz artışlarıyla oralara yöneldi ve bir anda çıkan paraları tekrar kazanmak için de o global dünya düzeni dedikleri yönetmelik şeysini sundular...

Farkında değiliz, tehlikenin farkında değiliz...Bir erken seçim talebi bile gelebilir iktidardan hiç belli olmaz..

#6 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 23:40

sanırım abd ,akp nin biletini kesmiş tıpkı daha önceki hükümetlerde olduğu gibi

#7 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 23.06.2006 - 23:52

ve abd getirmişti değil mi AKP yi hani modern islam devleti mantığı oluşsun geyiğiyle..

görüyoruz modern islam anlayışını....her yeri dini kadrolaşma ve tabanlaşmayle doldurmayla uğraşacağına AKP az da ekonomi ile ilgilenseydi ..ya da maliye bakanı kendine orman arazileri çocuklarına servet yapıcağına bizi de azcık düşünseydi belki böyle olmasdı...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#8 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 24.06.2006 - 00:29

Bişiiy sorayım size; FED'in faiz arttırımıda AKP politikalarıyla mı belirleniyor?
Para politikası siyaset dışı işlesin diye merkez bankası bağımsızdır.

#9 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 24.06.2006 - 01:01

Ben de Apdullah Öcalan gibi Leo Hupermann'ın " Sosyalizmin Alfabesi" kitabı ile tanıştım. Ancak o kitap ile ahbablığım Jack London'un " Demir Ökçe" kitabıyla son bulmuştu. Aralarında ki ortak görüş "gereksinimin kadar üretmek. " felsefesi idi. ( Tabi "Demir Ökçe" bir hikaye kurgusunda düzenlenmişti. ) belkide o kitaplarda gereksinimin kadar tüketmeyide aşılamıştı bana. Lakin ülke gidişatında ülkemin insanını dış mihrakların etkisinden daha fazla sorumlu tutmuşumdur. Bu görüşün ortaya çıkmasında da Hekimoğlu İsmail'in eseri " Minyeli Abdullah " dan esinlenmemin etkiside vardı. Giydiğimiz markalı elbiselerin,almış olduğumu beyaz eşyaların,kılı-tüyü ekseriye yabancı para değerinde satılmaktadır. Ülkemizde eline bir kaç kuruş geçenin ilk yapacağı şeydir. Bakkal,eşya ve beyaz eşya mağazası açmak. Ve bunlardan 2'si dolar bazında satış yapmaktadır. Dolar'ın bu şekilde yukarı çıkmasında abd'nin parmağı var dediğimizde,doların bir zaman önce ülke tarihinde görülmemiş bir inişe geçmesinde de Abd'nin parmağı var demelisin ki,abd'nin parmağında döndüğümüze tam anlamıyla kanaat getireyim. Peki analarımızın her ay toplanıp,bu günüde anlamlandıralım dedikleri maddiyatın içindedir yabancı para ( Allahtan çeyrek altın da alınıyorda ülkemize katkıda bulunuyoruz. ) ( Türkiyenin altın üretiminde dünya sıralamasında ki yeri doğrumudur ayrı bir mevzu ) Babamın oğlunu okutmak istediği günlerde,en samimi arkadaşından borç para isteyip,arkadaşının berati borç para verim,ne kadar istiyorsan ama bana geriye dolar-mark ( şimdilerde euro ) olarak ver dediği günleri hatırlıyorum da,döviz kurlarının önünde böyle milyonlarca TÜRK var. Türk diyorum,çünkü yanına bazı insanlar hiç bir zaman yakıştıramadı müslümanlığı. Gidin bakın,markalı abiler ve beyaz eşya satan mağazalar hallerinden nasıl memnun. Dış güçler bu ülkede yıllardır bir ideal peşindeler. Lakin bunun farkında olup da isteyerek-istemeyerek-bilmeyerek ama en önemlisi en masumumuzun bile altında abd'nin sırtımıza geçirdiği elbiseleriyle,bir kez olsun buna dikkat edip yaşadık mı acaba? Zor geliyor değil mi? Zor geliyorsa,benim gibi yapın ve bu ülkeye tek başına gelmiş bir iktidarın doğru-yanlış siyasetine sağduyu gösterin. Çünkü bana da zor geliyor. Ve evimdeki bilgisayarı da dolar bazında aldım. Satan mı utansın,alan mı? Ben her şekilde de utanıyorum.

Keşke siyaset Rıfat Ilgaz'ın " Bacaksız sigara Kaçakcısı"ndaki çocuk gibi olsa.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#10 miskin

miskin

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.494 Mesaj
  • İlgi Alanları:sanane

Gönderim zamanı 24.06.2006 - 01:30

Hayat keşke romanlarda olduğu gibi olsa bende bir tane yazar ve Abd yi döverdim.Ama gerçek dünya birazcık farklı işte.Evet bence de iyisiyle kötüsüyle tek başına iktidarda olan bir partiye güvenmeliyiz.Her ne yaparlarsa yapsınlar haklılardır onlar sonuna kadar destek en önemlisi.Burada Hitlerin kulakları çınlamıştır biraz galiba...
Çok mu abarttım?
Ama dolar artışını günlerde toplanan parayla ilişkilendiren bir düşünce bunu da kabul eder herhalde...
Haaa bide Soros diye biri vardı aklıma geldi kimdi bu adam?
Bide galataport ihalesi vardı oda aklıma takılmış.Neler olmuş hep unutuyorum..

Sonuçta sonuna kadar destek hep destek yaşasın iktidar!

#11 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 24.06.2006 - 01:46

şu dövize benden başka herkes müdahele ediyor..

bırakın şu dövizi rahat ya elleşmeyin iki dakkka *ne

#12 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 24.06.2006 - 22:33

Türk Lirasından sıfırları attığımızda Enflasyon hiç olmadığı kadar yüksek oranlara gelebilirdi;bir şey olmadı. Ama hükümetle ne zaman Amerikanın yolları ayrılmaya başladı Şemdinli olayı patlak verdi önce. Sonra da Şemdinli'de ve Van'da ki ayaklanmalar. Amerika bile bile Avrupanın parasıyla pariteyi kendi aleyhine çevirmiştir. Zorlayın bakalım kendinizi niye? Tam da Körfez Savaşının başladığı tarihlere denk gelir bu paritedeki değişim. Yüzlerce işadamının Amerikadan mallarını pazarlamak için Avrupaya akın etmesi de aynı tarihlere denk geliyor.
Aslında para politikasının temelinde insan psikolojisi yatıyor. Şu anki Hükümet de Açıklamalarıyla insanı hedef alıyor.
Hiç bir şey yok sakin olun "Ne var yani!.." gibi açıklamaları da bunu gösteriyor.
İnsanımızın kendi ekonomisini düşünerek Dolara yuroya yönlenmesini engellemeye çalışıyor.
Piyasaya hiç mi müdahele etmediler sizce daha önce. Ettiler ama açıklamadılar. Açıklasalardı Merkez Bankasının müdahelelerine rağmen Yükselmeye devam eden ya da değeri yerinde sayan bir Dolar herkesin amacı olacaktı. Göze alamazlardı. Şimdi gelmeden önce Merkez Bankası Başkanının Olağanüstü toplantıdan bir gün önce yaptığı açıklama da o yönde. Diyor ki başkan Müdahele ettik gerekirse yine yaparız. (Haddinizi bilin sayın yatırımcı Dolara yönelmeyin Dolar almaya başlayıp doları yükseltirseniz biz gene müdahele ederiz)
Yatırımcının ipinde mi. Olmalıydı belki ama hiç değil. Saatine gününe dikat edin müdahelenin. Cuma günü biri öğleden önce biri borsa kapanmadan 10 15 dakika sonra.
Borsa Haftalık tatile girmeden müdahele ediyor. Yatırımcının gözünü korkutmaya çalışıyorlar. Bir gün bilemedin iki gün düşünür yatırımcı. Ertesi gün gene sen ne yaparsan yap bildiğini okur. Sen bu müdaheleyi tek seferde ve güçlü bir şekilde haftanın başında ya da ortasında yap. Yatırımcıyı Dolara yatırım yapmaktan alıkoyabilirsin. Pekiii bunları paradan anlamayan ben mi daha iyi biliyorum. Yoksa paranın kelimenin tam anlamıyla sarrafı olmuş başımızdakiler mi daha iyi biliyor.
Tabi kii onlar daha iyi biliyorlar.
Bunları yapmak çok mu zor.
Zor değil ama cesaret ister. Neye karşı gösterilecek bu cesaret. ABD'ye
ABD, açın bakın bu güne kadar yüzlerce yazarın adamın yazdıklarına kendisiyle iyi geçinen bütün hükümetlere destek olmuştur. Zor geliyor değil mi bizi Amerikanın yönettiğini kabul etmek.
Malesef öyle Ülkemiz içinde belli noktaları belli düğmeleri bilip açıp kapıyorlar sadece. Biz de her gün onlarca abuk şeyle boğuşmaktan bunları göremiyoruz.
Ben CNBC-e seyrediyorum.
Blue Jean giyiyorum.
Evet hertarafımızda da onların ürünlerini kullanıyoruz.
Coca-Cola tüketiyorum (Tadı bence Cola-Turka) falan gibi yerli emsallerinden kat be kat daha iyi niyeee? Bu da ayrı mevzuuu)
Her zaman en iyiyi tüketmeyi seviyorum. Malesef böyle de çiğ yaratıldık. Ama söyleyin Nerden geldiği önemli olmayan Zeytinyağı ve de Mısırözü yağları var elinizde Salatanız için hangisini kullanırdınız?

Salih Gönüller

#13 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 25.06.2006 - 21:20

Çok daha açıklayıcı olmuş sevgili johor. İşte benim de anlatmak istediğim buydu demek istiyorum izninle.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#14 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.06.2006 - 23:11

Doların yükselmesi ne kadar kötüdür.
Bundan daha birkaç ay öncesine kadar doların değeri aşırı düşüktü ekonomistlere göre
Bizim gibi ekonomisi zayıf ülkelerin para birimi zaten düşük olması gerekmiyor muydu?
Zaten yükselecekti dolar yükseldi ve hatta daha da yükselecek!Ve sonrada tekrar düşecek ve sonra tekrar yükselecek...
Bundan Abd'nin bizi yönettiği sonucunu çıkarmak...
O zaman son birkaç senedir Abd yide Ab ülkeleri yönetiyor o zaman...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#15 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 26.06.2006 - 13:48

Bahın ben bi haftadır yoktum, niye yoktum? heee? dolara müdahele ediodum yaaa yaaa elimde odunum böle çıhmaya çalıştımmıydı :msn91: aha kafasına kafasına çakıom iki dene, ama bahtık olcak gibi deil çıkıo deyyus. Sandalyeye çıkıp vurmaya başladım sonra merdiven getirdiler yoh beni bile dinlemio, en sonunda kene bulduk bidene ateşlendi öldü :D
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli