İçerik değiştir



- - - - -

Asik mi? bekliyorsa evet!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 Betüs

Betüs

    Papatya Taçlı Kraliçe..

  • Üyeler
  • 2.637 Mesaj
  • Konum:gurbet kuşu
  • İlgi Alanları:resim, tasarim (hersekilde), dizayn, müzik, sinema, ...

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 02:11


Asik mi?
Bekliyorsa, evet!

Bekliyorum...
Kipirdamadan bekliyorum.


Ürpererek, üsüyerek bekliyorum. Ensemi, omuzlarimi bir rüzgar yalayip geçiyor. Çiçekler boyunlarini büküyor sanki; dallari egiliyor, yapraklari parlakliklarini bir anda yitiriyor. Kuslar saniyeler içinde huzursuzlanip oradan oraya uçmaya basliyorlar. Onlar da bekliyorlar... icimde kalkip gitme arzusu kipirdiyor. "Bekleme, gelmeyecek" diyor içimde bir ses. Sanki sinsi bir yürekten, seytani bir zihinden geliyor ses. Beklemek inanmak gibi. Beklemekten vazgeçmek imandan çikmak gibi... Ben bekliyorum. Hâlâ sımsıkı yumulu tuttugum göz kapaklarina düsecek isik selini bekliyorum. Bitmek bilmiyormus gibi gelen ürpertinin çekip gitmesini bekliyorum. Biraz sonra bulutun ardindan çikiyor günes. Sevgilinin yolun basinda görünmesi gibi, isiltili gözlerini dikip gülümsemesi gibi. Sanki durup iki çift özlem sözcügü olsun sarfetmeyecekmisiz de, bütün sakarligiyla bana çarpacak, üzerime düsecek, kahkahalardan kirilacakmisiz... Neseli sicakligiyla üzerime çullaniveriyor. Alnimi oksuyor sicak elleriyle, burnuma sürtünüyor, omuzlarima sariliyor, kucakliyor. Ve böylece mutlu sona eriyor günesi bekleyisim.

Gelelim bu minnacik ve kisisel mi kisisel serüvenin bana hatirlattigi Roland Barthes cümlesine ki, sabahtan beri aklimdan çikmiyor. "Âsigin kaçinilmaz kimligi yalnizca budur:
Bekleyen..." Bir baska yazardan alinti da yapar Barthes: "Âsik miyim? Evet, bekledigime göre." Burada beklemeyi sadece randevu yerinde bir gözün saatte, öteki çevreyi kolaçan eder halde, huzursuz yürek çarpintilari durumu olarak görmemek gerek. Âsigin bekleyisi süreklidir. ilgi bekler, iliski bekler, iyilik bekler, kölelik bekler, efendilik bekler, sefkat bekler, telefon bekler, e-mail bekler... Bazen sakin, bazen huzursuz, bazen huysuz ama israrla bekler...

Klasik asklar iyiden iyiye ve en çiplak haliyle beklemek üzerine kuruluydu. Modern asklar ise beklentiler ve beklentilerin karsilanmasi üzerine kurulmaya çalisiliyor... "Ben seni günler, gecelerce bekledim" diyenlerin sayisi gün geçtikçe azaliyor. "Benim ne beklentilerim vardi, yanilmisim" diyenlerin sayisi çogaldikça çogaliyor. Bekleyerek filizlenen ask, bana kalirsa beklentilerle solup çürüyor. Ne demis eskiler: Bekleyen dervis muradina ermis... Oysa beklentilerini büyüten âsik hiçbir zaman tatmin olmaz; hep bir seyler eksik kalir.

Gördünüz mü, günesli bir sabahin ruh dalgalanmalarindan nerelere geldim, dayandim.
Durdurun beni, su kagittan kösede inecek var!
Hasmet Babaoglu
Gelincik

#2 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6.785 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 02:26

Klasik klasiktir işte, güzeldir, geçerlidir, siyah ve beyaz gibi.

Eğer "aşk" ise bahsedilen, klasik olmalıdır. Hep özlenmeli, hep istenmeli, her daim zihinlerde olmalıdır. Yeni ve daha cazip olan hiçbirşey yerini tutmamalıdır. Zamanın karanlığı üstünü örtememeli, bir köşede zamana inat ama belki yenileriyle birlikte değerini korumalıdır. Karşılanmayan beklentiler hislerini değiştiriyorsa bunun adı "aşk" olmasa gerek.


Bence.

:P
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#3 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 10:28

beklentiler bi tek hayal kırıklığına ulaştırır bizi, karşıdaki ne yaparsa yapsın zihnimizdeki hayali gerçekleştirmesi mümkün olmas ki..

beklemek aşka dair doğru,bu yüzden ayrılığın bile sevdaya dahil oluşu...bu yüzden geceler boyu uykusuz kalıp beklemeler...ama beklenen sadece O ise aşıksın...nasıl geliceği, nerden geliceği belki ne zaman geliceği bile önemsizleşmişse..

Aşık mı? bekliyorsa evet..! fakat ne kadar bekleyebilir aşık bi insan ....beklemenin bitimi nereye denk düşer..? *ne

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#4 yok

yok

    DuyguSuz!

  • Üyeler
  • 1.406 Mesaj
  • Konum:Yalnızlık
  • İlgi Alanları:* Yalnızlık<br>* Başka hayatları yaşamak<br>* Kendinden vazgecmek<br>* Başarısızlık<br>vs.......................

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 14:57

"" "Ben seni günler, gecelerce bekledim" diyenlerin sayisi gün geçtikçe azaliyor. "Benim ne beklentilerim vardi, yanilmisim" diyenlerin sayisi çogaldikça çogaliyor. Bekleyerek filizlenen ask, bana kalirsa beklentilerle solup çürüyor. Ne demis eskiler: Bekleyen dervis muradina ermis... Oysa beklentilerini büyüten âsik hiçbir zaman tatmin olmaz; hep bir seyler eksik kalir. ""

Burası bana cuk oturdu diyorum ama aklımda bilindiğini solesekte aşkı bilmiyor yaşıyamıyoruz diyorum ..
Okyanusların uçsuz bucaksız erilşilmezliğini mavi sanırdım. O erişilmez derinlikler Yeşilmiş! tıpkı gözlerim gibi...
O diplerde saklıymış duygular, o sonsuzlukta saklıymış umutlar, sonlarda saklı kalmış varoluşlar...

#5 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 15:10

Beklenti siz aşk olmaz herkez kendi ne o kavramı yaratır kendince içine bir şeyler katar beklentisiz aşk tabi olmaz ama ne bulacagını ve neleri kabullenebilecegini bilmelisin beklentilerinin nelerinden taviz verdireceğini hesaplayıp öle beklemelisin.. Beklenti siz aşk olur !!

smiley-sport036.gif  


#6 yok

yok

    DuyguSuz!

  • Üyeler
  • 1.406 Mesaj
  • Konum:Yalnızlık
  • İlgi Alanları:* Yalnızlık<br>* Başka hayatları yaşamak<br>* Kendinden vazgecmek<br>* Başarısızlık<br>vs.......................

Gönderim zamanı 20.06.2006 - 15:13

Aşktan beklentim olmadı o da bişeyler yapsın demedim ama işin kötü tarafı benim kendimden beklentim yok...
Okyanusların uçsuz bucaksız erilşilmezliğini mavi sanırdım. O erişilmez derinlikler Yeşilmiş! tıpkı gözlerim gibi...
O diplerde saklıymış duygular, o sonsuzlukta saklıymış umutlar, sonlarda saklı kalmış varoluşlar...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli