İçerik değiştir



- - - - -

G-7'ye karşı Türkiye'nin başı çektiği D-8


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 aybars06

aybars06

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 19 Mesaj

Gönderim zamanı 15.06.2006 - 21:27


İşte AB'nin esaretine ve özümüzü kurutan AB reformlarına karşı en büyük alternetif!Lütfen kişi ve kişilere bakarak önyargılı davranmayınız.Bu işi yapan ister dinci ister sağcı ister solcu isterse komünist olsun Türkiye'yi batı yalakalığından kurtaracak her türlü adımı tebrik ve takdir etmek gerekir bana göre...((lütfen okuyunuz...........))

20. asrın 21. asra en büyük hediyesi: D-8

Erbakan: İnsanlığın saadeti Batılılara bırakılamaz

İnsanlığa “Hürriyet, insan hakları, demokrasi” gibi söylemler sunan ülkelerin aradan geçen 50 yılda bunların hiçbirisini gerçekleştirmediklerini belirten Erbakan, “G-7’ler düşmanlık esasına göre, D-8’ler ise kardeşlik, refah, huzur ve barış esasına göre kuruldu. Batı, insanlığa saadet getirmez. Dünyanın saadeti için D-8’e büyük görev düşüyor” dedi.
Temelleri Millî Görüş Lideri ve 54’üncü Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından atılan D-8’in dokuzuncu kuruluş yıldönümü kutlamaları İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Erbakan, şeref konuğu olarak katıldığı toplantıda dünyanın yanlış kişilerin elinde dengesiz bir hale geldiğini belirterek “D-8 bu dengesizliğe hayır demek için kuruldu. Bu oluşum, kurulduğu 15 Haziran 1997’den beri üye ülkelerin heyecanı ile büyük coğrafyamızda büyük bir sevinçle karşılanmıştır” şeklinde konuştu.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya D-8 üyeleri Türkiye, Pakistan, Bangladeş, Nijerya, İran, Mısır, Malezya ve Endonezya’dan temsilciler, milletvekilleri ve misyon şefleri katıldı. Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlama toplantısında açış konuşmasını yapan Kutan, “Biz ESAM olarak sadece 8 ülkeyi değil, dünya nüfusunun tamamını ilgilendiren D-8 projesine büyük önem veriyoruz. Dünyada savaşın değil, barışın ve eşitliğin hakim olmasını istiyoruz” dedi.
Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan’ın D-8 ile ilgili teknik bilgiler vermesinden sonra ülkelerin temsilcileri kısa konuşmalar yaptılar. Mısırlı Milletvekili Eşref Bahaddin, ümmetin birlik olması konusuna dikkat çekerek “D-8, üye ülkelerini Avrupa Birliği’nden, globalleşmekten kurtaracak gelişmeleri ve fırsatları sağlayacaktır” dedi. Endonezya Büyükelçisi’nin mesajını ise İstanbul Fahri Konsolosu Prof. Dr. Semih Tezcan aktardı. Endonezya Adalet Partisi Milletvekili Lütfü Hasan ise, Genel Başkan ve Parlamento Başkanı’nın selamlarını ileterek, “Bütün Müslümanlar zulüm ve haksızlıklara karşı D-8’in aktif rol almasını istiyorlar” şeklinde konuştu.

Ş. KALAFAT - İ. ARSLAN - M. ACAR
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan D-8’in kuruluşunun 9. yıldönümü Çırağan Sarayı’nda kutlandı. Erbakan’ın şeref konuğu olarak katıldığı kutlamaya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı Recai Kutan ev sahipliği yaparken D–8 üyeleri; Türkiye, Pakistan, Bangladeş, Nijerya, İran, Mısır, Malezya ve Endonezya’dan milletvekilleri ve misyon şefleri katıldı. Kutlama toplantısı Sultan Ahmet Camii İmam-Hatibi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladıktan sonra dünyanın durumu ve D–8 hareketinin önemi ile ilgili bir sine vizyon gösterisi yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, "Biz ESAM olarak 8 ülkeyi değil, dünya nüfusunun tamamını ilgilendiren D–8 projesine son derece önem veriyoruz. Dünyada savaşın değil, barış ve eşitliğin hâkim olmasını istiyoruz. D–8, ‘Dünyayı sadece biz yönetiriz’ iddiasında olan güçlerin karşısına, ‘Biz de bu dünyanın bir parçasıyız. Bu dünyayı barış ve adalet ölçüleri içerisinde birlikte yönetelim, dünyanın nimetlerinden yine adalet ölçüleri içerisinde birlikte yararlanalım’ mesajı ile çıkmıştır" diye konuştu.

İnsanlık, Batılıların eline bırakılamaz

D-8’in kurucusu Milli Görüş Lideri ve 54. T.C Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise "Dünya, yanlış kişilerin elinde dengesiz bir hale geldi. D–8, bu dengesizliğe ‘hayır’ demek için kuruldu. D–8, kurulduğu 15 Haziran 1997’den beri, üye ülkelerin heyecanı ile coğrafyamızda büyük bir sevinçle karşılanmıştır." dedi. Milli Görüş Lideri, "D–8 topluluğu dünya nüfusunun 930 milyonluk kısmını yani yüzde 15’ini teşkil etmektedir. Bu ülkelerin petrol, doğalgaz başta olmak üzere pek çok maden rezervi, üretimi ve pek çok türde kaynakları bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı sonrası toplanan ‘Yalta Konferansı’ insanlığa hürriyet, insan hakları, demokrasi gibi söylemler sunmuştur. Ama geçen 50 yılda bunların hiçbiri gerçekleşmemiştir. Bugün G-7’ler düşmanlık esasına göre kuruldu. D-8’ler ise kardeşlik, refah, huzur esasına göre kuruldu. Batı, insanlığa huzur getiremez. Çünkü inançlarında sakatlık var. İnsanlık bu yüzden Batılıların eline bırakılamaz. Bugün Birleşmiş Milletlerde İsrail aleyhine onlarca karar olmasına rağmen suskun kalınırken, İran’ın nükleer teknolojisi karşısında yaygara koparılıyor. D–8 sadece 8 ülkeyle sınırlı kalmayacaktır. Öncelikle 60 ülke D-8’e katılacak. Daha sonra ise D–8, insanlık âleminin tamamına ve tüm ülkelere hitap eden bir birliğe dönecektir" İfadelerini kullandı.

Karar almamız gerekiyor

D–8 içinde, ‘Teknoloji İşbirliği Teşkilatı’ (TİT) ve İslam milletlerinin oluşturduğu ‘İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kurulacağını söyleyen Prof. Dr. Erbakan şöyle konuştu: "TİT son derece önemlidir. Onların 40 tane uçak gemisi varsa, biz 41 tane yapacağız. Bunlar ancak kuvvetten anlar. Batılılar, ‘Biz çalışacağız, dünyayı esir alacağız. Ya öleceksiniz, ya da kölemiz olacaksınız’ diyorlar. Bu bakımdan dünya Batılıların eline terk edilemez. NATO’yu İslam düşmanı bir kurum haline getirdiler. Irak’ın, Afganistan’ın halini görüyorsunuz. Yarın İran, Suudi Arabistan, Suriye ve sonra da Türkiye’ye sıra gelecek. Ne yapabiliriz, bunu konuşmamız ve karar almamız gerekiyor" Ecdadımızın onlarca Haçlı Seferi’ne karşı durduğunu hatırlatan Erbakan, "Bugün yeryüzündeki ifsadı önlemek, inanan insanların görevidir. Bunu ecdadımız yapmıştır, biz de yapmalıyız. Uluslararası Müslüman örgütler toplanıyor ve sonuç deklarasyonu yayınlıyorlar. ‘Amerika, Irak’tan çekilmelidir’ gibi boş ve anlamsız şeyler söylüyorlar. Irkçı emperyalistler de, TV karşısında bunları dinliyor, kahvesinden bir yudum alıyor ve keh keh gülüyorlar. Hayır, bu böyle olmaz. Karar alacaksın. ‘Biz yerimizde sayarken, onlar 9 yılda ne yaptı, diye düşünmemiz gerekiyor. Biz, ‘barış’ diyoruz, onlar ‘savaş’ istiyor." ifadelerini kullandı.

Biz, ‘Uzlaşma’ diyoruz ama onlar ‘Çatışma’ istiyor

Milli Görüş Lideri sözlerine şöyle devam etti: "Müslümanlara ‘Terörist’ diyorlar. Biz, ‘Uzlaşma’ diyoruz ama onlar ‘Çatışma’ istiyorlar. Bu ırkçı emperyalistlerin inançları hastalıklıdır. Çözüm için D-8’ler, G-7’leri yuvarlak masa toplantısına çağıracak, ‘Gel bakalım otur karşıma’ diyecek ve dünyada barış ve adaletin gerçek anlamda sağlanması için 2’nci Yalta Konferansı’nı gerçekleştirecek." Refahyol Hükümeti’nde Başbakanlık danışmanı olan ve D-8 projesinin mimarlarından Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan da D–8 ile ilgili teknik bilgi vererek, "D-8’lerin, G-7’lere söyleyeceği çok şey var" diye konuştu. Çelikdoğan’dan sonra D–8 ülkeleri temsilcileri imza sırasına göre tebliğlerini sundular. İlk konuşmacı Mısırlı Milletvekili Eşref Bahaddin, İhvan-ı Müslimin liderinin selamlarını getirdiğini belirterek "Ümmetimizin cesedi parçalanıyor. Ümmeti birlik olmalıdır. D–8, üye ülkelerini, Avrupa Birliği’nden, globalleşmekten kurtaracak gelişmeleri ve fırsatları sağlayacaktır." dedi.

İşbirliği ve güç birliğimiz sürecek

Toplantıda Endonezya Büyükelçisi’nin mesajını Endonezya İstanbul Fahri Konsolosu Prof. Dr. Semih Tezcan aktardı. Tezcan, D-8 üyesi ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğinin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğini söyledi. Tezcan, "Endonezya, dönem başkanlığını aldıktan sonra bütün gücümüzle işbirliğini ve güç birliğini sürdürecektir" dedi. Endonezya Adalet Partisi Milletvekili Lütfü Hasan, Adalet Partisi Genel Başkanı ve Parlamento Başkanı’nın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, "Bütün Müslümanlar zulüm ve haksızlıklara karşı, D-8’in aktif rol almasını istiyorlar" şeklinde konuştu. İran Elçilik Müsteşarı Bijan İzadi, D-8’in bir gecede Avrupa Birliği gibi bir yapıya dönüştürülebileceğini söyleyerek, "D–8, mesajı olan bir birliktir. Bundan dolayı bu projeyi başlatan muhterem Necmettin Erbakan’a teşekkür ediyoruz. Batı’nın planı birliğimizi bozmaktır. İslam ülkeleri geleceklerinden kaygılıdır. Amerika’nın Ortadoğu’daki planı ‘böl ve yönet’ şeklindedir. D-8’in kuruluş gerekçesini unutmamalıyız. O da bölgemizdeki insanların birliği ve kardeşliğidir" şeklinde konuştu.

Erbakan’a teşekkür

Malezya İslam Partisi Milletvekili Gameroddin Caferi, "İslam âlemi ekonomik, siyasi ve sosyal birçok tehditle karşı karşıyadır. Erbakan’a D–8 hareketini başlattığı için teşekkür ediyorum" dedi. Nijeryalı Senatör ve Büyükelçi Adamu A. Waziri ise "D–8, insanlığın onuru için önemli bir vizyondur. D-8’in en önemli ilkesi barıştır, savaş hiçbir şey getirmez." diye konuştu. Pakistan’dan gelen Cemaati İslam Partisi Milletvekili Liyakat Beloç, "Pakistan halkının selamlarını büyük İslam Lideri Erbakan’a iletiyorum" diyerek konuşmasına başladı. Beloc, İslam âleminin huzur ve refahı için çalışmış, İslam ümmetinin problemlerini çözmek için çaba sarf etmiş bir liderdir." dedi.

Misafirler boğazı gezdi

D–8 İcra Direktörü ve Büyükelçi Ayhan Kamel, D-8’in 9 yıllık faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Kamel, D-8’in ticaretten bankacılığa, tarıma ve sanayiye kadar pek çok konuda toplantılar yaptığını, tercihli ticaret anlaşmasıyla D-8 ülkelerinin kendi aralarında gümrük indirimi sağladıklarını ve son olarak da Endonezya’nın Bali Adası’nda yapılan zirvede D-8 Genel Sekreterliği’nin kurulduğunu ve zirvede çok önemli kararlar alındığını belirtti. Öte yandan kutlamaya Irak İslam Partisi’nden üç Milletvekili de katıldı. Program sonrası yapılan Boğaz Gezisi’nde ise tüm konuklara İstanbul’un tarihi yerleri hakkında rehber eşliğinde bilgiler verildi

KAYNAK:MİLLİ GAZETE

Bu mesaj aybars06 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.06.2006 - 21:28


#2 aragorn

aragorn

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 64 Mesaj

Gönderim zamanı 16.06.2006 - 10:42

çok haklısın bu yazdıklarında ama bence sadece Ebakan deyil AB ye karşı o kadar çok alternatifimiz var ki şaşarsınız ama bizim yöneticiler ne hikmetse başa gelince 180 derece dönüyolar bunun anlaşılması uzak deyildir......





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli