İçerik değiştir



- - - - -

alooo Dünya Kupası başşlıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 73 yanıt verildi

#61 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 26.06.2006 - 00:31

Denio ve Shy'ye kötü haberim var. Portekiz bence beklenen bir galibiyet aldı. Ve Hollandayı eledi.

Bu turnuvada futbol adına hiç sürpriz olmadı. Herkez hakettiğini aldı bence.

Şuan'a kadar Meksikayı bunda ayrı tutmak lazım gelir. Arjantine kök söktürde. Hani Arjantinden başka her takım ile aynı ayarda diyebileceğim bir takımdı. Nuri Şahin'in göz yaşı dökdüğü 19 yaş altı dünya gençler şampiyonasında Brezilyayı finalde yenerek şampiyon olmuş bir takımın üst kadrosudur meksika. Eşleşmeler hususunda pek bilgim yok ama birbirlerine denk gelmezlerse Finalde Arjantin - İtalya ( Brezilya ) olacak gibi.

Portekiz'i de unutmamak gerekir. Bu kupaya dair portekiz takımını oturmuş halini bir daha anlatmaya gerek yok sanırsam. Bir de İspanya ( tek sıkıntıları bir türlü turnuva takımı olmayı becerememiş olmaları ) bir de her zaman kendilerine ters gelen Fransa klasiği,lakin bu sefer ,şeytanın bacağını kıracaklar gibi. Oyundan hiç düşmemeleri ve sürekli hücumu düşünmeleri de İsanya'nın artıları.

İşviçrenin grup maçlarında hiç gol yememeleri,defansının iyi olduğu anlamına gelmez gözüyle bakmaya devam edeceğim. Çünkü grupları gol atmaya müsait bir durum teşkil etmiyordu. 2002 yılından beri dünya kupasında gol atamayan bir fransa ve hücum olarak pek de iyi olmayan g.kore ve dünya kupasını alma hazzını erkenden yaşamış bir ülke ki; dünya kupasına katılmak ile dünya kupasını almak onlar için aynı haz'ı vereceğini düşündüğüm Togo. İşviçrenin dünya kupası elemelerinde ki rakiplerinden biridir fransa ( diğerleri irlanda,ismini şimdi unuttuğum bir başka takım. ) unutulmamalı ki türkiye milli takımı isviçreye 4 gol atmış bir takım. yenik duruma düştüklerinde ne yapacakları meçhul bir isviçrenin shevcenkolu ukrayna ile yapacağı maç ortada. İlle de bir kolonu işaretle derseniz ben ilk önce beraberlik butonunu tıklarım.

İtalya ve brezilya maçlarında iyi mücadeleden başka sürpriz çıkacağını düşünmüyorum.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#62 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 26.06.2006 - 14:49

İngiltere - Ekvador : 1-0
Portekiz - Hollanda : 1-0

Portekiz ve İngiltere çeyrek finalde eşleşti

Günün Programı
(26.06.2006 18:00 Kaiserslautern) İtalya-Avustralya
(26.06.2006 22:00 Köln ) İsviçre-Ukrayna
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#63 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 30.06.2006 - 22:01

Hani içim çız etti desem yeridir Arjantinin penaltılarla elenmesine. Maçın zevkini çıkartmak için kim iyi oynarsa o kazansın mantğını kabul etmeyen benim gibilerin önüne sunulmuş iddaa ve buna benzer oyunları oynayacak olsaydım,gözüm kapalı Arjantin derdim ki maç öncesi çoğunluğun benden farklı düşündüğünü sanmıyorum Arjantin'in penaltılarla da olsa tur atlayacağını. Ama olmadı,yıllardır hep teknik ayakların latin amerikadan çıkmasına alıştım da,böyle bir yerden iyi kaleci çıkmamasına halen alışamadım. Dünya piyasasında en iyi kalecilerin avrupa kökenli olması da bunun kanıtıdır. Acaba bu ülkelerde fazlaca pele,maratona,ronaldinyo gibi ayakların olmasından dolayı,oğlum junior al şu eldivenleri geç kaleye diye zorakiyet mi vardır bilmiyorum,lakin cordoba diyorsun önceden forvet oynuyormuş da sonra kaleci olmuş. o kadar uzağa gitmeye gerek yok Kolombiya kalecisi Higuita'nın futbolcu heveslerini,bu tip kalecilerin kurtardıkları ne kadarı hafızamızda. Sonuç olarak ayak tekniği olmamasına rağmen 36'lık lehmann Almanya'yı yarı finale çıkarttı diyebiliriz. Almanyanın azimli futbolunu da yadsımak olmaz. Bir de klinssman'ın akıl hocası eski fenerbahçeli teknek direktör Löw'ün de hakkını vermek gerekir. oyundan düşen schineyder'i çıkartıp,odomkoyu oyuna sokarak hem sorin'in ağız tadıyla sol kanattan bindirmesine engelledi,hem de Almanyanın sağ kanadına canlılık getirdi bu yerinde değişiklik.

Kupa içinde İtalya'nın kazanmayı bilmesi.
Ve orta da iki maç. Fransa-Brezilya. Lakin Brezilya hiç tad vermiyor. Ancak dünya kupası finalinin brezilyasız da düşünemiyorum doğrusu.

Portekiz'e halen dikkat çekiyorum ki tek sıkıntıları deco'nun eksikliğidir.


Not: Hiddink'in dünya futboluna öğretisi şu olsa gerek; topa sahip olmak,paylaşmaktan geçer. Gittiği her takımda başarılı olması da bu olsa gerek.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#64 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 04.07.2006 - 21:30

Yaklaşık yarım saat sonra ilk finalist belirleyecek olan Almanya - İtalya mücadelesi başlayacak.

Kalbim İtalya'dan yana

Gönderilen Resim

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim

#65 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 04.07.2006 - 21:34

kalbim italya dan yana olamıyo.. bu yüzden almanya diyorum..

almanya - portekiz finalini bekliyorum...

kupayı almasını istediği takım ise PORTEKİZ yürü beeeeeeee

#66 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 09.07.2006 - 18:45

Kimine göre aşk gibidir futbol,kimine görede çekilmezlik. İşte böyle bir zamanda başladığı gibi de biter dediğimiz bir serüven. Pek bir şey anlamasam da 2006 dünya kupasından,geriye baktığımda hayal kırıklıkları,beklenen hayal kırıklığı ( bunu hayal kırıklığı kategorisine sokmak ayrı bir mevzu ) ( çünkü beklenen,hayal kırıklığı ile sonuçlanmaz.) ( Hani futbol dediysek ve bizi(m) gibilerin yaşamında bir odak noktasıysa,edebiyatı da farklı olsun istedim. ) gözyaşları,güzel goller ve beklenen son. Başlığına ters bir şekilde de sonuna geldik turnuvanın. saat 21:00 da başlayacak İtalya-Fransa maçı öncesi bu akşam tahminler ve beklentiler diye ağızlarda çerezli düşünceler mevcut. Ben de bu maçın sabaha kadar 0-0 olacağı kanısındayım. ve bende çoğunluğun " Allahım ilk dakikalarda bir gol gelse de maça seyir zevki gelsin " diye temennilerde bulunanlardanım. Lakin bu beklentiye bir de ilk golün kim tarafından gelmeli diye bir telaş da soktum ki abarttığımın da farkındayım. Bunun sebebini nasıl açıklayacağımı da bilmiyorken henüz ilk golün, her ne kadar kupayı İtalya'nın almasını istesem de Fransanın atmasını istiyorum.

1-) Her iki takım da savunmalarıyla buradalar.
2-) İtalya ilk golü atarsa sabaha kadar 1-0 olur mantığı kuvvetli olması ( 2,3-0 da olabilir. ) Bunun sebebi Fransanın hücum hattının kapalı savunmayı açacak futbol karakteristliği olmadığı düşüncesi bende ağır bastığı için. Yani boş alanda fransa çok iyi bir takım,kapalı bir takımı açacak organizasyonlarda pek de başarılı olmadığını hepimiz biliyoruz. Ve dünyaya defans nasıl yapılırlı bir italyan yardımlaşması.
3-) Eğer Fransa golü bulursa maça daha seyir zevki gelir gibi düşünüyorum. İtalyanın da kapalı savunmayı açacak futbol çeşitliliği olmasa da kapalı defansı açacak forvetlerin olduğu mantığı.
4-) Hakeden kazansın mantığı,gurbetçilerimizin İtalya'yı desteklemeleri sebebiyle,ağızlarına uzatılan mikrofonlara " olur mu abi,ah bu fransızlar ermeni soykırımına destek çıkıyor,italyayı tutuyoruz" dedikten sonra yıkılması.
5-) Herşeye rağmen zidane için Fransayı tutmak,ya da hakedenin gerçekten kazanması temennileriyle iyi-kötü futbola doyduk. Umarım 2010 senesinde Türkiyemizinde bu ülkelerden geri kalmadan türk insanını temsil etmeleri ile temennilerimi bir başka bahara erteliyorum.

not: Futbolun en güzel tarafıda sürprizlere gebe olması.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#67 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 09.07.2006 - 19:25

almanya oynadığı futbolla finali hak etmişti bence .. genç bir kadroyla yola çıktılar klinsmann da direksyona geçti sonuç bence gayet iyi.. ilerleyen senelerde almanyanın daha iyi olacağını düşünüyorum.. darısı Türk Milli Takımımızın başına malum gençleştirmeye gidiyoruz ve sonuç bizim içinde iyi olur inşallah...

şampiyonanın hayal kırıklığı brezilya oldu.. inanılmaz havalara girmişler.. bizden büyüğü yok dercesine.. hele ronaldinho bir havalarda sormayın... ama püff söndü.. zinedine zidane 5 tane ronaldinho çıkarır cebinden hemde bu yaşında .....

bir sözümde portekizli ronaldo ya .. bir insan bu kadar artist mi olur her pozisyonda kendini yere atar gözleriyle hakemi süzer.. ayıp ya bu yaşında bu haraketleri yapmaya devam ederse hiç bir takımda kendine yer bulamıycak.. bu kadar yetenekli bir oyuncu kendisi biraz takım oyunu oynamayı denese şahsi oyunu bıraksa, artistlik kendini yere atmasa dünyada 1 numara olabilir.. ama bu kafa yapısıyla hiç bişi olcağını sanmıyorum...

ve son : kupayı almasını istemediğim bir takımdı fransa ama şu gösterdikleri mücadeleden dolayı finalde tuttuğum takım fransa olacak.. gerçi kimi tutsam eleniyo o da ayrı bir konu.. zidane gibi bir futbolcu milli takımdan ayrılırken bu kupayı hak ediyor..

izleyelim görelim..

Gönderilen Resim

#68 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 09.07.2006 - 23:19

Zidane güzel bir kafa vuruşu yaptı ve KIRMIZI kart :)

#69 Bulutsuzluk

Bulutsuzluk

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.309 Mesaj
  • İlgi Alanları:Olmak istediği...

Gönderim zamanı 09.07.2006 - 23:51

Düşünsenize 4 yıl boyunca dünyanın en iyi takımı kim dediklerinde İtalya ismini görecez listelerde.

Çok iyi maç olmadı belkide. Ama İtalya turnuva takımı olduğu hususunda dersini verdi ve 2010 yılına kadar dünya şampiyonu.
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...

#70 Elric

Elric

    Mel G.'nin Vârisi :)

  • Üyeler
  • 6.432 Mesaj
  • Konum:Mélnibone

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 00:23

İlk kez bi tuttuğum kazandı yav..
Gönderilen Resim

#71 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 01:38

kimi tutsam kaybediyo ya :)

bundan sonra galatasarayı mı tutsam napsam (:

#72 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 10.07.2006 - 12:11

onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine...4 sene sonra G.Afrika...biz olalımda orda gerisini zittir et
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#73 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 26.06.2007 - 16:46

3 sene kaldı
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#74 numan

numan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 59 Mesaj

Gönderim zamanı 26.06.2007 - 18:31

evt doğrudur





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli