İçerik değiştir



- - - - -

Sarı Saçların Bakımı İçin Tavsiyeler

sarı saç sarı saç bakımı sarı saçların bakımı

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 15.10.2016 - 01:19


sar%C4%B1-sa%C3%A7lar%C4%B1n-bak%C4%B1m%

 

Tüm zamanların en güzel kadınları arasında gösterilen Marilyn Monroe; bir döneme damgasını vuran altın sarısı saçlarıyla ilgili fikrini “Baştan aşağı sarışın hissetmeye bayılıyorum!” sözleriyle açıklamıştır. Ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret’ın efsane meleklerinden Heidi Klum ise bir röportajında saçları sarıya boyama kararının “eve yeni bir ampul takmak” gibi olduğunu söylemiş ve bu seçimin hayatı aydınlatacak bir adım olduğunu söylemiştir. Kimin söylediğini tam olarak bilmek mümkün olmasa da “Sarışınlar daha çok eğlenir.” sözü de hepimizin malumu. Bize göre ise bu sözlerin hepsinde gerçeklik payı var.

 

Doğal veya boyayla elde edilmiş sarı saçlar yakıştıkları kadınların güzelliklerini katlıyor, insana başka bir rengin kolay kolay kazandıramayacağı bir hava katıyorlar. Ancak özellikle düzenli olarak sarı saç boyası uygulanmasıyla elde edilen renklerin korunması ve sarı saç bakımı kimi zaman büyük bir sorun halini alabiliyor. Sarı renk saça güzellik ve ışıltı kattığı kadar, doğru ve yeterli bakım uygulanmadığında onu yorup kuru, hacimsiz ve zayıf bir görünüm almasına da neden olabiliyor. Bu durum her ne kadar daha çok sarıya boyanan saçları etkilermiş gibi görünse de yapısı itibariyle fazla güçlü olmayan doğal sarı saçlar da özellikle ağır hava şartlarından ve ısıyla uygulanan fön, maşa gibi işlemlerden olumsuz etkilenebiliyorlar. Yazımızda hem doğal, hem de sonradan elde edilen sarı saçın bakımı konusunda bilgiler bulabilirsiniz.

 

Boyalı Sarı Saçların Bakımı

Saçlarınızı düzenli olarak platin sarısı gibi iddialı ve oldukça açık bir sarı tonuna boyatıyorsanız saç bakımına her gün en az birkaç dakikanızı ayırmayı ve mümkün olan en kaliteli bakım ürünlerini kullanmayı peşinen kabul etmişsiniz demektir. Bakımı son derece zor olan ve saçı oldukça yorabilen bu gibi renklerin uygulanmasında esas nokta diğer renkten geçişin aşama aşama gerçekleşmesidir. Sizlere ilk tavsiyemiz platin ya da açık sarı gibi bir renge kesinlikle evde çeşitli markaların renk açıcı boyalarını, oksijenli suyu ya da oryal (oreal/orial) denilen malzemeyi kullanarak ulaşmaya çalışmamanız. Kuaförlerin bile tek seferde tutturmakta zorlandıkları ve çoğu durumda en az 3 seansta garanti edebildikleri bu renkleri kendiniz elde etmeye çalışmak felaketle sonuçlanabilir.

 

Saçlarınızı işinde uzman ve güvenilir bir kuaförde istediğiniz sarı renge boyattıktan sonra fazla masraf yapacak durumunuz yoksa onların bakımıyla evde ilgilenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey önceden kullandığınız şampuandan kurtularak yerine kaliteli bir mor şampuan (silver şampuan)edinmek. Ülkemizde adı yeni yeni duyulmaya başlayan ve asıl amacı saçı koruyarak özellikle sarı tonlarının dış etkiler sebebiyle zamanla kızıla veya doreye dönmesini engellemek ve saçı küllendirmek olan bu ürünü internet sitelerinden ya da büyük markaların kozmetik dükkanlarından edinebilirsiniz. Şampuanın yanında sarı saçlar için özel olarak üretilmiş bir saç kremi ya da yumuşatıcı bakım maskesi de sarı boyanın sertleştirdiği saçlarınızın yumuşak bir dokuya ve daha doğal bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır.

 

Günümüzde internette ya da dergilerde argan yağı, badem yağı, hint yağı gibi doğal saç bakım yağları ile hazırlanan pek çok saç bakım maskesi bulabilirsiniz. Ancak eğer saçlarınız sarının özellikle açık ve belirgin tonlarından birine boyalıysa bu tarz maskeleri uygulamadan önce dikkatli olmanızda yarar var. Örneğin argan yağı ve badem yağının her ikisi de saç bakımında son derece etkili olmalarına rağmen bir araya geldiklerinde sarı saçların renginde bozulmalara yol açabiliyorlar. Bu yağların saçta uzun süre bekletilmesi, saçların bakım sırasında sıcak havluyla sarılması ya da içinde ne olduğuna bakılmadan karışık bakım kürlerinin saça uygulanması bozulma ihtimalini artırıyor. Bu nedenle siz maskeleri kullanılan malzemelerin renklerine ve renk değişimlerine göre değerlendirmelisiniz. Yumurta, yoğurt, sinameki yaprağı gibi çeşitli renklerde malzemelerin kullanıldığı maskeler yerine yalnızca sıcak su, papatya suyu ya da beyaz veya sarıya yakın renkteki tek bir sıvının baz olarak kullanıldığı, içeriğinde çok renkli yağlar bulunmayan ve hazırlandığında rengi kahverengiye ya da yeşile dönmeyen hafif maskeler sizin için uygun olacaktır. Aşağıda bu tarz saç maskeleri hazırlayabilmeniz için seçtiğimiz iki örneği bulabilirsiniz.

 

Sarı Saçlar İçin Maske Tarifleri;

  1. Limon Maskesi

Malzemeler: Limon, 3-4 damla badem yağı ve ılık su

Hazırlanışı: Bir çorba kasesi ılık suya bir limonun suyunu sıkın. Ardından limonlu suya 3-4 damla kadar doğal tatlı badem yağı ekleyin. Limon suyunun etkisini kaybetmemesi için kasedeki suyun kaynar ya da sıcak değil ılık olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Dokunabileceğiniz ısıya indiğinde karışımı parmak uçlarınızla saç diplerinize yedirin, kalanını ise saçlarınızın boy ve uçlarına dökün. Kalın uçlu bir tarakla iyice taradığınız saçlarınızı 1-2 saat kadar sonra yıkayabilirsiniz. Eğer maskenin saçınıza bakım yapmanın yanında saç renginizi de korumasını istiyorsanız maskeyi uyguladıktan sonra bekleme süresini güneş altında geçirebilirsiniz.

Not: Doğrudan güneş ışığı sarı boyalı saçlara zarar verebilir. Bu nedenle bu işlemi yalnızca saçınızı maskeyle ıslattıktan sonra uygulamalısınız. Özellikle yaz mevsiminde ve güneş ışıklarının size doğrudan ulaştığı günlerde dışarı çıkarken şapka gibi bir aksesuar ya da ısıdan koruyucu saç bakım ürünleri kullanmanızı öneririz.

  1. Parlatıcı Bal Maskesi

Malzemeler: 1 adet orta boy muz, 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Muz ve balı bir kaseye alın. Çatalın tersiyle muzu iyice ezerek karışımı sürülebilir kıvama getirin. Karışım normalse 1 yemek kaşığı, fazla katıysa sürülebilecek hale getirecek miktarda zeytinyağını da ekleyip bir kez daha çatalla ezin. Maskeyi boya yaparken kullanılan eldivenlerden yararlanarak saçlarınızın özellikle boy ve uçlarına, yeterli miktarda kalırsa da köklerine yedirin. Bu maskenin içerdiği malzemelerin çoğu ton açıcı nitelikte olduğundan saç renginizin açılmasını istemiyorsanız bekleme süresinde güneşe çıkmanızı tavsiye etmiyoruz. İhtiyacınıza göre haftada ya da beş günde bir uygulayabileceğiniz bu maskeyi saçınızda yarım saat ila bir saat arası beklettikten sonra bol ılık su ve ardından uygun bir şampuanla iyice durulayın.

 

 

Doğal Sarı Saçların Bakımı

Eğer saçlarınız doğduğunuzda sarıysa ve yıllar içinde koyulaşarak koyu kumral renge dönmedilerse oldukça şanslısınız demektir, çünkü tüm dünyada yaklaşık %2 oranında rastlanan doğal sarı saçlara sahipsiniz. Ancak özellikle saçlarınız sarının oldukça açık bir tonundaysa ve bir de açık kumral ya da beyaz tene sahipseniz soluk ve sağlıksız görünmemek için düzenli bir saç bakım rutini izlemenizde fayda var. Doğal sarı saçlar genellikle düz ya da hafif dalgalı, ince telli ve yıpranarak kopmalara meyilli olduklarından işe öncelikle herhangi bir markanın rastgele ürünleri yerine sarı saçlar için özel olarak üretilmiş, koruyucu özelliği yüksek, kaliteli birer şampuan, saç kremi ve duşta kullanılan kısa bekleme süreli saç bakımı ürünü edinerek başlayabilirsiniz. Eğer denediğiniz ürünlerden herhangi birinin saçınıza iyi gelmediğini, dökülme ya da kırılma miktarını arttırdığını düşünüyorsanız onu hemen çöpe atmaktan ya da işine yarayabileceğini düşündüğünüz bir arkadaşınıza vermekten çekinmeyin. Unutmayın; saçlarınıza bir kez ciddi biçimde zarar verirseniz sonradan onları kendilerine getirmek için katlanacağınız maliyet birkaç şişe şampuanınkinden çok daha yüksek olacaktır.

 

Eğer yılın her mevsiminde sarının aynı tonuna sahip ya da özellikle yaz ve bahar aylarında sarararak açık bir tona kavuşan saçlara sahipseniz saçlarınızın sağlık ve güzelliği için kullandığınız saç bakım ürünlerinin sayısını üç ya da dörde indirmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Yani eğer duşta bir şampuan ve bir saç kremi kullanıyorsanız bunların yanına en fazla bir bakım maskesi ve bir de her hafta saça faydalı doğal yağlar kullanarak uygulayacağınız bir bakım kürünü ekleyebilirsiniz. Saçlarınız zaten düzse ve dolaşma gibi bir probleminiz yoksa saç kremini, şekillendirme sorunu yaşamıyorsanız ekstra kimyasal maskeyi listenizden çıkararak saçlarınıza iyilik edebilirsiniz.

 

Genellikle doğumdan sonraki birkaç sene içinde kumral renklere dönüştüğü söylenen sarı saçlar daha uzun bir süre zarfında da koyulaşabilirler. Özellikle 20’li yaşların ortasından ya da 30’lu yaşlardan itibaren sarı saçlarının giderek gölgelenmeye ve daha az parlamaya başladığını söyleyen kadınların sayısı oldukça fazladır. Eğer saçlarınızın doğal tonundan memnunsanız ve onu kaybetmek istemiyorsanız size duş başlığınıza suyu atık maddelerden arındıran bir filtre (mutfak musluklarından akan suyu içme suyuna çevirenler benzeri) takmanızı öneririz. Bu filtre şebeke suyunda bulunan ve saçınızın doğal tonunu koyulaştıran mineralleri belli ölçüde azaltacaktır. Bunun yanında sarı saçın bakımı ve renginin korunması için denize veya havuza girmeden önce saçın iyice ıslatılması da geliştirilmesi gereken son derece önemli bir alışkanlıktır. Yazdan yaza 2-3 defa suya girdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz, ancak yine de deniz tuzu ya da klorun sıcak havayla birleşimi saçınızın bu maddeleri hızlıca emmesine ve doğal tonunu giderek kaybetmesine neden olacaktır. Daha etkili bir koruma için özellikle deniz veya havuzdan çıktıktan sonra parmaklarınızı bir miktar elma sirkesine batırıp sirkeyi saçlarınıza yedirebilirsiniz. Duştan sonra hemen dışarı çıkmayacağınız durumlarda yine bir çorba kaşığı kadar sirkeyi son durulama suyunuza katarak kullanabilirsiniz.

 

Kaynak: binkelam.com

 

Kaynak linki: Sarı Saç Bakımı

 

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli