İçerik değiştir



- - - - -

Danimarkalı Kız (The Danish Girl)


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 31.05.2016 - 08:55


2015 ABD - İngiltere yapımı / Dram - biyografi tarzında

Yönetmen: Tom Hooper

Süre: 1 saat 59 dakika

Vizyon tarihi: 12 Şubat 2016

Oyuncular: Eddie Redmayne, Alica Vikander, Matthias Schoenaerts, Amber Heard, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Tusse Silberg, Adrian Schiller.

 

Danimarkalı Kız filminin konusu:

 

20'li yaşlarının başlarında Gerda Gottlieb ile evlenen ressam Einar Wegener güzel karısıyla beraber keyifli bir hayat sürmektedir. Kendisi gibi bir ressam olan Gerda bir gün ondan bir resmi için poz vermesini ister. Einar'ın bir kadın gibi poz vermesi gerekmektedir, çünkü Gerda'nın modeli gelmemiştir. Bu olay Einar'ın içinde çocukluğundan beri gizlenen kadının ortaya çıkmasını tetikler. Lili Elbe isimi bu kadın çiftin hayatında çok şeyi değiştirecektir. Onun varlığı baskın hale geldikçe hayatları zorlaşmaya başlar. Ve Einar / Lili bir gün sadece görünüm itibarıyla kadına benzemekle yetinemez olur. Artık cinsiyetini de değiştirmek, her yönüyle kadın olmak istemektedir.

 

Bir transseksüelin yaşanmış hayat hikayesine dayanılarak çekilmiş olan filmi çok beğendim ben. Eddie Redmayne nasıl şahane oynuyor anlatamam, Alicia Vikander'e de laf yok. Mekanlar, kıyafetler, müzikler; her şey çok iyi. Transseksüellerle ilgili takıntılı olumsuz düşünceleriniz olabilir, bu durumda film hoşunuza gitmeyecektir tabii. Ama ahlaksızlığa, sapkınlığa özendiriyor vb. tarzda yorumlar gördüm, bana saçma geldi; yok öyle bir şey. 

 

The Danish Girl fragman

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli