İçerik değiştir



- - - - -

Vücut Kitle İndeksi Nedir?

vücut kitle indeksi beden kitle indeksi mide küçültme ameliyatı vki cerrahi obezite zayıflama ameliyatı

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 03.02.2016 - 18:20


Beden kitle indeksi veya vücut kitle indeksi denilen şeyi ilk defa duymuyorum, muhtemelen siz de duymuşsunuzdur. Kişinin kilo açısından ne durumda olduğunu; zayıf, ideal kiloda, normal, hafif kilolu, şişman, çok şişman, obez...gibi sıfatlardan hangisinin kendisi için doğru olduğunu belirten bir değerlendirme şeysi bu.

 

Hesaplaması şöyle yapılıyor;  boyunuzun karesini alıyorsunuz - boyunuzu ifade eden rakamı kendisiyle çarpıyorsunuz yani, ve çıkan rakamı kilonuza bölüyorsunuz.

 

1.75 boyunda ve 85 kilosunuz mesela:

 

1.75 x 1.75= 3.0625

85 : 3.0625 = 27.75 vs. Bu rakam sizin vücut kitle indeksiniz işte. Peki neyi gösterir bu, bu konuda farklı tablolar gördüm internette, bu yüzden kesin bir şey söyleyemem ama şişmanlıkla arasında fazla mesafe kalmamış kilolu biri olduğunuzu gösterir aşağı yukarı. Normal kiloda sayılmanız için bu rakamın 20 - 25 arasında bir yerlerde olması gerekiyor. 

 

Bugün çok fazla cümle içinde kullandım ben bu vücut kitle indeksi ifadesini, çünkü mide küçültme ameliyatı konulu bir yazı yazdım. Şöyle bir alakası var ki vücut kitle indeksi 40'ın üstünde olan insanlar böyle bir ameliyatın fazla düşünmeden yapılabileceği insanlar arasında sayılıyor; başka şartlar da mevcutsa tabii. Anesteziden ekstra zarar görmeye yol açacak bir durum olmayacak, bazı sağlık sorunları olmayacak; böyle şeyler. VKİ değeri 35'in üstünde olan kişiler de, yine başka koşulların da uygun olması kaydıyla cerrahi obezite için uygun adaylar sayılıyor. VKİ değeri 30'un altında olanlara gelince, birçok doktor onların zayıflama ameliyatı için uygun adaylar olmadığını, bir uzman tarafınsan hazırlanmış bir beslenme ve egzersiz programını uygulamalarının daha doğru olacağını düşünüyor.

 

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli