İçerik değiştir



- - - - -

Mutfak İşleri: Kıyma Nasıl Kavrulur?

kıyma kıyma nasıl kavrulur kıyma kavurma kıyma kavurması yanmaz tava

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 16.11.2015 - 12:50


Google'a "Kıyma nasıl kavrulur?" diye soracak olursanız bu fedakar ve cefakar arama motorunun tongue.png size en az 3 - 5 kıyma kavurma yöntemi sunduğunu fark edersiniz. Biliyorum çünkü dün kıyma kavuracaktım, önce bir sorayım dedim. İşte size birkaç farklı kıyma kavurması yapma yöntemi:

 

k%C4%B1yma-nas%C4%B1l-kavrulur-180x300.j

 

Önce benim uyguladığım yöntemi anlatayım; ben kıymacığımı, canım kıymam benim, ne güzel kavruldun sen öyle, kavrulmadan önce de gayet şıktın gerçi, her halin güzel wub.png  oberah.gif .

Neyse ne diyordum, ben kıymacığımı yanmaz / yapışmaz bir tavanın içinde hiç yağ kullanmadan kavurdum. Bunun için önce tavayı ocağın üstünde boş olarak biraz ısıttım. Sonra kıymayı ortasına koydum ve elime tahta bir spatula alıp, spatulanın yan tarafıyla üstüne küçük küçük darbeler indirdim. Burası önemli, kıymayı ezmeyin, bir nevi vurun ona ama canını acıtmadan, nazikçe. :P Her tarafının kırmızı rengini bırakıp kararması ancak 5 - 6 dakika sürdü herhalde zaten, belki daha bile az. Bu arada kıyma suyunu salıp çekiyor ve tam olarak çekmesini beklemeniz gerekiyor. Altını kapatınca da tuz ve karabiber ekledim ama genellikle kapatmadan az bir zaman önce eklenmesi öneriliyor tuzla baharatların. Kimyon da ekleyebilirsiniz, iyi oluyormuş. Biraz ılınınca cam bir kaba aldım, az sonra da üstünü kapattım ve buzdolabına koydum. Bu şekilde 1 hafta bozulmadan dururmuş.

 

Kıymayı yağ kullanarak kavuranlar da var, tercih meselesi herhalde. Kıyma yağsızsa bunu yapmak gerekir herhalde, diğer türlü, söylediğim şekilde ufak ufak vurarak başında beklerseniz ne yanıyor, ne de yapışıyor. Yanmaz tava kullanmakla da ilgisi var bunun tabii. 

 

Gelelim kıyma nasıl kavrulur sorusunun soğan içeren cevaplarına. Kıymayı bekletmeden kullanacaksanız bunun bir zararı yok ama benim gibi dolaba koyup 2 -3 gün içinde kullanmayı düşünüyorsanız soğan katmamak daha iyi, zira kıymanın tadı bozulabilir.

 

Kavurmayı önce kıyma, sonra soğan kullanarak yaparsanız yağ kullanabilirsiniz de, kullanmayabilirsiniz de. Bu durumda kıymayı yukarıdaki gibi kavurup suyunu çektikten sonra direkt soğan ekleyip kavurmaya devam edebilirsiniz. 

 

Önce soğanı kavurucam derseniz yağ kullanmak kaçınılmaz zaten ama kıyma da yağlıysa bu kavurmanın fazla yağlı olmasına yol açabilir.

 

Önce kıymayı kavurup, sonra üstüne biraz yağ ekleyip onun da üstüne soğan ekleyenler de olduğunu gördüm konulara bakarken. Bundan sonra isterseniz önce biber, sonra da domates ekleyerek daha zengin içerikli bir kavurma da hazırlayabilirsiniz.

 

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli