İçerik değiştir



- - - - -

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

patlıcanlı etli bulgur pilavı bulgur pilavı yemek tarifi

  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 10.08.2015 - 10:46


patl%25C4%25B1canl%25C4%25B1%2Betli%2Bbu

 

Dün patlıcanlı etli bulgur pilavı yaptım üstünüze afiyet, fena da olmadı. Tarifini yazıcam ama sonra, şimdi yapacak başka şeylerim var. Başlığım burada dursun, canım başlığım benimi duruşuna kurban. wub.png oberah.gif

 

Bu yemeği 4-5 kişi için yapmak istiyorsanız...5 kişilik olursa küçük porsiyonlar halinde olur galiba ama...şu malzemelere ihtiyacınız olacak:

 

1.5 su bardağı bulgur

Kuşbaşı et (Önceden pişirilecek, miktarı size kalmış)

1-2 tane patlıcan (Yol yol soyup tuzlu suda bekletiyoruz, küçük parçalar halinde kızartıyoruz ve yemeğe, pişmesine az kala katıyoruz)

2-3 tane çarliston biber veya sivri biber

5-6 tane domates (Yarısını soyup, küçük parçalara ayırıp yemeğe ekliyoruz, yarısının da suyunu çıkarıp kullanıyoruz. Bunun yerine biraz salça da olabilir.)

Birkaç diş sarımsak (Olmayabilir de)

1 tane soğan

Sıvı yağ

Tuz

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#2 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 10.08.2015 - 18:47

Lagn ! 
Yapıp resmini eklemekde ne olaki ? Madem yaptın getir yiyelim, biz burda aç aç oturup duruuuz sen orda indiregandi *böö


smiley-sport036.gif  


#3 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 18.08.2015 - 08:44

Firmamızın Gebze'den Bahçelievler'e patlıcanlı etli bulgur pilavı servisi bulunmamaktadır şekerim. Perdono, sayın müşterimiz. Ama Bahçelievler'den Gebze'ye tercihen İskender kebap, mantı, meyveli pasta, çikolatalı pasta, krem karamel, mezgit fileto, kuzu haşlama, profiterol gönderen müşterilerimizin paketlerini teslim alabiliyoruz, o servisimiz var. :P

 

Efenim, yukarıda malzemelerini verdiğimiz etli patlıcanlı bulgur pilavı yemeğinin yapılması kolay, yemesi zevklidir. Şahsen ben kenarına bir parça yoğurt koyarak zevkle yedim, yine olsa yine yerim. wub.png ihi.png İşte tarifimiz: 

Etler önceden pişmeli. Patlıcanlar ise kızartılacak ve yemeğin pişmesi yaklaşınca kullanılacak. Ona göre hazır edilmesi gerekiyor.

 

Soğanı doğruyor ve hafif kızdırılmış sıvı yağın içinde döndüre döndüre pembeleştiriyoruz. Bu aşamada soğan her zaman pembeleşiyor gibi gelmiyor bana ama madem tariflerin çoğunda bir pembeleştirmedir gidiyor, demek ki pembeleşiyor da ben renk körü olduumdan fark etmiyorum; diye düşünüyorum.:P

 

Sonra tencereye küçük küçük doğranmış yeşil biberleri ilave ediyoruz. Onlar lütfedip biraz pişince sıra kabukları soyulup yine küçük paçalara ayrılmış domateslere geliyor. Az sonra da domates suyunu ekliyoruz yemeğe. Ben domatesleri rendeleyip elde ettim bunu, hazır domates suyu veya salça da olabilir sanırım. Arzu ederseniz birkaç diş sarımsak da ekleyebilirsiniz, ben ekledim. 

 

Şimdi sıra bulguru eklemeye geldi. Ekledikten sonra malzemeler iyice kaynaşsın diye yemeği hafifçe karıştırın, sonra da sıcak suyu ilave edin. 1 bardak su ekledim ben, yetti. Yetmeyecek gibiyse daha sonra biraz daha sıcak su eklersiniz olur biter. 

 

Baktınız pilavın pişmesine pek bir şey kalmamış; kızarmış patlıcanlarla pişmiş etleri de ekleyin. Yemek suyunu tamamen çektikten sonra kapakla tencerenin arasına kağıt havlu veya öyle bir şey koyup demlenmeye bırakın. Bu demlendirme şeysi bulgur pilavı için de yapılır mı bilmiyorum ama yapıyorum ben.

 

Afiyet şeker olsun. 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli