İçerik değiştir



- - - - -

Sirk Hayvanları Gerçeği

sirk sirk hayvanları gösteri hayvanları

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 26.07.2015 - 11:33


Bu konuyu yazmak hanidir aklımdaydı, bu sabah bir başladım, akıp gitti.

 

Sinir içinde yazdım, azıcık bir fikrim vardı ama hakkaten çok azıcık, sirk hayvanları nasıl bir yaşam sürüyorlar, nasıl bir eziyet görüyorlar pek bilmiyordum. Daha önce araştırdığım için, gerçek kürkten giyim eşyaları falan yapmak için hayvanlara ne biçim davranıldığını biliyordum ama bu konuyu değil. 

 

g%C3%B6steri-hayvanlar%C4%B1.jpg

 

Ne gibi yöntemler kullanılıyor maymun, yunus, fili at, ayı, köpek, güvercin, aslan, kaplan gibi hayvanlar alkışlarla seyredilen gösteri hayvanları haline gelsin diye; elektrik şoku uygulanıyor mesela. Kancalı sopalarla hayvanlara vuruluyor, kafeslere kapatılıyorlar, her gün şu kadar kilometre yüzen, bu kadar kilometre yürüyen hayvanlar dar alanlara kapatılıyor.

 

circus-cruelty.jpg

 

Koskoca hayvanları, vahşi hayvanları narin, kırıtık canlılar haline getiriyorlar ama nasıl? Uyuşturucu ilaç veriyorlar, aç-susuz bırakıyorlar, kafese tıkıp oradan oraya sürüklüyorlar vesaire; o şekilde. Yukarıdaki fil bu hareketi hayattaki en büyük zevki bu şekilde durmak olduğu için, bu hareket doğasında var olduğu için yapmıyor tabii.

 

Bu hayvanlar artık bir sirk hayvanı olarak işe yaramayacakları zaman; etlerinden sütlerinden bedenlerinden bu şekilde faydalanma olanakları bitip artık işe yaramadıkları zaman genellikle öldürülerek cezalandırıyorlar. Bazen de kendi başlarına ölsünler diye bir kenara bırakılıyorlardır belki, kim bilir?

 

Fena konu imiş, rahatsız ola ola yazdım.

 

circus-animals-abuse.jpg

 

Sirk hayvanları hakkında daha çok bilgi edinmek için tıklayın.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt


Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: sirk, sirk hayvanları, gösteri hayvanları

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli