İçerik değiştir



- - - - -

Karamel Soslu Çikolatalı Cupcake (_Venüs_ 'ün Tarifi )


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 _VenüS_

_VenüS_

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1.242 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 06.01.2015 - 14:07


Aslında hangi tarifi resimleyip versem diye düşündüm ama dedim ki aramızdaki bazı üyeler (ismi lazım değil) " Hadi canım bunu sen yaptın öyle mi gittin pastaneden aldın he mi:) " demesinler diye pastane de pek de olmayan bir lezzet olarak buna karar verdim. Sizin oralarda var mı bilmem ama ben buralarda cupcake satışına rastlamadım. Tabi diğer tariflerimi de verebilirim zamanla Türk Mutfağına daha çok hakimim ama farklı Dünya mutfaklarından da yaptığım lezzetler var. Çorbalar, Hamur işleri, Şerbetli tatlılar, Sütlü tatlılar, Et Yemekleri, Sebze Yemekleri bu liste bitmez, her ne kadar mutfağa çok girmesem de canım istediğinde yapamadığım bir şey yok çok şükür. Neyse Tarifime geçeyim tongue.png


Karamel Soslu Çikolatalı Cupcake
 
(Resmi profilimde, resim bana aittir. Daha önceki tariflerde nasıl olduğunu görebilelim diye alıntı resimler kullanmıştım ayrıca benim hiç yapmadığım ve sevmediğim tariflerdi. Bilgimiz olması açısından paylaşmıştım. Cupcake hem çok severim hem de aralıklarla keyif alarak yaparım.)
 
 
Malzemeler;
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağından bir parmak az şeker
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket vanilya ( Yoksa da olur, aroma vermesi açısından ekliyoruz. )
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yemek kaşığı Kakao ( Yoksa da olur, sade yapmış olursunuz.)
 
Yarım bardak damla çikolata ( Yoksa da olur, ben çikolatayı çok sevdiğim için ekliyorum. )
 
1 çay bardağı rondodan geçirilmiş ceviz ( Yoksa da olur, sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz, yerken ben nefis buluyorum o sebeple ekliyorum. )
 
12 adet cupcake kalıbı ( Bu tarifimden 12 adet çıkıyor. )
 
Tabi ki tam malzeme ile yapılırsa daha lezzetli olur.
 
 
Üstü İçin;
 
1 paket kremşanti
1 bardak süt
mavi gıda boyası ( Çocukları olan baylar bayanlar eklememelerini tavsiye ederim. İleriki yaşamımda bu konumda olursam nasipse, bunları asla kullanmam. Sağlıklı olmasa da görsellik açısından kullanıp, tüketiyorum blush.png )
Çikolata ( Yoksa da olur, markası fark etmez resimdeki gibi süslemek için kullandım. )
Karamel Sos ( Carte D'or Karamelli hazır sosundan kullandım, alın nefis bir şey tongue.png )
 
 
Hazırlanışı;
 
Yumurtayı çırpma kabına kırın, şekeri ilave edip 2,3 dakika çırpın. Sütü ekleyin çırpın. Sıvıyağ ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, damla çikolata, ceviz ekleyip çırpın. En son un ve kabartma tozu ekleyip çırpın. 
 
Cupcake kalıplarınızı içini fırça ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı hepsine eşit miktarda dökün. Tarif tam 12 adettir, az geldiğini düşünmeyin kalıpları ağzına kadar doldurmuyoruz çünkü pişerken kabarıyor. Fırına atıyoruz ilk 15 dakikadan önce kesinlikle merak edipte açıp bakmak yok tamam mı? Sonra dilediğimiz gibi olmaz. Zaten görsel olarak anlıyoruz piştiğini 15. dk çıkarıp bir kürdan testi yapalım en ortasına batırıp çıkarın temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırında kesinlikle bekletmiyoruz hemen dışarı soğumaya başlasınlar. Hııı unutmadan çok önemli silikon kaplarımızı fırındaki tepsiye dizdik ya tepsimize su ilave ediyoruz bu su cupcakelerimizin yarısına kadar çok doldurup da fırına atarken karışımımıza su gelmesin tamam mı.
 
Fırından çıkardık, onlar soğurken kremşantiyi hazırlayıp dolaba atalım paketin arkasında tarifi var, gıda boyasından 3 damla damlatıyoruz. Bu arada gıda boyası lacivert ama kremşanti ile birleşince turkuaz oldu huh.png aklınızda bulunsun, merak eden olursa rengini bir tabağa damlatıp da çekebilirim ona göre alırım derseniz. Ben sarı lacıvert olsun dedim beni eksik yansıtmasın ama olsun canım turkuaz da bizim formamızın rengi fb.gif 
 

En sonda resimdeki gibi kremşantinin üstüne sostan sıkıp çikolata rendeleyerek süsledim.
 
Lezzetine gelince şu paket browniler varya tıpkı onlar gibi yumuşacık nemli bir kek, bunu yaptıktan sonra dersiniz ki şunlara para vermem çünkü siz ne şartlarda yapıldığını bilmediğiniz o paket ürünü almaktansa kendiniz o satılandan çok daha lezzetlisini ve iyisini yapıyor olacaksınız  thumbsup.gif  Yediğinizde nefis yoğun çikolata tadı ve arada ceviz parçaları geliyor insana off dedirten bir lezzet. Görsel olaraksa yorum sizin. Şöyle de bir artısı var bu tarifi not almanızı öneriyorum. Çünkü bir çok tarif bulabilirsiniz belki ama eksik olabilir denenmemiş olabilir garantili bir tariftir .
 
 
_VenüS_ ün Püf Noktaları:
 
- Tarifteki malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı.
- Tarifteki un, kabartma tozu, vanilya gibi malzemelerin hepsi eleyerek yavaş yavaş ilave ediyoruz ( Kekin havalı olması açısından önemlidir)
- Tarif de verdiğim sıra çok önemli, hepsini bir kere de pat küt ekleyip karıştırmak yok.
- Çırparken sürekli aynı yöne doğru çırpıyoruz
 
Bunları yapmazsanız yine cupcake yapmış olursunuz, ama browni tadında olmaz, normal kuru bir kekiniz olur, hatta hiç kabarmayabilir sönük bir kekiniz olur.


Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.

Hepsi bu!


Can Yücel






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli