İçerik değiştir



- - - - -

İşkembe Dolması


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 _VenüS_

_VenüS_

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1.242 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 16.12.2014 - 13:08


İşkembe Dolması
 
 
mardin-iskembe-bumbar-tarifi.jpg 
 

2 adet kuzu işkembe
 

İç malzeme:

2,5 su bardağı pirinç
200 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
½ yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı pul biber
1/5 su bardağı su
Tuz
 
 
Temizlemek için:

3 yemek kaşığı tuz
Sirke
 
 

Pişirmek için:

Kaynar su
Tuz
 

Yorgan ipi ve iğnesi
 
 

Yapılışı:

İşkembeleri iyice temizleyip yıkayın. Bir yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz atıp ovalayın.15 dakika bekletip durulayın. Tekrar üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, yeniden sirke ekleyin ve en az 3 saat bekleyin. (Bu ağır kokusunun hafiflemesi için. Bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar soğuk biryerde bekletebilirsiniz)Sudan aldığınız işkembeleri 10×20 cm2 (Yaklaşık bir el büyüklüğünde) parçalara kesiniz.Ben her işkembeden 8 adet dolmalık çıkardım. İç harç için kuru soğanı minik minik doğrayalım. Tüm iç malzemeleri karıştıralım. Kestiğiniz işkembe parçalarının 2 tarafını dikip açık olan tarafından 1.5 yemek kaşığı kadar iç koyun. Çok koymayın, iç şişiyor, işkembe ise küçülüyor Doldurduğunuz açık olan kısmıda dikin. Bütün parçaları bu şekilde diktikten sonra, düdüklü tencereye koyun.Üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyin.Ağır kokmasın diye, suyuna 2 adet küçük soğan ve 5-6 adet tane karabiber ekleyin.Defne yaprağıda Tencerenin düdüğünü indirdikten sonra 1 saat pişirin.Sıcak sıcak servis yapın. Yerken önce ipini çekip çıkarın. İşkembelerini bıçakla bölüp pilava karıştırarak yiyin.

Not:küçük doğranmış ciğer de ekleyebilirsiniz.
 
 
Afiyet Olsun.


Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.

Hepsi bu!


Can Yücel





1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli