Jump to content



- - - - -

Balkabaklı Börek


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 _VenüS_

_VenüS_

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1,242 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Posted 12.12.2014 - 11:46


 

Balkabaklı Börek


314_2.jpg


Malzemeler :


9 adet yufka
750 gr balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt ( İç harcı için )
1/2 su bardağı süt ( Üzeri için )
5 yumurta
Tuz




Yapılışı :


Soyulmuş 750 gr balkabağı rendelenir.
Toz şeker, bir çimdik tuz, 4 yumurta, 1,5 bardak süt, 1/4 su bardağı sıvı yağ rendelenmiş balkabağı ile derin bir kaba alınır.
Karışım elle karıştırılarak akışkan-cıvık bir iç harç elde edilir.
Yağın kalanı ( 3/4 su bardağı ) ve yarım bardak sütü yufkaların arasına sürmek için bir kenarda çırpalım.
Derince orta boy bir siniyi yağlayıp her katı yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 adet yufkayı üst üste dizin.
İlk 3 kat yufkanın arasına balkabaklı iç harcın yarısını her tarafına eşit olacak şekilde yaydırın.
Harıcın üzerine yine aralarını yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 kat yufkayı üst üste dizin.
Kalan iç harcı 6. kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde yaydırın.
Son kat harcın üzerini de araları yağ-süt karışımıyla yağlanmış 3 kat yufka ile kapatın.
En üst katı kalan yağ-süt karışımıyla yağlayıp, çırpılmış yumurta sarısını ayrıca en üst katın her yerine sürdürün.
Fırında önce yüksek ısıda 10-15 dk, ardından altı üstü pişene kadar orta ısıda pişirin.
Böreğinizi fırından çıktıktan sonra birkaç saat dinlendirip servise alın.



Afiyet Olsun.


Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.

Hepsi bu!


Can Yücel





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users