İçerik değiştir



- - - - -

Narsistik Kişilik Bozukluğu Nedir?

narsizm narsisizm narsistik kişilik bozukluğu narsisistik kişilik bozukluğu

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 18.11.2014 - 16:11


273391-5284-34.jpg

 

Narsizm veya narsistik kişilik bozukluğu bildiğiniz kendini beğenmişlik, ukalalık, benmerkezcilik, küstahlık olaylarından çok farklı bir şeydir; karıştırmayalım. Narsistler empati kuramayan, son derecede bencil, başkalarını sömürmeye ve yeterince kullandıktan sonra yüz üstü bırakmaya meyilli insanlardır. Narsist bir kişi duygusuz değildir, acı ve sıkıntı çeker ama bu sıkıntıyı çoğunlukla kendisine layık olduğuna inandığı o yüksek ve yüce noktaya ulaşamadığı için veya çevresindekiler kendisine yeterince 'Ağamsın, paşamsın' demediği için çeker. İyi (!) bir narsistin çevresindeki kişilerse, eğer onu bütün küstahlığıyla, bütün saygısızlığı ve başkalarını umursamamasıyla, bütün ilgi manyaklığıyla olduğu gibi kabul etmedikleri sürece daha büyük sıkıntılar çekerler. 

 

Narsistlerin belli başlı özellikleri kendilerini başkalarından çok daha yukarıda görmeleri, iltifat görmeyi ve onaylanmayı aşırı önemsemeleri, eleştiriye tahammülsüz olmaları, her şeyin ve herkesin üstünde olduklarını ve dolayısıyla her şeyi yapmaya hakları olduğunu düşünmeleridir. Bir narsist kendi muhteşem varlığının yükselmesi yolunda başka insanların tökezlemesinden veya düşmesinden rahatsızlık duymaz, tepeler onun hakkıdır ve kendisinin hak ettiği yere göz diken haddini bilmez, densiz insanların hadlerinin bildirilmesi fena bir şey değildir.

 

Daha fazlası için: http://www.binkelam....i-tedavisi.html




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli