İçerik değiştir




  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 01.11.2014 - 22:35


acne-scar-removal-treatment.jpg

 

Hayatınızda sivilceli bir dönem geçirdiyseniz bu dönemden geriye sivilce izleri kalır genellikle. Bazen daha yoğun, bazen daha hafiftir bu izler; genellikle yoğun bir akne sorunu yaşayanlarda akne izi sorunu da ona göre fazla olur ama istisnai durumlar da vardır. Yani çok sivilce az iz bırakabilir veya hiç bırakmayabilir ya da tersi; ama bunlar nadir durumlar sanırım. 

 

Sivilce izleri 2 gruba ayrılıyor; bunlardan biri maküler tipte sivilce izleri. Maküler izlerin özelliği şöyle; bunlar kırmızı veya kahverengi izler şeklinde oluyor; beyaz tenliyseniz kırmızı renkli izleriniz oluyor daha çok, esmer tenliyseniz de kahverengi. Bunların tedavisi diğer tipteki (Skar tarzı) lekelere göre daha kolay ve de daha kısa zamanda iyileşiyorlar.

 

Skar tarzı sivilce izleri ise leke değil çukurluk veya kabarıklık şeklinde oluyor. Bunlar deri bütünlüğünü bozan izler; çukur (Atrofik tip) olanları geniş bir alanı kaplayan çukurluklar şeklinde de olabiliyor ufak bir alanı kaplayan çukurlar şeklinde de. Kabarık (Hipertrofik tip) olanları ise adı üstünde kabarık işte; deri yüzeyinden biraz yukarıya doğru ve kırmızı renkli oluyor bunlar, bazen kaşıntıya yol açabiliyorlar.

 

Bu sinir edici sivilce izlerinden kurtulmak için yapabileceğiniz şeylere gelince; yüzeysel lekeler üzerinde etkili olan harici ilaçlar var, ayrıca doğal sivilce maskesi tarifleri de hafif durumlarda işe yarayabiliyor. Ama daha derin akne izleri söz konusuysa kimyasal peeling uygulatmak gerekli olabilir. Bu yöntemde cilt yüzeyi asit içeren kimyasal maddelerle soyuluyor. Kullanılacak asidin konsantrasyonuna işi bilenler karar veriyor, herkes için aynı şey kullanılmıyor tabii, insanların cilt yapısı - sivilce izlerinin yoğunluğu falan farklı farklı. Kimyasal peeling genellikle 3'er hafta arayla ve 4 - 6 seans kadar uygulanıyor. Bunun yazın yapılması uygun değil, ayrıca yaptırdıktan sonra cildinizi güneşten itinayla korumanız gerekiyor.

 

Skar tarzı akne izlerinden kurtulmak için önerilen yöntemler yine izlerin durumuna göre değişiyor. Ciltte yüzeysel, hafif çukurlar varsa kimyasal peeling yine işe yarayabilir, ama izler derin ve genişse başka yöntemler öneriliyor; lazer mesela, veya dermaroller ya da dolgu maddesi uygulaması. Çukurluk değil de kabarıklık şeklinde olan lekelere gelince, bunlar için enjeksiyon şeklinde kortizon tedavisi yaptırmak gerekebiliyor. 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.11.2014 - 22:37



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: sivilce izleri, akne izleri, maküler tipte sivilce izleri, skar tarzı sivilce izleri, sivilce izlerinden kurtulmak, kimyasal peeling, akne sorunu, akne izi, akne izlerinden kurtulmak

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli