İçerik değiştir



- - - - -

Spin - Off Ne Demektir?

spin - off spin - off nedir spin - off ne demek

  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 31.10.2014 - 18:52


Ben var ya; yazı yazarken 'O ne, bu ne, öteki nedir, beriki ne ayak?' gibi mevzulara takılmasam bunlara takıldığım bir güne göre 2 - 300 kelime daha fazla yazarım. Şimdi de 'Spin - off' şeysine takıldım; nerden takıldım, Binkelam için bir film yazısı yazayım dedim; Annabelle (2014) diye bir film var onu yazmaya karar verdim, bu film spin - off'muş üzerinize afiyet. Spin - off ne demek, biliyor muyum, bilmiyorum; öyleyse n'apıcam, neymiş diye bakıcam, bakmasam olur mu, olur; ama çoğunlukla bakmamayı başaramıyorum. Böylece kendi siteme film yazmayı kenara koydum Harabe.net için spin - off yazısı yazmaya giriştim, yazmasam olur mu, olur; ama yazıcam, canım öyle istedi çünkü. Filmi de sonra yazarız n'apalım. 

 

Spin - off Amerikan dizi sektörünün sık kullanılan terimlerinden biriymiş. Google Translate bunun için 'Yan ürün' diyor. Olay şöyle gerçekleşiyor; bir dizi çok sevildi, çok tutuldu diyelim, bunun popüler karakterlerinden birini diziden çıkarıp ayrı bir dizi yapıyorlar. Filmler için de aynı şey; bu yazmayı düşündüğüm film mesela, Korku Seansı (The Conjuring) filmindeki oyuncak bebek Annabelle'nin hikayesini anlatıyormuş. 

 

Bir hikayenin yan karakteri başka bir hikayenin ana karakteri olabiliyor; durum böyle de tanımlanabilirmiş. The Simpsons başlangıçta Tracey Ullman'ın sunduğu 'The Tracey Ullman Show' isimli şov programının içinde bir animasyon bölümüymüş, sonra başlı başına bir programa dönüştürülmüş.

 

Dünya için bir tehdit oluşturan uzaylılarla onların silahlarını etkisiz kılmaya çalışan bir grubun serüvenlerini anlatan Torchwood dizisinin ana karakteri olan Captain Jack Harkness (John Barrowman) daha sonra Doctor Who dizisinin başrolünde oynamış; bu da bir spin - off örneği oluyor. 

 

Arka Sıradakiler dizisinin öğretmen karakteri diziden ayrılıp 'Öğretmen Kemal' dizisinde oynamış; al sana spin - off.. Adını Feriha Koydum / Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu da bu kategoriye giriyormuş.

 

Böyle işte. Şimdi siteciğim için Annabelle (2014) konusunu yazayım bari. Bu kadar lafı geçti 2 satır bilgi de vereyim; ABD yapımı bir korku filmi bu, 1 saat 38 dakika sürüyor. 2014 yapımı ayrıca. Bir adam oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile eşine antika bir oyuncak bebek alıyor - almaz olaymış. tongue.png Mia (Adamın eşi) bu hediye için seviniyor ama bu şerefsiz oyuncak tongue.png bildiğimiz oyuncaklardan değil, lanetli bu, bünyesinde kötü ruhlar cirit atıyor - halay çekiyor vesaire. Annabelle'in laneti, vahşeti, şiddeti ve bilumum melaneti çiftin üzerinde bir kara bulut gibi dolaşacaktır bundan böyle. icondehsetabi.gif


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 31.10.2014 - 18:59



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#2 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.10.2014 - 19:14

O zaman Kurtlar Vadisi'ndeki Muro karakteri Muro Lanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine diye film olmuştu. Şimdi bu spin off mu oluyor? Anlamış mıyım?



#3 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 01.11.2014 - 00:28

cevabı bilmiyomuş da bana danışıyormuş gibi yaptığın için çok naziksin antiqa. :P

 

Annabelle (2014) filminin fragmanına baktım bu arada, herhangi bir film gibi geldi, bir özelliği olduğu şeysine kapılmadım. ahanda yazısını da yazdım:

 

http://www.binkelam....belle-2014.html




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli