İçerik değiştir




  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 13 yanıt verildi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 26.10.2014 - 21:11


Bu yazıda özgün makale yazarlığı geyikleri yapiciim. Yaşanmış şeylerle ilgili olacak bunlar.

 

Bu iş karşıma nasıl çıktı, kışın fazla boş kalıyordum, 'Ne yapabilirim ek iş olarak?' diye internette dolaşmaya başladım, öyle oldu. 2012 yılının Kasım ayı idi o zaman. Bütün detayları hatırlamıyorum ama buraya sürecin aklımda kalan her ayrıntısını yazıcam, bu konudaki yazılarımın linklerini vericem, tecrübelerimi ve öğrendiklerimi anlatıcam.

 

pngbase64ecd385526c01255.png

 

İnternetten para kazanma yolları konusu sizi ilgilendiriyorsa onlardan biri de bu iştir işte. Size, ne kadar çalıştığınıza bağlı olarak ayda 200 lira da kazandırabilir 4 - 500 lira da. Daha fazlası da olur ama bunun için sıkı çalışmak ve / veya emeğine iyi bir fiyat biçmek gerekiyor. 100 kelimesine 50 kuruş verecek müşteri de vardır 1 lira veya daha fazlasını verecek olan da. Burada akademik makalelerden söz etmiyorum tabii; moda, dekorasyon, sağlık, astroloji, cilt bakımı, güzellik, hamilelik, çocuk bakımı ve gelişimi, ürün tanıtımı, filmler gibi konulardaki yazılardan söz ediyorum. Bu işi yapmayı düşünüyorsanız seo uyumlu makale yazmayı öğrenmeniz gerekir ki bu zor bir şey değildir, ben bir ara örneklerle açıklıycam. Ayrıca yazılı ifadeniz düzgün ve kıvrak olmalı (Benimki hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama müşterilerim memnun) ve temel yazım kurallarını bilmelisiniz. Ayrıca kesinlikle özgün içerik hazırlamalısınız; herhangi bir gerçeği - tarifi - bilgiyi - istatistiği değiştirecek haliniz yok tabii ama konuyu kendi özgün ifadeniz ve tarzınızla yeniden yazmalısınız, o aynı konuda başka bir yazı olmalı artık. 

 

Bu konuya devam edicem, ayrıca bir şeyler sormak - öğrenmek isteyen olursa, cevabı biliyorsam cevap da veririm. Şimdilik bu kadar olsun.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 27.10.2014 - 10:56

Şu anda bir müşterim için kızamıkçık hastalığı hakkında bir makale yazmaya başladım ben mesela. Bu konuyla ilgili birkaç sekme açtım, bir birine bir diğerine bakarak bu hastalık hakkında kendi ifademle bir yazı oluşturucam. 300 - 350 kelimelik bir makale olacak bu, Vural bey daha çok o uzunlukta makaleler ister. Baktım yazı akıp gidiyor daha da uzatırım ama, buna bir şey demez. Makaleyi müşterinizin istekleri doğrultusunda yazacaksınız tabii. Bazen müşteri konuları kendisi verir, bazen makale içinde kullanılmasını istediği anahtar kelime ve etiketleri de kendisi verir. Bazen de bunu size bırakır. Seo uyumlu makale bu demek işte; içinde insanların o konuyla bilgi ararken arama motoruna yazdığı ifadeler olacak. Arama motoru botları da sitelere girip yazıları o ifadeler üzerinden indeksler, sıralamaya sokar. Bu konuda veya başka konularda yazarken bazı ifadeleri bu yüzden kalınlaştırıyorum mesela. Bir yöntem budur, biri yazının sonuna veya sitenin sistemi gereği belirlenmiş bir yerine bunları yazmaktır, Wordpress sitelerde etiketler için bir bölüm - bir de 'All in seo' bölümü vardır oralara yazarsınız mesela, başkaaaaaaaa...benim bildiklerim bunlar. Bu yazının başlığını atarken karşıma 'Etiketler' kısmı çıkmıştı, oraya bu yazıda kullanacağımı düşündüğüm ifadeleri yazdım örneğin.

 

Kızamıkçık makalesine gelelim; henüz 49 kelime yazmışım ama bittiği zaman 3 - 400 kelimelik bir makale olacak bu. 'Kızamıkçık' veya 'Kızamıkçık hastalığı' ifadesini anahtar kelime yapmaya karar verdim, bu yüzden bunlardan birini yazının içinde 3 kere vurguluycam. Anahtar kelime ortalama olarak 100 kelimenin içinde 1 kere kullanılır, genel kural budur. Ama...800 kelimelik bir makale yazacak olsaydım en fazla 5 kere kullanırdım bunu. Yazı uzadıkça yoğunluğu azaltılır yani. Etiketler ise yazının içinde geçen ve konuyla ilgili olan başka ifadelerdir. Bu yazı için örneğin 'Kızamıkçığın belirtileri', 'Çocuk hastalıkları', 'Gebelikte kızamıkçık', 'Kızamıkçık aşısı' gibi şeyler olabilir bunlar. Ben etiketleri yalın halde kullanmayı tercih ederim, bildiğim kadarıyla doğrusu da budur, başka yerlerde yapıldığını çok gördüğüm şu şeyi yapmam: 'Kızamıkçığın belirtilerinden biri kızamık hastalığında görülenlere benzeyen ama rengi daha açık olan döküntülerdir.' Ne yapmış, etiket olarak kullanılabilecek bir ifadeyi takı almış olarak kullanmış, etiket olan kısmını kalınlaştırmış. Bunu yalın halde kullanmalısınız, bu şekilde değil. Örneğin şöyle: 'Kızamıkçığın belirtileri şu - şu ve şudur.' Örnek gösterdiğim diğer cümle yanlış bir cümle değil, hatta gayet de düzgün yazmışım maşallah :P ama etiket olarak gösterilmeye uygun değil o şekil. Arama motorlarına işliyor sanırım taktik olarak ama ben yapmam, hiç sevmem.

 

Dağılabilirsiniz tongue.png, ben şu yazıyı bitireyim artık. 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.10.2014 - 10:59



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#3 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 27.10.2014 - 15:58

Ben bu işe başladığım zaman, nasıl denk geldiğini artık hatırlamıyorum ama, piyasadan web sitesi için yazıya ihtiyaç duyan kişilerin siparişlerini toplayan ve kadrosundaki yazarlara dağıtan bir firmayla bağlantı kurmuştum. O zamanlar Word dosyası açmayı bile bilmezdim. laugh.png Ama çocukluğumdan beri bir yazıyla ifade edebilme yeteneği vardır bende, temel imla kurallarını da biliyordum, bendeki ışığı görünce tongue.png sabır gösterip işi bana öğrettiler epeyce. Bir Dilek vardı, bir de bir erkek vardı, ismini unuttum; o ikisi. İşleri çok zordu yalnız bence. Çünkü insanların yazdığı özgün makale örneklerini kontrol ediyorlardı ve birkaç tanesini gördüğüm için biliyorum, hakkaten dehşet şeyler vardı. icondehsetabi.gif Yani, tamam ben de işi bilmiyordum ama yazı yazmayı becerebileceğim ortadaydı, akıllara ziyan yazım hataları yapmayacağım belliydi. Öyle yazılar vardı ki...'Ben bu işi yapabilirim' diye ortaya çıkıyorsun, bir tarafını yapamasan bir tarafını yapabilmelisin herhalde başlangıç olarak, hiç bi tarafını yapamayan insanlar bile atlamıştı besbelli. 

 

Sonra bana çok teklif eden oldu; sen ekip kur, yazılan makaleleri kontrol et falan. Hayatta olmaz! icondehsetabi.gif Çok sabır ister, çileden çıkmamak çok zor. Bunu iyi anlatabilmek istiyorum; benim bilmediğim çok şey vardır, beni eğitmek de sabır gerekmiştir mutlaka. Ama yani, bazıları bu işin gerektirdiği en temel niteliklerden yoksundular, mesela bir sorunu ekini ayrı yazmak gerektiğinden haberleri yoktu. 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.10.2014 - 15:58



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#4 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 28.10.2014 - 01:41

Bugün internette birinin 'Keşke makale yazarlığı kursu gibi bir şey olsa' diye yazdığını gördüm. Aslında yazılı ifadeniz kıvraksa, meramınızı düzgün ve akıcı bir şekilde yazıya dökebiliyorsanız, bir de belli başlı yazım kurallarını biliyorsanız büyük ihtimalle bu işi yapabilirsiniz. Her şey bunlardan ibaret değil tabii ama bunlar çok önemli. Başka ne var; seo uyumlu makale yazmayı öğreneceksiniz ki dediğim gibi bu zor bir şey değil. Bazen karşınıza şöyle bi işler de çıkar, onlar başlangıçta biraz afallatır. Şöyle ki, müşteri cümle içine yedirilmesi için bir sürü yol olmayan uyuz bir anahtar üzerinden yazmanızı ister. Meselaaaaaaaaa....İçinde 'Konya temizlik şirketleri' ifadesinin geçtiği bir yazı ister, buraya kadar bir şey yok, bunu cümle içinde kullanmak kolay. Ama aynı yazıda bir de 'temizlik şirketleri Konya' lafı geçsin ister. Ve 350 kelimelik 1 yazının içinde bunu 3 kere kullanın ister mesela. Bu biraz ters, biraz devrik olan ifadeyi az - çok anlamlı bir cümlenin içinde kullanacaksınız. Nasıl olabilir; öyle bir cümle kurmalısınız ki...'İç Anadolu bölgesindeki temizlik şirketleri Konya ve çevresinde yoğunlaşmıştır daha çok' gibi mesela. Böyle anahtar kelimeler kafanızı biraz daha fazla çalıştırmanızı gerektirir ama kelime hazineniz genişse, biraz olsun okuma alışkanlığınız varsa giderek daha az zorlanmaya başlarsınız.

 

Ben bu işi becerebilmiş ve bana iltifat eden, ne zaman yazıya ihtiyacı olsa başvuran devamlı müşteriler edinebilmiş olmamda hayatımın uzunca bir kısmında çok kitap okumuş olmamın çok etkisi olduğuna inanıyorum. Kelime hazinem geniş sayılır sanırım memleket ortalamasına göre, yazılı ifademin akıcı ve düzgün olmasına gelince; kısmen doğuştandır ama kısmen de mutlaka okuma alışkanlığı ile ilgilidir. Düzgün - devrik çeşit çeşit cümleler kurabiliyorsam, kelimelerle oynayabiliyorsam bu biraz da okumak suretiyle çok kelime, çok cümle görmüş olmamdan kaynaklanıyordur mutlaka. Şu da var yalnız, bu da çok önemli; ben asla copy - paste yapmam. İnsanlar bu yazılara para veriyorlarsa sitelerini yükseltecek unsurlardan biri düzgün, kaliteli, özgün içerik olduğu için veriyorlar. Bu konuda hile yaparsanız önünde sonunda elinizde patlar. Ayrıca alıcıların bir kısmında bunun kontrolünü yapacak araçlar da var. Bu işi uzun vadeli yapmak, sağlam ve devamlı müşteriler edinmek istiyorsanız bunu sakın yapmayın. 

 

Gelelim evden makale yazarlığı işine başladığım zaman çalıştığım şirkete; epeyce bir zaman oraya 100 kelimesi 50 kuruştan makaleler yazdım - o dönemden sonra da bir daha o fiyata yazı yazmadım. Yazmam da. Ama başlangıçta o fiyata yazmış olmakla ilgili pek bir karın ağrım da yok. Bir kere orada çalışan insanlar bana bu iş konusunda çok şey öğrettiler. Ayrıca o tip firmalar hep düşük fiyatla yazdırıyor zaten, sen güvenilir alıcılar bulabilmenin yollarını bilmiyorsun - onlar biliyor, sana o fiyata yazdırıyor ve üstüne bir miktar daha ekleyerek (Bu ne kadar bir miktar, bunu hiç bilmiyorum) müşteriye satıyorlar. Yazarlarla müşteriler arasındaki bağlantıyı sağlayan insanlar olarak komisyonlarını alıyorlar yani. Sonra sen kendi müşterilerini bulmaya başlıyorsun, bu benim için nasıl oldu mesela, o zamanlar üye olamadığım (Web sitesi sahibi olmak zorunluydu galiba - hala öyle midir bilmiyorum) büyük bir webmaster sitesine üye olabildim - bir müşterim bana davetiye gönderdiği için. Orada böyle yazı alım satımları, site alım satımları, tanıtım yazıları, backlink paketi satışları, internetle ilgili ortaklık teklifleri, e - ticaret mevzuları, web tasarım....böyle konularda bir sürü muhabbet dönüyor. Alışveriş yapacağın insanla ilgili fikir de edinebiliyorsun çünkü insanlar birbirlerine bu platform üzerinden diğer üyelerle yaptıkları işler, ticaretlerle ilgili puanlar veriyorlar. Senin başlangıç olarak puanın falan yok tabii, insanlarla iletişim kurup onlara iş yapa yapa ediniyorsun bunu. 

 

Özgün makale yazarlığı işini layıkıyla, hakkıyla, yorularak, emek verip zaman harcayarak yapan - yapmak niyetinde olan hiç kimseye emeğini üz otuz paraya satmasını tavsiye etmem. Bu iş zaten genel olarak düşük bir ücretle yapılıyor bana göre, mevcut şartlarda, ele avuca gelir bir gelir için baya çalışmak lazım. 200 - 300 lira bir ek gelir olsun yeter; diyorsanız o pek zorlamaz ama. Şunu da ekleyeyim; piyasada benim yazdığım yazıları daha ucuza yazacak kişiler var mesela. Bunların bir kısmı internetten para kazanma işini çok kolay zannedenler, bir kısmı ek bir harçlık olsun diye 'Becerebilirim, beceremem' hesabı yapmadan körlemesine atılanlar, bazıları işi üç kağıda kaçarak yapanlar. Kuşkusuz içlerinde hem düzgün - hem ucuz iş yapanları da vardır ama açıkçası pek fazla olduğunu sanmıyorum. Siz işinizi düzgün bir şekilde yapar, müşterinin beğenisini ve güvenini kazanırsanız o müşteri biraz daha az para ödemek için sizi bırakmaz. Yeni anlaştığı kişi belki copy - paste yapacak mesela, neden riske girsin ki? Birçok müşterim bana para verip de aldıkları yazıları kullanmadıklarını söylediler. Bir tanesine geçen gün denk geldiğim bir sitenin linkini verdim - belki oradan da yazı almak ister diye 'O kadar çok hazır makale alıp çöpe attım ki sizin gibi kalemine, dürüstlüğüne güvendiğim biriyle çalışmayı tercih ederim her zaman' dedi. Bunu aferin almak için söylemiyorum, bunu şunu iyice vurgulamak için söylüyorum; siz müşterinin işini adam gibi yapın, o sizi bırakmaz kolay kolay. Adam gibi yapmayan çok çünkü.


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 03.12.2017 - 12:16



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#5 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 03.11.2014 - 00:35

Bu işi yaparken bazen karşınıza aynı anahtar kelimeleri döndürüp durmanızı gerektiren, aynı konseptte birçok makale yazma durumu çıkar. Bu insanı daraltan bir şeydir, bir kısmını tıkır tıkır yazar sonra bir duraklama devresine girersiniz, ondan sonra iş yavaşlar ve makaleler birbirine fazla benzer olmaya başlar. İşi bilen site sahipleri aynı kişiye bu şekilde pek çok makale vermez aslında, aynı kişi yazdığı için üslup da aynı, bir noktadan sonrakilerin bozulmaya, tekrara düşmeye başlayacağını bilir. Ama alıcı ve / veya özgün makale yazarı bunun farkında olmayabilirler de tabii. Karşınıza çok sayıda aynı konseptteki yazıyı yazmak şeklinde bir iş çıkarsa, tecrübeli değilseniz, atlamamanızı öneririm. Veya pazarlık yapın, bir kısmını üstlenin ya da süreyi uzatın. Ben artık makale yazarlığı konusunda tecrübeli sayılırım, acemi birinden daha az zorlanırım mantıken ama pazarlıkla yaklaşırım böyle bir işe. Hele ki döndürebileceğiniz kelimelerin sayısı sınırlıysa, o konuya bağlayabileceğiniz başka konular yoksa hepten daralırsınız. Ve işin kalitesi büyük ihtimalle bozulur bu durumda, tekrara düşmek kaçınılmaz olur. 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#6 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 03.11.2014 - 01:00

Saç dökülmesi mesela; gayet geniş bir konudur ama ben Ozan için ki kendisi müşterilerimden biri olur; şöyle bir şeyler yazmışım: Saç dökülmesinin sebepleri, saç dökülmesinin nedenleri, saç dökülmesine karşı çözüm önerileri, saç dökülmesi ile baş etmenin yolları, saç dökülmesine karşı bitkisel çözümler, saç dökülmesine karşı doğal maskeler, saç dökülmesine karşı omuz omuza :P, mevsimsel saç dökülmesine karşı çözüm önerileri, saç dökülmesi için doğal çözümler, saç dökülmesine karşı neler yapabilirsiniz...gwacko.gif Yazsam 8 - 9 tane daha alacak, 'Saç dökülmesi insanın psikolojini bozar mı?' diye bir şey yazayım dedim, bi başlasam bu konuda 250 kelime civarında 1 makale çıkarmam gayet de kısa sürer ama demek saç dökülmesi görünce kurt kadın olacak hale gelmişim  artık girl_werewolf.gif hiç canım istemiyor. boo.gif




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#7 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 06.11.2014 - 16:42

Evden makale yazarlığı işine yeni yeni girişenlere şunları da söylemek isterim: Özellikle geniş, birçok kaynak bulabileceğiniz bir konu söz konusuysa uzun makale yazmak kısa makale yazmaktan daha kolaydır, daha bi akar gider. Neden, belki şundan; hakkında söylenecek çok söz olan bir konuda 200 - 250 kelimelik 1 makale istenirse sizden o konuyu o uzunluğa bir nevi tıkıştırmak durumunda kalıyorsunuz, Ama mesela 4 - 500 kelime yazacaksanız (Veya daha uzun) kaptırıp gidiyorsunuz, bitmez demeyin, kaşla göz arasında bitiveriyor. Tabii insanı zorlamayacak bir konu olmaması kaydıyla ki öyle işleri almayın zaten. Çok akademik, çok fazla yabancı kelimelerle dolu bir konu beni aşar mesela, ortaya eli yüzü düzgün, anlaşılır bir yazı çıkarabilirim belki ama konu da canımı çıkarabilir, gerek yok. Bunu kestirebilirsiniz, insan zorlanacağı şeyleri bilir.

 

Ama şöyle bir şey de var; iyi bir makale yazarı birçok konuyu yazabilmeli. Yani 'Ay ben şunu yazamam, bunu yazamam' şeklinde kırıtmaktan söz etmiyorum ben; insanın eğitimini, bilgisini, algısını aşan konular olur; onlardan söz ediyorum. Hiç bilmiyorsanız bile araştıracaksınız, ortalama bir konuda, pek ilginiz - bilginiz - fikriniz olmasa bile yazabileceksiniz. Ben konkasör tesisi hakkında yazdım geçenlerde mesela, hiç duymadığım bir şeydi, neymiş; çoğunlukla taş ocaklarından elde edilen iri, biçimsiz, kaba malzemeleri küçültmek için kullanılan makineler ve ekipmanlarmış. Bunları küçültüp yol ve yapı sektörleri için kullanılabilir duruma getiriyorlar. 1 - 2 tane yazdım sadece, yazarken de içime fenalık geldi. Fazla kaynak bulamadım, bulunsa yazılır bir şeyler yine,daha çok reklam yazıları vardı, halbuki benden istenen 300 - 350 kelimelik dolu dolu yazı. 10 tane isteselerdi yazmazdım - ama dikkat edin; bakmışım, aranmışım, özgünleştirecek fazla kaynak yok veya ben bulamamışım; ondan sonra bu kanıya varmışım.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#8 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 22.11.2014 - 13:42

seo uyumlu makale hakkında:

 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#9 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 24.11.2014 - 15:44

Makale yazarak internetten para kazanmak mümkün, işinizi dürüst ve düzgün bir şekilde yaparsanız bir süre sonra devamlı müşterileriniz olur ve hiç de boş kalmazsınız. Ben hiç boş kalmadığım gibi bazen iş geri çeviriyorum mesela, insanların sitelerini yükseltmek için yapması gereken şeylerden biri de siteye özgün makale eklemek ve bunu gerektiği şekilde yapabilen insanları boş bırakmıyorlar. 

 

Bir müşteriniz sizden mutfakta geniş alanlar yaratmak konulu bir makale istemiş mesela, ne yapmanız gerekir bu durumda. Açıklıyorum:

 

Makaleyi güzelce yazın, içinde konuyla ilgili etiketler kullanmayı da unutmayın ve bu etiketler yalın halde olsun. Ne olabilir böyle bir konunun etiketleri; mutfak dekorasyonu, mutfakları genişletmek, mutfak düzenlemesi, küçük mutfaklar için çözüm önerileri, mutfak dolapları, ada mutfak dolapları falan filan. Yazınız içinde bu gibi ifadelerin de geçtiği özgün, düzgün ve yazım kurallarına uygun bir yazı olmalı. ihi.png 

 

Müşteriniz 10 tane de fotoğraf mı istemiş, onları da indirip bir klasöre koyun. Fotoğrafları isimlendirin, isimleri birbirinden farklı olmalı. Ne gibi, yukarıdakiler gibi işte; mutfak dekorasyonu, küçük mutfak dekorasyonu, mutfak dekorasyonu fikirleri, mutfakları genişletmenin yolları falan filan. Fotoğrafların üstünde başka bir sitenin kaşesi, damgası, şusu busu olmamasına dikkat edin. Ama belli bir sitenin veya markanın ürünleri hakkında yazıyor ve bunu da yazınızda belirtiyorsanız fark etmez, damgalı falan da olabilir. ihi.png 

 

Yazıyı vaat ettiğiniz uzunlukta ve müşterinin istediği şekilde yazıp tamamlayın. Yusuf benden ne istemişti bu yazı için mesela, fotoğraflardan 2 tanesini seçip onlar hakkında özel bir şeyler (de) yazmamı. O fotoğrafları galeride değil de yazının içinde, ilgili paragrafın altında - üstünde gösterecek herhalde. Müşteriniz bu gibi bir şey istediyse onu da yapın. ihi.png 

 

Yazının dosyasına konu başlığını ve başlık hariç kaç kelimelik bir yazı olduğunu yazın, sonra yazıyı da fotoğrafların olduğu klasöre koyun. klasörü de aynı şekilde isimlendirin ve rar dosyası haline getirin. ihi.png 

 

Müşterinizin istediği seo uyumlu makale gönderilmeye hazır artık, ne güzel, de mi? Güzel tabii, böylece üstünüze aldığınız bir işi tamamlamış oldunuz, aferin. ihi.png 

 

Mailinizi açın ve hazırladığınız rar dosyasını 'Dosya ekle' seçeneğinden müşterinizin mailine yüklemeye başlayın. Söylemek istediğiniz şeyler varsa onları da maile yazın güzelce. ihi.png 

 

O sırada mailde bir sorun olabilir ve rar dosyasını yükleyemeyebilirsiniz ama sorun değil, önünde sonunda olur. İnternet ortamında oluyor bazen böyle aksaklıklar, neyse ki bazıları hemencecik düzeliyor. ihi.png 

 

Mailde 'Yeniden dene' seçeneği de var ama siz silin gitsin o dosyayı, masa üstünden tekrar çağırabilrsiniz nasılsa. Bu arada dosyayı, klasörü, rar dosyasını; her şeyi masa üstünden silmiş olduğunuzu unutun. Masa üstünüz zaten nevrinizi döndürecek kadar kalabalık ya, 'Gitsin gözümün önünden, nasılsa yüklüyorum' diye geri dönüşüm kutusuna atmıştınız hepsini demin. Sizi tebrik ediyorum. ihi.png 

 

Aslında eliniz değmişken birkaç dakka önce gerdi dönüşüm kutusunu da boşaltmış oluverin siz. Hem de 293 ögeyi birden, hem de 'Nasıl da uzayın sonsuz derinliklerine gönderiyorum 293'ünüzü birden, çekin gidin bilgisayarımdan, nıhahahahaa!' diye diye. oberah.gif 

 

Böylece ne yapmış olun, müşterinin yazısını gönderemediğiniz gibi ortada gönderilebilecek bir yazı da bırakmamış olun ve aynı konuyu tekrar yazmak durumunda kalın. Artık zaman kaybına mı yanarsınız, aynı şeyi tekrar yazana kadar yapabileceğiniz başka işleri düşünüp ona mı yanarsınız, demin geri dönüşüm kutusunu boşaltırken duyduğunuz saadetin 5 dakka bile sürmediğine mi yanarsınız; hangisini beğenirsiniz ona yanın. Veya hepsine toplu olarak da yanabilirsiniz. Böylece n'olmuş olur, şu andaki duygularımı tam olarak anlamış olursunuz. Ne hoş, di mi? 281%5B1%5D.gif 

 

Hiç bi yerimin ağrıdğı yoktu ama şimdi karnım ağrıyor sanki. Sinirden herhalde. iconcokkizdim.gif 


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.11.2014 - 15:48



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#10 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.11.2014 - 16:41

geçmiş olsun. Sizin işiniz de zor be abla :)



#11 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 04.12.2014 - 21:19

Evden makale yazarlığı yapanlara bugün aldığım bir istihbaratı iletmek istiyorum. Bir site var, bilenleriniz vardır belki ama ben bilmiyordum; bugün bir müşterimden öğrendim. Az önce baktım, gayet de işime yarar. Sitenin ismi Ubersuggest; buraya yazmak istediğiniz konuyla ilgili 1 - 2 kelime yazıyorsunuz, sonra dil seçimi yapıyorsunuz, o kelime (Veya kelime grubu) ile ilgili bir sürü şeyi önünüze seriyor. 




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#12 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 07.12.2014 - 12:08

Fazla boş zamanınız var ve canınız mı sıkılıyor, çalışıyorsunuz ve aylık geliriniz var fakat akşamları 3 - 4 saat daha çalışarak bu gelire 2 - 300 lira daha eklemek mi istiyorsunuz, çalışmıyorsunuz - iş bulmak da kolay değil ve iş bulana kadar hiç para kazanmamaktansa 5 - 600 tl kazanmak daha iyi olur diye mi düşünüyorsunuz - veya böyle düşünmek zorunda mısınız, ev kadını veya emeklisiniz ve internetten para kazanmak mı istiyorsunuz; şu evden makale yazarlığı işini doğru dürüst yapın boş kalmazsınız.

 

Bu bir reklam değildir, tecrübe konuşuyor, ben siparişten nefes alamıyorum. Hepsini kabul etmek zorunda değilim tabii ama geliyor yani. Eskiden insanlar bana 'Bana şu kadar zamanda şu kadar yazı' derlerdi, sadece bu şekilde yürütürdüm bu işi; şimdi yeri geliyor ben onlara 'Siparişini alırım ama beni sıkıştırmazsan, acele etmezsen' diyorum. Elimde her zaman iş var çünkü ve bir yandan kendi sitelerim için de çalışıyorum.

 

Böyle yani...Bir web sitesini yükseltmek için gereken tek şey oraya özgün yazılar eklemek değil, başka bir sürü şey de var. Fakat siteye düzenli olarak özgün makale eklemek önemli; bir sitenin hitini yükseltmek, onu belli bir kelimede veya bazı konularda üst sıralara çıkarmak işini 100 kabul edin, özgün yazıların payı 50'dir veya biraz daha fazladır sanırım şimdiki halde.

 

Mevcut durumda insanların bu tip yazıları düzgün, akıcı, copy paste vb. hileler yapmaksızın yazan insanlara ihtiyacı var.İş yorucu ve hatta bazen bunaltıcı ama ne kadar çalışıp ne kadar kazanacağınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#13 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 23.02.2015 - 10:05

Makale yazarlığı veya içerik editörlüğü yapan kişilerin çoğu şu derde yabancı değildir sanırım; bir konuda yazarken karşınıza bilmediğiniz terimler çıkar ve bunun size zaman kaybettireceğini bildiğiniz halde, dayanamayıp o terimin anlamını araştırmaya girişirsiniz. Ben hızlı hızlı yazarken immunsupresif tedavi ifadesine takıldım az önce mesela. Bunun ne olduğuna bakmak için zaman kaybettim, şimdi de derdimi buraya yazmak için zaman kaybediyorum, hayatım zaman kaybı. tongue.png

 

İmmünsüpresif tedavi olarak da geçiyor bu durum ve bağışıklık sisteminin baskılanması için yapılan bir tedaviyi ifade ediyor. Bu da ne için yapılıyor; organ nakli durumunda yapılıyor mesela, başka uygulanma alanları da var mı bilmiyorum. Vücudun bağışıklık sistemi nakledilen organa yabancı muamelesi yapabiliyor. Organ naklinin amacı olumlu ama işte, gel de bağışıklık sistemine anlat bunu, laftan anlamıyor ki, tutturmuş bi yabancı. :P Doktor, gerekli görürse, bu durumun olmaması için hastaya bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar veriyor, immunsupresif tedavi aşağı yukarı bu işte.


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 23.02.2015 - 10:06



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#14 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 27.05.2015 - 00:19

Makale yazarlığı hakkında uzun uzun, dolu dolu bir yazı yazdımdı Nisan'da. Özgün makale nedir, nasıl yazılır, nasıl yazılmaz; konuyla ilgili bildiğim bütün gerçeklerin bir kısmını ifşa ettim. ihi.png Hepsini şey yapmadım tabii, bildiklerimin hepsini anlatırsam Türkiye sallanır tongue.png, bayılıyorum bu lafa da, çok hoş, her fırsatta kullanmak istiyorum, işte fırsat, işte kullanım, fırsatı tabii, yaratmak lazım bi yerde, uydurdum kullandım, kurban olayım, şu kullanışlara bak.  wub.png oberah.gif Neyse işte, makale yazarak para kazanmak mümkün mü, mümkünse nasıl mümkün, değilse nasıl değil tongue.png, makalenizi satmak - müşteri bulmak için neler yapabilirsiniz; o konulara da girdim. Ahanda:




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: özgün makale, özgün makale yazarlığı, özgün makale yazarı, seo uyumlu makale, internetten para kazanma, internetten para kazanmak, evden makale yazarlığı, ek iş, özgün içerik, copy paste

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli