İçerik değiştir



- - - - -

Google 2014 Tüketici Barometresi Neleri Gösteriyor?

google tüketici barometresi 2014 tüketici barometresi google tüketici barometresi

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 25.10.2014 - 23:25


İlk önce Google tarafından duyurulan 2014 tüketici barometresi neleri ölçümler ve karşılaştırır, onu şeyttirelim: Bu Türkiye dahil 46 farklı pazarda yapılmış bir araştırmadır ve bu ülkelerdeki internet kullanma eğilimleriyle ilgilidir. Şimdi bu yıla ait barometre ülkemizdeki internet kullanıcılarıyla ilgili ne gibi bilgiler veriyor, ona bakalım:

 

Ülkemizdeki internet kullanıcılarının yüzde 92'si sosyal medya platformlarını kullanıyor. Arjantin'de yüzde 86, Brezilya'da yüzde 84, Çin'de yüzde 83 olan bu oran dünya genelinde yüzde 40 civarında. Bu kategoride dünya geneline ciddi bir fark atıyormuşuz yani.

 

Türkiye'de yaşayan 16 - 24 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 84'ü her gün online oluyor. Bu oran 25 - 34 yaş grubu için yüzde 77, 35 - 44 yaş grubu için yüzde 62, 45 - 54 yaş grubu için yüzde 41. Buraya kadar yaş grubu yükseldikçe her gün internete girme oranı düşüyor gibi, ama 55+ yaş grubu yüzde 62 ile orantıyı bozuyor. Şiir gibi orantıydı halbuse, ne bozuyosun! :P

 

2012'de ülkemizde akıllı telefon kullanımı oranı yüzde 14'müş, bugün ise yüzde 36. Akıllı telefon kullanıcılarıyla ilgili diğer veriler şöyle; bu insanların yüzde 37'si alışveriş yapacakları zaman önce internette araştırma ve karşılaştırmalar yapıyorlar. Alışveriş sürecinde akıllı telefonlarını kullanarak internetten araştırma yapanların en çok aradıkları ürün. TV setleri imiş. Bunu takip eden ürünler ise sinema ve sigorta. Akıllı telefonlar büyük oranda (Yüzde 66) fotoğraf için kullanılıyor. Bunu yüzde 58'le müzik ve yüzde 53'le oyunlar takip ediyor.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli