İçerik değiştir




  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 22.10.2014 - 09:48


bu pagerank şeysi beni hasta ediyor. ne derece önemli olduğunu da tam anlamadım, çok önemli bulan var, yok canım o kadar da şey değil, eskiden önemliydi ama şimdi o kadar değil...diyen var.

 

sonuçta insan emek verdiği sitenin bir pagerank değeri olmasına hevesleniyor ister istemez. merak ettim baktım harabe'nin bir pagerank değeri var mesela.

 

benim sitemin pagerank değeri yok, yani sıfır, olması konusunda da çok acelem yok. site dışında bloglarım da var, ben onları daha iyi bir seviyeye getirebilmiş olabilirdim aslında, içerik açısından daha zengin olabilirlerdi. fakat işi beceremem, adsense'dan ban yerim, başka bir şey olur; bu yüzden iyi müşterilerimle bağlantım devam etsin istedim. onlara da yazıyorum, bu yüzden kendi sitelerime fazla yazı ekleyemiyorum. başkalarına yazmasam günde 7 - 8 - 10 içerik ekleyebilirdim mesela. 

 

pagerank yükseltmek için neler yapabilirsin...miş; düzenli olarak özgün içerik gireceksin -bunu yapıyorum sayılır, siteni güncel tutacaksın, site içi seo yapacaksın - sitedeki yazılardan birbirine bağlantı vereceksin mesela yani -, yazılar seo uyumlu olacak, konuya göre görsel veya görseller ekleyeceksin, video ekleyeceksin, onlarda da linklerin olacak ki bu arama motoru optimizasyonu oluyor, bir de sosyal medya optimizasyonu yapacaksın, ben bunu yapıyorum ama daha iyi bir şekilde yapmalıyım sanırım. nedir; facebook'da, twitter'da, google+'da sayfalar açacaksın, youtube'a videolar ekleyeceksin kendi hesabına falan filan.bunları az - çok yapıyorum.

 

bir de ne var, aldığın linkler; bu da sitenin pagerank değerini belirleyen şeyler arasında. bunun yöntemlerine pek vakıf değilim, kaliteli sitelerden link alman lazım ama nasıl, hem tespiti nasıl yapacaksın, bunun ne şekilde yapıldığını da bilmiyorum. bir de tanıtım yazısı hazırlayıp veya hazırlatıp bunu birtakım sitelerde yayınlamak diye bir şey var ki bunun da işe yaraması için google politikalarına uygun, ziyaretçileri olan düzgün bir sitede yayınlanması gerekir herhalde. bunun ne olduğunu biliyorum, başkaları için yazdım, içinde müşterinin istediği anahtar kelimelerin geçtiği bir yazı hazırlıyorsun, yazının yayınlandığı yerde o kelimelerden o kişinin sitesine bağlantı veriliyor. 

 

pagerank yükseltmek iddiasında olan brtakım paketler satılıyor internette, bazı webmaster sitelerinde mesela ama ben onlardan korkuyorum. istesem alırım,istemiyorum, almıycam. bunlar ne olusa olsun bir çeşit manipülasyon yapıyorlar anladığım kadarıyla; organik ziyaretçi ve organik bağlantı sağlamıyorlar her zaman. geçende bir konu gördüm, google güncelleme yapmış (bu konuyla da pek ilgili değilim, aslında anlamaya çalışmam gerekir sanırım), millet 'aman çöp sitelerden gelen bağlantıları silin, şunu kaldırın, bunu yok edin' diye yana yakıla muhabbet ediyor. çöp sitelerden bağlantı nasıl gelir; bir kendin bile isteye yaparsın, bir de bir sürü organik olmayan bağlantı veren böyle bir paketten faydalanırsın - yanaşmıycam böyle şeylere. varsın yavaş ilerlesin. facebook'da sayfa açtığım zaman mı, reklam verdiğim zaman mı biri hemen bir mesaj atmıştı; 'hocam elimizde 15.000 ziyaretçili -mesela- sayfalar var; şeklinde. yani bana ziyaretçi satın almamı öneriyor bir nevi. ziyaretçi satın almak benim gibi biri için; yani bu işi uzun süre boyunca yapmaya niyetlenen biri için akıl işi değil sanırım. ben düzgün bir site yapmak istiyorum, içinde organik ziyaretçiler olan, varsın 1 yılda değil 3 - 5 yılda otursun.


Bu mesaj hüfyaa tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 22.10.2014 - 09:55



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 09.12.2014 - 03:29

benim gayet uykum var. fakat yatmadan bu aralar yine gündemde olan 'pagerank kalktı mı? muhabbetini harabe'ye de yazmak istiyorum kısaca. 

 

google'ın bir yetkilisi 2015'de sitelerde pagerank güncellemesi yapılmayacağını, daha doğrusu google'ın bu konudaki değerlendirmelerini artık kendine saklayacağını söylemiş.

 

böylece webmasterların pagerank yükseltmek için yaptıkları bazı sahtekarlıkların önüne geçilmiş olacakmış. bizde insanların sitelerini yükseltmek için bir sürü numara çevirdiklerini ve böylece fazla emek vermeden kazanç sağladıklarını biliyorum. seo paketleri falan satılıyor mesela, sitenin linki lüzumlu lüzumsuz birçok yere koyuluyor, ziyaretçi sayısı organik olmayan ziyaretçilerle şişiriliyor, bilmem ne...bildiğim kadarıyla en azından bir kısmı sonradan patlıyor bunların. sitesinin değerini yükseltip daha kısa zamanda daha çok kazanmak konusunda hırs yapan insanlara kakalıyorlar daha çok herhalde. benim hiç düşünmediğim bir site yükseltme yöntemidir. neyse işte, böylece bu tür şeylerin önünü az çok kesmiş olacaklar. bu böyle olursa bir yandan link alım satımı falan da azalacak, sitelerin satış değerleri düşecek, gelirleri de öyle. ve okuduğum şeylere göre özgün makale olayının değeri artacak ki bana uyar. ben zaten böyle tercih ediyorum.

 

bir de, bu işi yaparken karşıma birçok seo hilesi çıkıyor, o hileler yapılamazsa şahsen gayet memnun olurum. adam benim sağa sola baka baka, uğraşarak yazdığım makaleyi copy  paste yapıp benden yukarıda çıkabiliyor mesela. keşke çıkamasa. buna benzer daha bir sürü şey görüyorum makale yazmak için pek çok siteye girip çıktığımdan.

 

gerçekten pagerank bitti mi, daha doğrusu pagerank'ın görünür olması olayı bitti mi bilmiyorum. bu akşam okuduğum bazı konuların yalancısıyım.

 

böyle olursa alexa rank daha kıymetli olacakmış. şimdi de onu yükseltecek, perdono, düşürecek paketler salarlar piyasaya. alexa rank'in düşüğü daha kıymetli. 

 

konuyla ilgili olarak yazdığı 'sevgili google' konseptli yazıya göz atmak isterseniz: http://birkizbirana....m-pagerank.html




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli