İçerik değiştir



- - - - -

Emeklilerin Parası Kimlere Peşkeş Çekiliyor?

emekli sahte aidat imza tüed dernek sahtekar

  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 yusufdemir55

yusufdemir55

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 28 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir Karşıyaka

Gönderim zamanı 23.03.2014 - 19:06


E-devlet şifresi ile, vatandaşlık sayfamı incelerken, Sosyal Güvenlik Kurumu kısmı, "4A Emekli Aylığı Kesintileri" seçeneğini tıkladım. E-Devlet sitesine zaman zaman giriyorum ama, demekki daha önceleri gerektiği kadar inceleyememişim. En son, o tesbiti yaptığımda ise, tam zamanında, yani Şubat Ayı emekli maaşımın yeni ödendiğinde girdiğimden, haksız yere maaşımdan kesilip, TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) adında bir derneğin  hesabına aktarıldığını gördüm.

 

Bunun üzerine, geriye dönük tüm ayları incelemeye başlayınca, bu haramiliğin, 2003 yılı şubat ayında başladığını ve düzenli olarak her yıl şubat ayında SGK eliyle TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) adına bu kesintinin yapıldığını gördüm. Ne hikmetse, sadece 2011 yılında Mart ayında kesinti yapılmış. Diğer kesintilerin tamamı Şubat ayı maaşında gerçekleşmiş. 

 

Haksız yere maaşımdan kesinti yapıldığını tesbit etmem üzerine, hem TÜED'e, hemde SGK'ya mail yoluyla durumu bildirip, böyle bir derneğe üye olduğumu hatırlamadığımı, hatta derneğin yerini bile bilmediğimi yazdım. TÜED, zahmet buyurup cevap bile yazmadı. SGK ise, söz konusu dernekle yazışıp, onlardan aldığı cevabı ve Üye Giriş Belgemi(!) göndererek, "derneğe üyesiniz, dernekten istifa etmeniz gerekir" yanıtını verdi.

SGK tarafından gönderilen Üye Giriş Belgesi'ne baktığımda, belgedeki fotoğrafın ve kimlik bilgilerinin bana ait olduğunu gördüm. Ancak, altındaki imza bana değil, eşime aitti. Eşime, bunun nasıl olduğunu sordum. Aradan 12 yıl geçmiş, zor hatırladı. 2002 yılında, sokağımızda, emeklilere  taksitli kömür getiren , bu derneğin elemanlarını görmüş. Benim eşimde emekli, bize de kömür getirebilirmisiniz? deyince hemen getirmişler. Kimlik bilgilerimi ve fotoğrafımı eşimden alan dernek elemanları, formalite gereğidir diyerek, benim adıma, eşime imza attırmışlar.  İşte o imzaya dayanarak, tam 12 yıl boyunca her Şubat ayında emekli maaşımdan aidat tahsil etmişler.

Üye Giriş Belgesi'ni görüp, eşimle konuştuktan sonra, SGK'ya yeniden mail gönderip, durumu izah ettim ve imza benim olmadığı için, üye sayılamayacağımı ve bu nedenle istifa etmeminde mümkün olmadığını bildirip, haksız yere kesilen aidatların iadesini talep ettim. SGK, bu mailime cevap vermedi.

İstifa edemezdim  elbette. Bir insan üye olmadığı dernekten nasıl istifa edebilir? SGK'nın dediğini yapıp, istifa dilekcesi göndermiş olsaydım, yapılan bu sahtekarlığı ibra etmiş olurdum. Onları aklamaya, hiç ama hiç niyetim yok. Yapılan bu sahtekarlığın, sonuna kadar takipcisi olacağım.

 

Emekli iseniz,  ailenizde yada çevrenizde emekli varsa, maaşlarından her hangi bir kesinti olup olmadığını, E-devlet sitesinden mutlaka kontrol edin. Bu dernek, binlerce insanı habersiz üye yapmış ve bu derneğin Genel Başkanı aynı zamanda da, SGK yönetim kurulu üyesidir.

 

Emeklilerin parasını bu derneğe kimler peşkeş çekiyor, onları bu ortamı kimler ayarladı? 
 


Y.D






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

Ayrıca bu kelimelerden biri veya birkaçıyla etiketlenen: emekli, sahte, aidat, imza, tüed, dernek, sahtekar

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli