İçerik değiştir



İşte Hirsizlar Çetesi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 29.01.2014 - 16:46


 
 
Müthiş iddia: “Sabah atv’nin sahibi Erdoğan” Sabah ve atv’nin Çalık’tan iktidara yakın Kalyon'a nasıl devredildiğine ilişkin de çarpıcı iddialar ortaya çıktı. Devir için gereken paranın yine Ziraat ve Halkbank'tan kredi verildiği ileri sürüldü
28 Ocak 2014 Salı 21:26
muthis_iddia_sabah_atvnin_sahibi_erdogan
 
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sabah gazetesi ve atv televizyonunun sahibi olduğu iddia edildi. Sabah ve atv’nin Ahmet Çalık’tan iktidara yakın Kalyon Grubu’na nasıl devredildiğine ilişkin de çarpıcı iddialar ortaya çıkarken, İstanbul’a 3. havaalanı projesini üstlenen şirketler ile hızlı tren projesini yapan şirketlerin devir için para koyduğu, bu paraların da Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan kredi açılarak sağlandığı ileri sürüldü.

AKP Hükümeti’nin, iktidar medyası yapmak için işadamı Ahmet Çalık’a sattığı Sabah ve atv’nin, Kalyon grubuna nasıl devredildiğine işaret ses kayıtları deşifre metinleri internete düştü. Yolsuzluk soruşturmaları kapsamında polisin yaptığı telefon dinlemeleriden oluştuğu anlaşılan ses kayıtlarına ilişkin deşifre metinleri (tape), sosyal paylaşım ağlarından Twitter’da “Haramzadeler” adını kullanan kullanıcı tarafından yayınladı. 

Metinlerde yer alan iddialara göre; Sabah ve atv’nin Kalyon Grubu’na devri için gereken kaynağın sağlanması için 3. havalanının yapımını üstlenen müteahhitler Cengiz İnşaat, Limak İnşaat ve Kolin İnşaat, demiryolu projelerinde aldığı ihaleler ile tanınan Makyol İnşaat, AKP döneminde aldığı büyük ihalelerle tanınan IC İçtaş İnşaat ve Özaltın İnşaat’ın sahiplerinin para koyması isteniyor. Bunun içinde Başbakan Erdoğan tarafından emir verildi.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, işadamlarının para koyma işi için 21 Ağustos’ta, AKP’ye yakın işadamları Mehmet Cengiz ve İbrahim Çeçen ile Ankara’da görüşme yaptığı; Limak, Kolin, Özaltın, Makyol, Cengiz, IC İçtaş şirketlerinin sahipleri Nihat Özdemir, Celal Koloğlu, Nihat Özaltın, Adnan Çebi, İbrahim Çeçen ve Mehmet Cengiz’in ellerini ceplerine atmalarının istendiği iddia edildi. Bunun üzerine Çeçen küplere binerek, kendisine ihale verilmediğini savunarak elini cebine atmayacağını söylüyor.

Binali Yıldırım'ın işadamlarının para koyma işini takiple görevlendirildiği, işadamlarıyla görüşmeleri Erdoğan’ın Rize’den hemşehrisi olan Mehmet Cengiz’in yaptığı, ayrıca Başbakan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın da işi takip ettiği, bu amaçla Cengiz’le görüşmeler yaptığı da ileri sürüldü.

İşadamlarının, Sabah ve atv için istenen paraları duyurunca fenalık geçirdikleri, çılgına döndükleri ama ancak sonra Ziraat Bankası, Halkbank ve Arap Türk Bankası’ndan kredi açıldığı iddia edildi. İşadamlarına paralarının sonra geri ödeneceği de belirtiliyor.

İşadamlarından sadece Limak’ın sahibi Nihat Özdemir’in Sabah ve atv’nin devri için 115-120, Mehmet Cengiz’in 100-110 milyon dolar para koyduğu iddia ediliyor. 

Metinlerde, Sabah atv’nin aslında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu, Çalık’ın emanetçi gibi Sabah ve atv’yi satın aldığı, bunları satın alırken Halkbank’tan açılan krediyi ödemekte zorlandığı için Kalyon’a devredildiği, Kalyon’un gazete ve televizyon için 1 milyar dolar para ödeyecek büyüklükte bir şirket olmadığı için işadamlarının devreye sokulduğu 
 
 
Sabah_atv_ses_kayit-tape1.jpg
Sabah_atv_ses_kayit-tape2.jpg
Sabah_atv_ses_kayit-tape3.jpg
Sabah_atv_ses_kayit-tape4.jpg
Sabah_atv_ses_kayit-tape5.jpg
Sabah_atv_ses_kayit-tape6.jpg
İşte o ses kayıtlarından Mehmet Cengiz ile Celal Koloğlu arasında geçen Sabah ve atv için müteahhitlere görev verildiğinin yer aldığı ses kaydı:

<iframe width="440" height="330" src="//www.youtube.com/embed/SicaMTdaSR0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kayda ilişkin polisin telefon görüşme deşifre metni şöyle:

Mehmet CENGİZ ile Celal KOLOĞLU arasındaki aşağıdaki görüşme incelendiğinde; CELAL KOLOĞLU İSİMLİ ŞAHSIN BİNALİ YILDIRIM İLE BİR ARAYA GELEREK GÖRÜŞTÜĞÜ VE BU GÖRÜŞMEDE BAŞBAKAN'ın TALİMATI GEREĞİ ATV-SABAH KONUSUNUN BİR ŞEKİLDE HALLEDİLMESİ GEREKTİĞİ VE KONUNUN TAKİBİNİN BİNALİ YILDIRIM'A VERİLDİĞİ anlaşılmaktadır.
20.08.2013 tarihinde saat 17.19 sıralarında 90533 777.... numaralı telefonu kullanan Mehmet CENGİZ ile 90532 214.... numaralı telefonu kullanan Celal KOLOĞLU (Kolin İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi) isimli şahıs arasında gerçekleşen görüşme:

MEHMET CENGİZ"... abi görüşebildin mi" 
CELAL KOLOĞLU"görüştüm abi görüştümde kafam karma karışık oldu ya abi ya" 
MEHMET CENGİZ "ya" 
CELAL KOLOĞLU "vallahi karmakarışık oldu Nihat beyi de aradım gideyim anlatayım o da şeye gidiyomuş cenevreye mi ne gidiyomuş isviçreye gidiyomuş" 
MEHMET CENGİZ "nereye gidiyomuş" 
CELAL KOLOĞLU"isviçreye gidiyomuş fenerbahçe için" 
MEHMET CENGİZ "ha" 
CELAL KOLOĞLU "cenevreye mi ne ... cenevreye mi gidiyomuş vallahi ne yapacağım...sen yarın geliyo musun abi buraya" 
MEHMET CENGİZ"yarın geliyorum he" 
CELAL KOLOĞLU "gel sanada heralde anlatacak zaten perşembe günü kendisiyle görüşeceğim diyor konuyu" 
MEHMET CENGİZ "Nihatlan hiç konuşmadın mı" 
CELAL KOLOĞLU "..." 
MEHMET CENGİZ "... konuşsaydı" 
CELAL KOLOĞLU"e konuşamadım abi işte şey demedim yani Nihat abi yurt dışına çıkmış" 
MEHMET CENGİZ "bakan beni niye çağır mıyo ki" 
CELAL KOLOĞLU "e çağırır belki yarın gel sen konuş onuda çağır abi o zaten belki çağıracak ZATEN ŞİMDİ YANİ PERŞEMBE GÜNÜ ŞEYLEN Bİ GÖRÜŞEYİM DİYOR BEYEFENDİYLEN" 
MEHMET CENGİZ "BEYEFENDİ.." 
CELAL KOLOĞLU "HE BEYEFENDİYLEN ZATEN NASIL Bİ PLAN YAPACAKSAK ZATEN BANA GÖREV VERDİ DİYOR" 
MEHMET CENGİZ "ha" 
CELAL KOLOĞLU "BANA GÖREV VERDİ BEN HALLEDECEM DİYO" 
MEHMET CENGİZ "tamam sana sana sen ne ne konuştun ne dedin" 
CELAL KOLOĞLU "VALLAHİ BEN ABİ DEDİM YANİ NEY DEDİM YANİ NEY ŞEY EDERSE BÖYLE BİR KIRK YILDA BÖYLE BİR GÖREV VERİLİR GÜYA SİZLERE DE YANİ BUNU YAPMANIZ LAZIM DİYOR BUNUN ŞEYİ YOK DİYOR KAÇAR TARAFI YOK DİYO BENDE DEDİM NE EMİR VERİRSENİZ BİZDE ELİMİZDE GELENİ YAPARIZ DEDİM NE DEYİM ABİ BEN BUNU SÖYLEDİM BAŞKA NE DEYİM ABİ SÖYLE" 
MEHMET CENGİZ "e ama bu Sezaiden mezaiden bi konuş da bu ... ..." 
CELAL KOLOĞLU "ya" 
MEHMET CENGİZ "...eskiden ..." 
CELAL KOLOĞLU "İKİ İKİ İKİ KISIM DİYOR İKİ YE AYRILMIŞ DİYO", "BİR DİYOR II İŞTE Bİ TARAFTA ATV VAR BİRTAKIM ŞEYLER VAR ÖBÜRÜNEDE DİYOR GAZETE VE A HABER VAR DİYOR" 
MEHMET CENGİZ "ONU BİLİYORUM" 
CELAL KOLOĞLU "HE YANİ İKİYE AYRILMIŞ BUNU DİYOR BÜYÜK BİR ... ÖYLEDE BÖYLE HALLEDECEĞİZ BAŞKA BUNU DİYO SIKINTIDAYIZ DİYO HALLOLACAK DİYO BU İŞ NE DEYİM ABİ YANİ DİYECEK BİRŞEY BIRAKMADIKİ" 
MEHMET CENGİZ "yarın ben şimdi istanbulda sabah toplantım var öğleyin ben geleceğim ankaraya sen yarın biryere ayrılmada"
CELAL KOLOĞLU "tamam abi" 
MEHMET CENGİZ "ama sen ısrar et ... Nihatı bi çağır da" 
CELAL KOLOĞLU "abi yok burda işte diyom ya yurt dışına gitti ha diyom yani dedim mi bi görüşmemiz lazım perşembe günü toplantı var diyo görüşelim ne deyim abi ben" dediği 
MEHMET CENGİZ "hayır hayır" 
CELAL KOLOĞLU "aradım hemen çıkar çıkmaz aradım" 
MEHMET CENGİZ "BAKAN ARAMASI LAZIM BAKAN" 
CELAL KOLOĞLU "NE BAKAN YAV ARARIZ ABİ ARAR SÖYLER ABİ YA SEN YARIN SÖYLE YARIN Bİ DAHA SÖYLERİZ O ÖNEMLİ DEĞİL ARAR SÖYLER YANİ BELKİ BAŞKALARINI DA BAKACAĞIM DİYO ... ÖYLE Bİ ÖYLE HAVA HİSSETTİM" 
MEHMET CENGİZ"anladım ben yarın önce sana geleyimde" 
CELAL KOLOĞLU "tamam abi" 
MEHMET CENGİZ "ona gitmeden önce" 
CELAL KOLOĞLU "ABİ BEN BEN SAYI ALACAKTA ..." 
MEHMET CENGİZ "sen ..." 
CELAL KOLOĞLU"yarın tamam abi ben ara ben geleyim abi" 
MEHMET CENGİZ "tamam şey yalnız sen şeylen bi konuş Sezaiyle" 
CELAL KOLOĞLU "tamam konuşayım abi oldu abi" 
MEHMET CENGİZ"tamam abicim" 
CELAL KOLOĞLU"peki abi hadi sağol saygılar" 
MEHMET CENGİZ"... anlatıyodu ..ya ne kadar ... gördün mü" 
CELAL KOLOĞLU "hiç sorma abi ya hiç sorma ya" 
MEHMET CENGİZ "ya" 
CELAL KOLOĞLU "geleyim de konuşalım Celalcım ya" 
MEHMET CENGİZ "... abi oldu abi peki oldu sağol abi" 
İbrahim Çeçen kendisine kesilen faturaya İsyan Ediyor: "HA HA SANKI NIYE BENIM HAVAALANIM YOK ... BANA NİYE FATURA VERSIN YA"
 
 
 
Bu da, başhırsızın, "BEN HIRSIZIM, BEN HIRSIZIM" dediği ve kendi imzasıyla hırsızlığını onayladığı belge
 
 

belge-i%C3%A71.jpg

___________________________________________________________________________________________

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.01.2014 - 17:17

 580023663830.jpg


#2 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.02.2014 - 16:04

yahu sizden de bir şey kaçmıyor he :D


necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli