İçerik değiştir



Necdet Özel'e Sorular


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 06.01.2014 - 21:59


CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, eski Adalet Bakanı AKP’li Mehmet Ali Şahin’in "Yargıtay imamı" sözlerine gönderme yaparak, Twitter’dan "TSK'nın imamı da Orgeneral Özel mi" mesajı yazdı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamayla, CHP’li Aygün hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Genelkurmay’ın bu açıklamasına karşı CHP’li Aygün’den karşı bir açıklama geldi.

Aygün, açıklamasında son dönemde Ergenekon ve Balyoz davalarındaki hukuksuzlukların AKP’lilerce de dillendirilmesi sonrasında TSK’nın yaptığı yaptığı suç duyurusunu manidar olduğunu belirtti.

Aygün, açıklamasında “Tayyip Erdoğan ve ekibi ülkeyi soyarken, Gezi’de gencecik çocuklar öldürülürken, Suriye’deki kanlı bir Cihatçı çeteye daha geçen hafta her türlü hukuk kuralı çiğnenerek füze gönderilirken ‘Dut Yemiş Bülbül’ gibi susanlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil edemezler. ” dedi.

İşte Aygün’ün o açıklaması:

"Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Ekibini İtham Ediyoruz!

Tayyip Erdoğan’ın danışmanı da olan AKP’li bir milletvekilinin ‘TSK’ya kumpas kurdular’ açıklamasının ardından Emniyet ve Yargıtay’da ‘imam’ bulunduğu ve bu kurumları yönettiğine dair tartışma bilindiği gibi yine bizzat AKP’li milletvekillerince başlatılmış ve geçtiğimiz hafta boyunca gündeme damgasını vurmuştur.

Öte yandan Türkiye, hırsızlıkta ‘suçüstü’ yapılan Tayyip Erdoğan ve adamlarının iki haftadır ‘Paralel Devleti tasfiye etme’ demagojisi adı altında yargıya, polise dönük yoğun müdahalelerine sahne olmuştur. Tam bu sırada Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve ekibi, 27 Aralık 2013 günü bir açıklama yaparak ‘hükümete de bilgi verildikten sonra’, TSK üyelerinin davalarında ‘adalet ve hakkaniyet’ talep edildiğini, ardından ise ‘Suç delili üreten, savunmanın görüşlerinin dikkate almayan, suç delillerini manipüle eden, yargıyı etkileyen bilirkişiler, polisler, savcılar ve hakimler hakkında’ dava açılması için suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştır.

“TSK’NIN ZAMANLAMASI MANİDAR”

Bu zamanlama son derece manidar olup Tayyip Erdoğan’dan ‘izin alınarak’ açıklama ve suç duyurusu yapıldığı bizzat Genelkurmayca itiraf edilmiştir. Bu durum üzerine başta yıllardır hapishanede olan Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davaların hükümlüsü askerler olmak üzere toplumdan yoğun bir tepki dalgası yükselmiştir. Genelkurmay Başkanının ‘Bugüne kadar nerede olduğu?’, ‘AKP’nin Cemaati tasfiyeye karar vermesi nedeniyle hükümete destek olmak amacıyla mı şimdi suç duyurusunda bulunduğu?’ şeklinde haklı sorular sorulmuştur. Örneğin Balyoz’dan Mamak Hapishanesinde yatan hükümlü askerler ‘Kumpasın sorumlusu en başta Başbakandır, ardından Genelkurmay Başkanıdır’ demiştir. (Hürriyet, 5 Ocak 2014) Yattıkları hapishanede bugün TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve orgeneral Bilgin Balanlı, gazeteci Tuncay Özkan ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tayyip Erdoğan ve hükümeti kastederek ‘Bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar?’ diye tepki göstermiştir. (www.hurriyet.com.tr, 6 Ocak 2014) 

‘DUT YEMİŞ BÜLBÜL’ GİBİ SUSANLAR TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ TEMSİL EDEMEZLER’

Hal böyleyken Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve ekibi toplumdan gelen yoğun tepkilere hiçbir yanıt verememiş, şahsımca toplumdaki endişe ve merakı gidermek üzere atılan ‘Ordunun imamını en iyi Genelkurmay Başkanı Necdet Özel bilir’ şeklindeki bir tweet bahane edilerek bugün yapılan bir açıklamayla hakkımda ‘Hukuki süreç başlatıldığı’ bildirilmiş, başta siyaset kurumuna ve muhalefet partisi milletvekillerine sözüm ona gözdağı verilmeye çalışılmıştır. Açıklamada ayrıca ‘TSK’nın manevi kişiliği ve saygınlığı’ gibi kavramlardan çokça söz edilmiştir.  

Tayyip Erdoğan ve ekibi ülkeyi soyarken, Gezi’de gencecik çocuklar öldürülürken, Suriye’deki kanlı bir Cihatçı çeteye daha geçen hafta her türlü hukuk kuralı çiğnenerek füze gönderilirken ‘Dut Yemiş Bülbül’ gibi susanlar Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil edemezler.

‘NECDET ÖZEL VE EKİBİNİ İTHAM EDİYORUM’

Bizim eleştirdiğimiz güç, sıradan askerinden namuslu komutanına dek TSK değil, Necdet Özel ve ekibidir. Bu ekibin işbaşına gelmesi zaten bizatihi ‘kumpas’ın bir ürünü ve ifadesidir. Askerlere dönük yoğun gözaltılar, tutuklamalar, hemen YAŞ öncesi ‘Ergenekon’, ‘Poyrazköy’, ‘Askeri Casusluk’, ‘İnternet Andıcı’ soruşturmalarında çıkan yakalama kararlarıyla Necdet Özel ve ekibi için ‘Mıntıka Temizliği’ yapıldığını bu ülkede yaşayan çocuklar bile bilmektedir.

Necdet Özel ve ekibine soruyorum, itham ediyorum:

1)   Temmuz 2003’de 11 TSK askerinin başına Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde ‘çuval’ geçirilirken neredeydiniz? Başına çuval geçirilenler yoksa TSK mensubu değil miydi?

 

2)   20 Eylül 2008 günü, İstanbul Emniyetinde Teğmen Mehmet Ali Çelebi gözaltında iken polisler tarafından cep telefonuna sözde ‘sehven yükleme’ yapılarak gencecik bir subay aleyhine ‘Terör örgütü üyeliği’ için delil yaratmak üzere sahtekârlıklar yapılırken neredeydiniz?

 

3)   Uludere/Roboski’de 28 Aralık 2011 gecesi 18’i çocuk 34 kişi bombardıman uçakları tarafından katledildiğinde neredeydiniz? Size ‘Emri veren’ kimdi? Tayyip Erdoğan ile ittifak halinde işlenen bu katliam karşısında niçin ‘Dut yemiş bülbül’ oldunuz?

 

4)   Selefiniz İlker Başbuğ 6 Ocak 2012 günü ‘Silahlı terör örgütü yöneticiliği ve Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan tutuklandığında neredeydiniz? ‘Silah arkadaşlığı’ bu mudur?

 

5)   Eylül 2012’de Afyon’da bir iddiaya göre, 25 asker El Kaide’ye silah transferi sırasında önlem alınmadığı için meydana gelen patlamada şehit olduğunda neredeydiniz? Ha, unuttum, Necdet Paşa ‘Cenazeler henüz yerdeyken’ Afyon Valisi’ni ziyaret etmiş, halı ve kilim gibi ‘hediyeler’ almıştı, unutmuşum!

 

6)   ÖSO adlı kanlı gruba Türk Silahlı Kuvvetleri üniformaları dağıtılırken neredeydiniz? Komşuda kan döken bir silahlı gruba ülkemizin milli ordusuna ait üniforma verilmesi sizce ‘TSK’nın saygınlığı’ ile bağdaşan bir durum mudur?

 

7)   Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’de 53 kişi El Kaide’ye bağlı terörist çete El Nusra tarafından bombalı saldırıyla katledilirken neredeydiniz? Ha, bunu da unutmuşum, saldırının El Nusra tarafından yapıldığına dair ‘belge sızdırdığı’ gerekçesiyle Kahraman Er Utku Kalı’yı gözaltına almakla meşgul idiniz!

 

8)   2002-2012 yılları arası ‘İntihar şüphesi’ ile yaşamını yitiren asker sayısı 934’e ulaşırken ne yaptınız? Bugüne kadar herhangi bir araştırma ve inceleme yaptınız mı? Bu ölen Türkiye Cumhuriyeti çocukları yoksa ‘Eğitim zayiatı’ mıdır?

 

9)   Adana’da El Kaide’ye bağlı El Nusra çetesine gönderilmek üzere hazırlanan Sarin gazı bulunduğunda neredeydiniz? ‘Kimyasal silah ile insan öldürmek’ bir insanlık suçu ise niçin komşudaki savaşa karşı ‘Ölüm Sessizliği’ne büründünüz?

 

10) Hatay Kırıkhan’da 1 Ocak 2014 günü El Kaide’ye bağlı El Nusra’ya ‘TIR dolusu füze’ gönderilirken neredeydiniz? MİT mensuplarının eşlik ettiği aracı niçin durdurmadınız? Komşudaki savaşı destekleyen bu tavrınız karşısında Suriye yarın Türkiye’ye silah gönderirse ne cevap vereceksiniz?

 

11) Nihayet TSK’nın cefakâr kadroları ‘Terörist’ diye hapishanelere doldurup ‘kumpas’ hızla amacına ulaşırken, ülke adım adım demokrasi ve laiklikten uzaklaştırılırken, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün adı her yerden silinirken, Gezi’de Ali İsmail gibi 19 yaşındaki çocukların beyni parçalanırken, milyar dolarlık altın hırsızlığı ile 76 milyon insanın emeği ve alınteri gasp edilirken neredeydiniz?

 

Necdet Özel ve ekibinin bu sorulara cevap verecek ne kapasitesi, ne de cesareti vardır. Bu sorular Türkiye halkına sorulmuştur. Yanıtları ise tarihin tanıklığında zaten verilmektedir. 6.1.2014.     

 Hüseyin Aygün, CHP Dersim-Tunceli Milletvekili

(İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi)"

Odatv.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Her şey öylesine açık ve öylesine saydam ki... Körler ve sağırlar birbirlerini ağırlar bu memlekette. AKP kulu Metiner gibi, "

 "Biatsa biat, itaatsa itaat, evet biz biatcıyız" derler. Bunun gibilerde, ne şeref ne gurur ne erdem...insani değerler adına hiç bir şey yok.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli