İçerik değiştir



- - - - -

Iş Veya Ek Iş Arayanınız Varsa...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 30.11.2013 - 11:24


makale yazarlığı, evden makale yazarlığı, özgün makale yazarlığı...internetten bu başlıkları araştırın. belli başlı bikaç tane webmaster forumu var, onlara göz atın, bu tip konularla ilgili başlıkları okuyun. en popüler ve işlek olanına üye olmak pek kolay değil söyleyeyim; bi müşterim bir şeyler yaptı, davetiye gönderdi falan da ben öyle üye olabildim. www.birkizbirana.blogspot.com; bu benim bloğum, o konuda bir kategori var, oradaki yazılara da bakabilirsiniz. oraya geyik stilinde yazıyorum ama fikir verir. bir şeyler öğrenmek isteyen olursa ben de anlatmaya çalışırım.

 

bu iş bir süredir popüler; çünkü google özgün içerikli web sitelerini daha bir seviyor. yani bir amaçla web sitesi açtınız diyelim; içindeki yazılar kopyala-yapıştır şeklinde olmayacak. 2014 bilmemney modası, şu marka cep telefonu, gripten kurtulmamın yolları, yağlı ciltlere nasıl bakım yapılır, x camisinin veya müzesinin veya antik kentinin tanıtımı, neyse işte, kainatta ne kadar mevzu varsa...o mevzuyu araştıracak ve o konuda kendi cümlelerinle yeni bir yazı oluşturacaksın; işin özü bu. böyle yazılar barındıran siteler copy-paste yazılarla dolu olanlardan daha üstün arama motorlarının nezdinde. bu yüzden birçok site sahibi böyle yazıları parayla yazdırıyor. 

 

1 yıldır yapıyorum ben bunu, epeyce geliştirdim. birtakım kuralları ve incelikleri var ama öğrenmek çok zor değil. ödenen ücret 100 kelime için ortalama 1 lira hesapta ama alıcılar daha ucuza düşürmeye çalışıyorlar tabii. kelime sayısı 200 ile 250 arasında değişen bir yazıya 2 liraya alıcı bulabilirsiniz diyelim; ben bulabiliyorum. bu işi yapabilmek için temel imla kurallarını bilmeniz ve yazmak konusunda biraz yetenekli olmanız gerekiyor. işin bazı hileleri var, ben pek bilmiyorum ve ilgilenmiyorum; çoğu zaman hileyi yapanın elinde patlıyor. devamlı yapmak ve sağlam müşteriler kazanmak isteyen düzgün yapsın. ben düzgün yapıyorum, her zaman da iş buluyorum, yetişemiyorum hatta. ayda 200 lira da, 500 lira da, 900 lira da kazanabilirsin; buna ayırdığın zamana ve algılama hızınla yazma hızına kalmış. ama böyle, ne bileyim, 700-1000 lira arası veya daha fazla kazanç sağlayayım dersen internete çok mahkum olmak durumunda kalabilirsin. şahsen bundan kaçınmaya çalışıyorum.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#2 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.11.2013 - 11:48

ben isterim haftada 500 - 900 ek para kazanmak. ama nasıl yazacağım. hüfya sen yazsan ben göndersem olur mu :)

şaka maka iyi gibi aslında bu konuya değinelim. 



#3 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 30.11.2013 - 12:33

haftada 500-900 olmaz antiqa; veya olursa bile nasıl olacağını ben bilmiyorum. ayda olabilir...yazı konusunda yetenekliyse insan - yazmak zor değil ama bi noktadan sonra yorucu. gözleri yoruyor, sırtı, beli. tam rakam veremem ama ben ayda 500 kazanıyorumdur herhalde. 

 

aslında iyi yazabilenlerin rahatlıkla ve devamlı olarak müşteri bulabildiği bir iş şimdilik. nereye kadar böyle kalır onu bilemem tabii. böyle bir foruma üye olursan bunu iki şekilde yapabiliyorsun: siteleri için yazı isteyenler sipariş vermek üzere konu açıyor, onlara baş vuruyorsun. veya kendin yazılar hazırlayıp; mesela '10 tane 200+ kelimelik yemek tarifi / moda / sağlık / teknoloji / internet / dekorasyon / bakım ve güzellik........' tarzı yazım var; satıyorum' diyorsun ve o kategorideki yazılara ihtiyacı olan insanlar sana dönüyorlar. sana özel mesajla birkaç link vericem, zamanın olduğunda bir bakarsan daha iyi anlarsın.




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#4 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.11.2013 - 13:13

Anladım mevzuyu, kabiliyet işi o iş. Beni aşar diye düşünmekteyim. Bir ara gazete harabe'ye yazdık diye her yerde yazabilir miyiz bilemiyorum. Ama denemek lazım. Böyle para kazanmak için değil de zevk için yapılabilir gibi geliyor.







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli