İçerik değiştir



- - - - -

Piyasa Yazarı!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 07.12.2011 - 17:23


KADIN EVDEN ÇIKARSA PİYASA DÜŞER!

Gönderilen Resim
Diyanet İşleri Başkanlığı kadın konulu bir sempozyum düzenleyecek. Sempozyumda ele alınacak konulardan biri de kadının cemiide ibadet edebilmesi...
Diyanet’in kadın konusuna “pek hevesli” göründüğüne ve bunun “dikkat çekici” olduğunu düşünen Zaman yazarı Ali Bulaç, bu konudaki çekincesini ise şu cümlelerle ifade etti: “Umarım üst üste gelen girişimlerin hedefi, kadının evden ‘önce camiye, sonra piyasaya çıkmasının’nın önündeki engelleri ‘din içinden meşrutiyet bularak’ kaldırmak değildir.”(Zaman-3 Aralık 2011)
Yok, yok yanlış okumadınız, isterseniz tekrar okuyun aynen böyle yazdı.
İnsan böyle bir cümleye basın kanunu sınırları dahilinde kalınarak karşılık vermekte gerçekten çok zorlanıyor. Bunları tırnak içinde yazması durumu hafifletmiyor. Ne tür bir kafa bu cümleyi kurabilir? Nasıl bir ahlak anlayışı bu?
Piyasaya satılık mallar çıkarılır ve kadınlarımızı satılık mal değildir. Kaldi ki, buradaki “piyasaya çıkma” neyin kastedildiğini herkes çok iyi anlar.
Yani demek istiyor ki, “kadınların camiye çıkmasının önünde dini engeller var, siz bu engelleri aşacak meşruiyeti din içinden bularak, umarım kadının piyasaya çıkmasına neden olmazsınız.”
Ali Bulaç’ın kafasına göre evden çıkan kadın “piyasaya çıkan” kadındır! Öyle mi? Ne olur kadın “piyasaya çıkınca?” Ya da kadının “çıktığı piyasa” nasıl bir yerdir, ne alınır, ne satılır? Evinden çıkan, yani sosyal hayatın veya iş hayatının içinde olan her kadın “piyasaya mı” çıkmıştır?
Zaman gazetesinde hiç çalışan kadın yok mudur? Mesela Leyla İpekçi Ali Bulaç’a göre nerededir? Leyla İpekçi bu yazıdan sonra sormuş mudur Ali Bulaç’a, “pardon, bu ne piyasasıdır” diye? Eğer sorarsa Ali Bulaç ne cevap verecektir? Nasıl bakmaktadır gazetesindeki çalışan kadınların yüzlerine? Üniversiteye giden kızlarımızda mı “piyasaya” düşmektedir? Ali bulaç’ın eşi hiç mi dışarıya/piyasaya çıkmıyor. Bu nasıl yobazlıktır.
Yuh olsun... İnsanda biraz ölçü olur, biraz düşünür insan ettiği lafın nereye gideceğini. Bu kafanın bir adım ilerisi Suudi Arabistan’da fetva veriyor; “kadınlar araç kullanırsa 10 yıl sonra bakire kalmaz, fuhuş, porno ve eşcinsellik artar” diye...
Bu kafa dilinden “özgürlükler” kelimesini düşürmeyen, demokrasi fetvaları veren ve böylece içindeki gerçek yüzü ustalıkla saklayan kafadır.
Bütün kadınlar adına, kadınlar gururu adına kınıyoruz.
Odatv.com
************************************************

Satılık, yağdanlık, kukla gazete müsvettesi ve benzeri paçavralardaki ahlaksızlar öyle azıttılar ki... İnsanların namuslarına, inançlarına, görüşlerine kalemlerindeki zehiri akıtmaktan geri durmuyorlar. İyicene kudurdular. Kendileri gibi düşünmeyen ve yaşamayanların nefes almalarını iyicene zor hale getirdiler.

Hop ne oluyor demek yasak, eleştirmek yasak, onlar gibi düşünmemek yasak... Bravo, aferin, helal olsun, kurban olayım, tapıyorum, biat ediyorum, işte lider, işte hükumet...türünden aşağılıkça yalaklanmalar serbest.


Evet piyasa kadınları vardır. Bedenlerini satarlar, geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Bu aşağılık piyasa yazarları ise, bedenen ve ruhen satılmışlar. Hem de, dün başka bugün başka iktidarlara.

 580023663830.jpg






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli