İçerik değiştir



- - - - -

Çokbilmiş Cahil-Ler


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 10.11.2011 - 15:24


Van 7,2'yle yıkıldı: Ölü sayısı 300'e yaklaştı


24 Ekim 2011

Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde son ölü sayısı 279 olarak açıklanırken, 1300 kişi de yaralandı. Enkaz altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor.



VAN - Doğu Anadolu Bölgesi öğle saatlerinde büyük bir depremle sarsıldı.
Saat 13.41’de Van’ın Tabanlı köyünde 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremi ilk olarak 6,6 olarak duyurdu, ancak daha sonra büyüklüğü 7,2 olarak güncelledi.
Deprem; Erzurum, Batman, Bitlis, Şanlıurfa, Muş, Bingöl, Siirt, Iğdır ve Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki Duhok bölgesinde hissedildi.
*************************************************************************************

29 EKİM 2011
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Van'da İl Afet Acil Durum Merkezi Müdürlüğü'nde ortak basın toplantısı:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: "Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir"

"Çünkü buradaki fay kırılmış ve enerjisini boşaltmıştır. 3 aya kadar hissedilen ve hissedilmeyen çok sayıda artçılar devam edecektir."

Depremin olacağı söylentisiyle ilgili bir soruya Bakan Bayraktar, şöyle cevap verdi:

"Depremin tarihine baktığımız zaman herhangi bir bölgede büyük deprem olduğu zaman 6.5 şiddetinden büyük olduğu zaman bundan sonra burada artçı depremler olacak. En kısa mesafe 150 km'yi etkileyecek. Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Dünyada bunun bir örneği görülmemiştir. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir. çünkü buradaki fay kırılmıştır, enerjisini boşaltmıştır.İlk 3 gün 6'ya yakın şiddetli deprem olabilir. Ondan sonra şiddeti azalır. 3 aya kadar bizim hissettiğimiz çok az ve hissetmediğimiz binlerce sarsıntı olur.Onun için burada özellikle ağır hasarlı binalar girilmesin. Yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir."
***************************************************************************************************

9 KASIM 2011

VAN’da bu gece meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4.5 ile 3.7 büyüklüğündeki artçı şoklar yıkıma neden oldu. 2'si otel 25 bina yıkıldı.


Van ve Erciş’te büyük yıkıma neden olan 23 Ekim’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölge artçı sarsıntılarla beşik gibi sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Entitüsü’nden merkez üssünü Edremit olarak saptadığı, saat 21.23’te meydana gelen deprem halkı sokağa döktü. Deprem nedeniyle 25 bina yıkıldı. Yıkılan Bayram Otel'in enkazından şu ana kadar 8 kişinin cesedi çıkarıldı. 27 kişi ise enkazdan sağ olarak kurtarıldı.
******************************************************************************************************


İkisi de çok bilmiş ama ikisi de cahil. Biri, birileri tarafından bir yerlere getirilmiş, o da tutmuş birilerini bir yerlere getirmiş.

Birinin önünde, diğerinin arkasında...Nedir bu ülkenin, ERDOÐANlardan çektiği?!

 580023663830.jpg





0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli