Jump to content



- - - - -

Masaüstü Uçuyor!


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2,094 posts
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Posted 25.04.2006 - 15:25


Looking Glass adlı 3 boyutlu masaüstü programın Linux sürümü çıktı. İnternetten yüklenebilen bu programda, masaüstündeki pencereler transparan olarak görüntüleniyor
16 Nisan 2006 Pazar

Teknoçağ / ŞÜKRÜ ANDAÇ


Posted Image

Yazılım üreticisi Sun Microsystems, 2003 yılının Aralık ayında Berlin’de düzenlediği toplantıda 3 boyutlu masaüstü uygulamalarına imkân tanıyan 'Looking Glass’ adlı işletim sistemini tanıtmıştı. 3 boyut özelliği sayesinde masaüstünü transparan bir hale getiren program ile bilgisayarda açık tüm uygulamaları, farklı açılarda masaüstüne şeffaf bir şekilde görebilmek mümkün oluyor.

O tarihte Berlin’de katıldığım toplantının üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçti. Sun, aradan geçen süre içinde işletim sistemleri için bu alanda geliştirme çalışmalarını yürütmeye devam etti. Son olarak Looking Glass sisteminin yeni uygulamasıyla, bu ayki PC World dergisinin bir haberinde karşılaştım. Buna göre, Looking Glass sistemi açık kaynak kodlu Linux’un değişik bir sürümü olan Slax üzerinde kullanılmaya başlandı.


Transparan program

Öncelikle şu noktayı belirtmekte fayda var. Bu uygulama, Windows XP ve Mac OS X dahil şu anki masaüstü uygulamalardan oldukça farklı ve renkli özelliklere sahip. Bilgisayarda açık tüm programları, ekranın istenilen bölümünde istenilen açıyla konumlandırmak mümkün. Böylelikle tüm programlar masaüstünde transparan ve eşzamanlı olarak görüntüleniyor. Kullanıcı o anda çalışmak istediği programı tam ekran üzerinde aktif hale getirebileceği gibi, programda çalışmayı sürdürürken farklı programları çalıştırıp, diğerlerini de görebiliyor.

Pencereyi çevir, arkasına not al

Sun Looking Glass programının en ilgi çekici özelliklerinden birisi ise, kullanıcının masaüstünde çalışan programların arkalarını çevirererek not alabilmesi. Bu özellik sayesinde örneğin bir kullanıcı ofis belgesi üzerinde çalışırken veya web sayfasında gezerken, pencerenin arkasını çevirerek buraya çalışmalarıyla ilgili notlar alabiliyor. Bu program sayesinde ayrıca, kullanıcı bilgisayarda bir filmi sağ köşeye dayarak 3 boyutlu olarak izlerken, ekranın sol tarafında da başka bir programda işini yapabiliyor. https://lg3d-livecd.dev.java.net/

Şarkı sözlerini ekrana yansıtıyor

BenQ Mobile firması, cep telefonu ve müzikçalar olarak kullanılabilen Z2 modelini Türkiye’de piyasaya çıkardı. Küp şeklinde tasarımıyla dikkat çeken ürün, FM radyo ve MP3 çalar olarak özelliklerini destekliyor. 1.3 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekilmesini de sağlayan telefon, '3D surround’ ses teknolojisine sahip.

Beş yönlü dolaşım tuşu, özel olarak tasarlanmış tuş takımı ve kare görünümüne sahip olan Z2, normal, bas, rock, güncel, caz ve klasik modlarını da içeren altı farklı 'equalizer’ seçeneğini bulunduruyor. Yeni model telefon, özel olarak geliştirilen ID3 V2 fonksiyonu sayesinde, çalan şarkının sözlerinin ekranda görüntülenmesini de sağlıyor. Telefonda, 20 radyo kanalını hafızaya alabilen FM radyo var. 58 MB boyutundaki dahili hafıza kapasitesi mini SD kart ile yükseltilebiliyor.

kaynak: Milliyet

''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Posted Image




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users