İçerik değiştir



- - - - -

Öğretmene Rotasyon Şoku


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.10.2011 - 18:07


Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yürütülen mevzuat geliştirme çalışmasında sona gelindiği bildiriliyor ...

Kamuoyundan sır gibi saklanan çalışma, müfettişlerin rotasyonuna benzer değişiklikler içeriyor. Aileleri ile birlikte 5 milyonluk bir camiayı ilgilendiren değişikliklerden en önemlisi; iller arası zorunlu yer değiştirme rotasyon uygulamasının tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi oluşturuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği başlığı altında tek elden yürütülen yönetmelik çalışmasıyla farklı statüdeki tüm eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliği tek başlık altında birleştiriliyor. Yapılan çalışmayla 6 hizmet bölgesine ayrılan illerden birisinde 8 yıllık zorunlu çalışma süresini dolduran Eğitim Denetçisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, Okul Müdürü, Müdür Baş Yardımcısı, Müdür Yardımcısı, Şef, Memur ve Öğretmen başka bir eğitim bölgesine zorunlu yer değişikliğine tabi tutuluyor. Çalışmaya göre 6 hizmet bölgesinden birinde bir öğretmen en fazla 8 yıl çalışabilecek.

Bulunduğu ilde zorunlu yer değiştirme tarihi itibarıyla en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan;

1- Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar, isteğe bağlı yer değişikliği kapsamında 20 il tercihinde bulunabileceklerdir.
2- Bölge hizmetini tamamlamamış olanlar, bulundukları hizmet bölgesi ile sınırlı olmak kaydıyla beş il tercih edebileceklerdir.
Yürütülen mevzuat çalışması ile ilgili sitemize gelen yüzler e-postada belirtildiği gibi sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmen tutmanın yolunu hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma yönteminde bulmuş gözüküyor. Ancak gözden kaçan bir kaç hususu belirtmekte fayda var. Zorunlu yer değiştirmeyle birçok öğretmen emekli olmak zorunda kalacaktır. Emekli olacak olan öğretmenlerin boşalttığı yerler hali hazırda bekleyen 150 bin öğretmen açığıyla had safhaya ulaşacaktır. Her yıl en az 100 bin civarında eğitim çalışanı yolluk ve harcırahını alarak başka bir ile göç etmek zorunda kalacak bu da zaten bu mali politikalarla ülke ekonomisine daha fazla zarar verecektir. Ekonomik yanlarını bir yana bırakırsak sosyal ve insani açıdan birçok aile sıkıntı çekecektir. Eşinden ve ailesinden ayrı binlerce eğitim çalışanına on binler eklenecektir.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 06.10.2011 - 19:43

Yok yalan bu haber... Öğretmenler şok olamayacak kadar kendinden geçti çoktan....

Bakanlık tüm öğretmenlerin eşleri kamuda memur diye düşünüyor sanırım... Peki benim eşim bulunduğum ilde özelde çalışıyorsa ne yapacak? İşinden mi ayrılsın diyecek yoksa ayrı yaşayın mı diyecek?

Otla b.kla uğraşacağına verdiği 55bin atamayı yapsın... Okullara maddi kaynak göndersinler... Her gelen öğretmene kayınca eğitim sistemini düzeltecek sanıyor, ya da düzelmesin diye bilinçli olarak öğretmenle uğraşıyor, kararsızım...

Ha konuya döneyim; dediğim gibi haber yanlış: Öğretmenler artık bu tarz şoklara alıştı hatta hayatsal faaliyetleri durdu haberleri yok!

Ha kötü bişey mi bu? yok aslında yetkili sendikası bile cemaatin sendikacığı olan bir topluluğa ne yapılsa yeridir... Sendikacık diyorum çünkü bizden başka kimse onu sendika olarak tanımıyor bile...

Bu mesaj _RomantizmA_ tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.10.2011 - 19:44




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli