İçerik değiştir



- - - - -

103P / Hartley 2 - Dünyadaki Suyun Kaynağı Kuyruklu Yıldızlar Olabilir


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.10.2011 - 17:05


Gök bilimciler, üzerinde okyanus benzeri su kaynağı bulunan kuyruklu yıldız keşfetti.

Bu keşif, göktaşlarının Dünya'da bulunan suyun asıl kaynaklarından biri olduğu yönündeki teoriyi kuvvetlendirdi.

Bilim insanlarına göre, dünyanın oluşumu sırasındaki yoğun ısı nedeniyle gezegendeki ilk sular buharlaştı ve ancak 8 milyon yıl sonra okyanuslar oluşabildi. Bugüne kadar cevabı bulunamayan soru ise, hayatın kaynağı olan suyun nereden geldiğiydi.

Mevcut teoriler, dünya üzerindeki suyun en fazla yüzde 10'unun kaynağının kuyruklu yıldızlar olduğunu işaret ediyordu.

Ancak Almanya'daki Max Planck Enstitüsü'nde görevli bilim insanlarının bugün açıklanan son araştırması, 103P/Hartley 2 adı verilen kuyruklu yıldızdaki buzda bulunan kimyasal bileşimin, dünyadaki deniz suyu ile neredeyse aynı olduğunu ortaya çıkardı.

Hershel Uzay Gözlemevindeki kızılötesi araçları kullanarak Hartley 2 adlı kuyruklu yıldızı inceleyen bilim insanları, bu buluşun kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi.

DÜNYA KURU VE SOÐUKTU

Neptün gezegenini arkasında bulunan Kuiper kuşağından gelen Hartley 2 kuyruklu yıldızının, yine aynı bölgeden gelen diğer gökcisimleri gibi Dünya’daki suyu oluşturduğu tahmin ediliyor.

Max Planck Enstitüsü’nden Katlenburg-Lindau, “Dünya ilk oluştuğunda o kadar sıcaktı ki uçucu maddeler uzaya çıktı ve geride soğuk, kuru topraklar kaldı… Bu yüzden su ve diğer uçucu maddelerin daha sonraki dönemlerde Dünya’da oluşmuş olması lazım” dedi.

Bu keşif, taş ve buzdan oluşan kuyruklu yıldızların, dünyadaki suyun asıl kaynağı olduğu teorisini güçlendirdi. Daha önceki teoriler, dünyanın ilk halindeki suyun kaynağının daha çok asteroitler olduğunu savunuyordu.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli