İçerik değiştir



- - - - -

Çek Cumhuriyeti - Prag..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Taurus

Taurus

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 267 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Güzel bir yer..
  • İlgi Alanları:♫ ♬ ♪ ♩ ♪ ♫ ♬ ♪ ♩ ♪

Gönderim zamanı 20.09.2011 - 14:47


Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan Prag "Anlatılmaz, yaşanır" deyimine birebir uyan bir şehir..Ben sadece 2 gün kalabildim ve ortalam -10 derece sıcaklıkta gezinmek zorunda kaldım..Buna rağmen şehrin büyüleyiciliği insanı Dünya'dan kopartıp alıyor..Derler ki Hitler bile şehrin güzelliğine hayran kalıp, kentin bombalanmaması emrini vermiş..Belki de bu sebeptendir, Prag savaştan çok az hasarla kurtulup, o muhteşem tarihi dokusunu ve mükemmel yapılarını muhafaza etmiş..

Hani gece Vitava Nehri üstündeki köprüleri bile izleseniz mest olursunuz..Kentin neresine bakarsanız bakın buram buram tarih, gözünüzün her gördüğü yer muhteşem bir yapı..

Onca gezip gördüğüm yer içinde, hediyelik eşya mağazasında en çok oyalandığım yer sanırım Prag'tı..Zira o kadar çok obje ve eser var ki Prag'ı anlatan..Seçmek ve bir diğerinden vazgeçebilmek çok zorlayıcı oluyor..

Bana kalsa görmedik köşesini bırakmayın, ama illa da yer adı isterseniz:

Wenceslas Meydanı..: Görülmeye değer ve vakit ayırabilecek durumdaysanız Ulusal Müzeye girebileceğiniz güzel bir anıt heykelin süslediği meydan..

Aziz Vitus Katedrali..: Savaşı görmüş, ama hiç etkilenmemiş muhteşem bir yapı..İçi ayrı, dışı ayrı güzel..

Parlamento Binası..: Zaten ihtişamlı bina, bir de o çatı köşelerindeki harika at heykeleri ile daha da muhteşem görünüyor..

Ben nehir gezintisine zaman ayıramadım, siz ayırabilirseniz gezinti tekneleri de mevcut..

Yeme içme konusunda dikkate değer birşey göremedim..Utanarak itiraf ediyorum ki KFC' de hallettim ben o işi..Kafe ve Barların içecek servisleride öyle aman aman değil..Üşüyüp girdiğim 2 mekanda ortalama sayılacak kahveler içtim..Belki de benim şansıma, hizmet edenlerde pek güleryüzlü değildi..

Başta da dediğim gibi; şehrin büyüleyiciliği, her olumsuzluğu örtecek derecede..Yurtdışı planı olanlar kesinlikle listelerine Prag'ı almalılar..

Sevgiyle..

Taurus..

Gönderilen Resim
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar..(Goethe)






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli