İçerik değiştir



Sorun-Çözüm


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 02.08.2011 - 15:35


(İSRÂ suresi 16. ayet) Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediğimizde, onun servet ve nimetle şımarmış elebaşlarına emirler yöneltiriz/onları yöneticiler yaparız da onlar, orada bozuk gidişler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altını üstüne getiririz.


Evet, bela, musibet, 9 yıldır başımızda. Yukarıdaki sure, başımızdaki bu belayı ve laneti pek ala gözler önüne seriyor ve bu hırsız partiyi ve ele başlarını tarif ediyor.


ÇÖZÜM;

(ENFÂL suresi 53. ayet) Bu böyledir. Çünkü Allah bir topluma lütfettiği nimeti, o toplum birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmemiştir. Ve Allah, iyice işiten, gereğince bilendir.


Yaradan toplumlara nimetler lütfetmiştir. Bu nimetleri istediği gibi değiştirmeyi, toplumun bireylerinin istekleri, çabaları var ise, bireyler kendilerine ilişkin olan nimetlerden daha fazla yararlanmayı ister ise, bunun için çabalar ise, uygun görmüştür. Böyle bir çaba, emek, mücadele...daha doğrusu zihniyet yok ise, yaratandan bu halka lütfettiği nimetlerde(dağılım oranlarında-eşitlik-hak-adalet) değişiklik yapmasını beklemek hayalcilik olacaktır. Zihinlerdeki zihniyetlerde değişim başlamadıkça,hiç bir şey değişmeyecektir.

 580023663830.jpg





1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli