İçerik değiştir



- - - - -

Metro Turizm Varan'ı Satın Aldı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.06.2011 - 15:19


Galip Öztürk'ün sahip olduğu Metro Turizm'in Türkiye'nin en prestijli otobüs taşımacılığı şirketi Varan'ı satın alması sektörü sarstı.Varân'ın satışı sektör yetkilileri tarafından farklı yorumlara neden oldu.

Varan'ın sahibi Enis Pekuysal ve Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün ön protokole karşılıklı imza atarak satışı başlatması sektör oyuncuları tarafından " Sektörde taşlar yer değiştirecek, bundan sonra devlerin savaşı başlayacak" şeklinde yorumlandı.

65 yıllık Türkiye'nin en prestijli otobüs taşımacılığı şirketlerinden bir olan Varan'ın sektördeki ağır rekabet koşulları nedeniyle zarar etmesi nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığını belirten sektör yetkilileri Varan'ın satışına üzüldüklerini belirterek satışın sinerjik bir satış olarak görmedikleri yorumunda bulundular.

VARAN'IN SATIŞI ÜZÜNTÜ VERİCİ

"Türkiye'nin en kaliteli hizmetini veren Varan'ın mali olarak sıkıntıya düşerek satış noktasına gelmesi sektör adına üzüntü verici. Türkiye'nin en eski en köklü, marka değeri ve prestij algısı yüksek olan bir şirketin otobüs taşımacılığı sektöründen çekilmesi düşündürücü ve manidar " değerlendirmesinde bulunan sektör mensupları, "Sektörün en önemli kilometre taşı olan 65 yıllık Varan'ın sektörün en yeni şirketlerinden birine satılmasının da dikkate değer olduğunu söylediler.

DEVLER YARIŞACAK

Son 10 yılda sektörde yaşanan ağır rekabet nedeniyle küçük firmaların yaşama şansının kalmadığını ve büyük şirketlerin ezici rekabeti ve kampanyaları ile kaliteli hizmey vermenin zorlaştığına işaret eden yetkililer, Varan'ın bu acımasız rekabete dayanmağkta zorlandığı dile getirerek şunları söylediler:" Varan dayanabilirdi. Ancak bu otobüs taşımacılığında bir gelecek göremedi. Ve çaresizlikten sattı.Bu satışla birlikte sektörde güç dengesi değişecek. Ve rekabet daha da büyüyecek. Küçüklerin yaşama şansı hemen hemen yok. Bu sektörde artık devler yarışacak".

Yapılan yorumlarda Metro Turizm almasını ardından iki önemli sebeplerden birinin Metro'nun piyasada düşük olan prestij algısının yükseltilmesi diğerinin ise Varan'ın halka açılmasının olabileceği dile getirilirken , bu satın almanın Metro'ya prestij kazandırmayacağı tam tersi Varan'ın prestij kaybetmesine yol açacağı belirtiliyor.

VARAN UCUZ GİTTİ
Metro Turizm tarafından yapılan açıklamada Varan'ı kaça satıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmazken satışın 30-50 milyon lira arasında gerçekleşmiş olabileceği konuşuluyor.

Sektör yetkilileribu rakamı Varan için çok düşük olduğunu vurgulayarak , " Varan ucuza gitti.Şirketin varlıklarının değeri 15-20 milyon lira civarında. Varan gibi prestijli şirketin sadece marka değeri 20 milyon euro civarında olmalıydı. Çaresizlikten Varan ucuza gitti. Varan belki de çekilerek kendisi için en iyi olanı yaptı.Bu şartlarda ya kaliteden ödün verecekti ya da satışa gidecekti. Markanın prestijini kaybetmesindense çekilmeyi uygun gördüler" dediler.

VARAN'IN BORÇLARI ÖDENECEK
6 milyar lira büyüklüğü olan otobüs taşımacılığı sektörünün yolcu taşıma, filo ve ciro bakımından en büyük şirketi haline gelen Metro Turizm Basın Danışmanı Necmi Hatipoğlu, Gazeteport'a yaptığı açıklamada Varan'ın şirket özkaynaklarını kullanarak satın aldığı ve bu satın alma için kredi kullanılmadığını kaydetti.

Hatipoğlu, satış bedelinin peşin ödenmediği, zamana yayıldığını belirterek," Varan'ın borçları da yeniden yapılandırıldı.Vadeye bölünen borçlar bizim tarafımızdan ödenecek" şeklinde konuştu.

"YENİ SATINALMA YOK"
Varan'in sahip olduğu prestiji korumaya devam edeceklerini ifade eden Necmi Hatipoğlu, yeni satınalmalar olacak mı şeklindeki sorusuna ise " Şu anda bir satınm alma planımız yok ama. İlerideki günlerde farklı yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Bir yıldan bu yana Varan'ın satışının gündemde olduğuna da dikkat çeken Hatipoğlu, süreçle ilgili şunları söyledi:" Başka şirketlerle de görüşüldüğünü duyuyorduk. Olmayınca bize geldiler. Son 15 güne kadar ciddi bir gelişme yoktu. Satışla ilgili 15 gündür hızlanan bir trafik vardı. İki parton anlaştı, el sıkıştı ve satış için ön anlaşmayı imzaladılar
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 25.06.2011 - 16:26

Yok artık LeBron James :P
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#3 Rabbit

Rabbit

    bir ilgi delisi

  • Yöneticiler
  • 11.851 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:qop

Gönderim zamanı 16.07.2011 - 20:52

inanmıyorum :blink:
"seni o kadar yakından görünce,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"

#4 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.07.2011 - 17:51

Bu da şimdilik olmuyormuş.Haberi sızdırdım diye bana kızmışlar erteleme kararı almışlar.Bilemiyorum iyi mi oldu kötü mü kimsenin ekmeğine mani olmak istemezdim :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli