İçerik değiştir



Kılıçdaroğlu Stockholm Sendromu Dedi!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 6 yanıt verildi

#1 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 20.06.2011 - 11:47


İlk defa bir seçim sonrasında kendimi rahat ve huzur içinde rahatlamış olarak hissediyorum.
Ne oldu da böyle oldu diye sorarasanız!?
Çünkü;
Bir parti; ezilenlere,yokluk ve yoksulluk çekenlere,yolsuzluktan bunalanlara ,bu durumdan kurtulmalarının yollarını ayrıntılı bir şekilde ve bilimsel hazırlanmış projeleri ile ayaklarına kadar giderek anlattıktan sonra.
Halk bu partiye rağbet etmedi.
Halk ezilmenin ve sömürülmenin dayanılmaz şehvetiyle öylesine kendisinden geçmiş ki adeta bu durumdan zevk alamanın sadizmiyle çıldırmış vaziyette kendilerini bu hale getirenlere rağbet ettiler.
Demokrasinin gereği olarak halk tercihini ortaya koymuş oldu.
Hayırlı olsun.
Ben de bu durum karşısında bir anda kendimi tüy gibi hafiflemiş hissettim.
İnsancıl tarafımın ağrılarının,sızılarının bir anda dindiğini hissettim.
Kendimi toplumsal sorumluluklardan sıyrılmış hürriyetine kavuşmuş mutlu bir birey olarak rahatladığımı ilk defa fark ettim.
Vicdanımın huzura kavuştuğunu, gönlümün de ferahladığını hissettim.
Şimdi artık etrafımda yanıp yakılan şikayet eden olursa demokrasi gereği duygularım köreldiğinden duyularımın alıcıları her türlü iletişime otomatikman kapalı tuttuğumdan
En önemlisi Bu durumlarından ZEVK Aldıklarını bildiğimden ALLAH DAHA FAZLASINI NASİP ETSİN İNŞALLAH diyorum.
Adam şaşkınlıkla yüzüme bakınca durumu da kendisine izah edip 12 Haziran seçimlerinin dayanılmaz hafifliğiyle çevremdeki mutsuzluğun sebebi olan insanların sorumluluğunu üzerimden atmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Ohh be Dünya varmış.
--------------------------

Kılıçdaroğlu 'Stockholm Sendromu' dedi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın oy almasını Stockholm Sendromu’na bağladı.
Seçimde umduğunu bulamayan CHP’de geçtiğimiz hafta yapılan MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısında “Stockholm Sendromu”nun ele alındığı belirtildi.

Sendromu toplantıda gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin başarısını buna bağladı.

Akşam gazetesinin haberine göre; MYK toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, mutsuz olmasına rağmen AKP’ye oy verenleri “Bizi kurtarmayın” diye polise direnen rehinelere benzetti.

STOCKHOLM SENDROMU

1973 yılında Stockholm'de Kreditbanken adlı bankaya giren soyguncular, polis tarafından kuşatılınca dört banka çalışanını rehin alarak, altı gün boyunca direnir. Altı günün sonunda, polis operasyon yaptığında ise beklenmedik bir durumla karşılaşılır. Rehineler, kurtarılmaya aktif biçimde direnir ama kurtarılırlar. Sonrasında rehineler, mahkemede soyguncu aleyhine ifade vermekten kaçınır. Dahası, aralarında para toplayıp soyguncuların savunmasına yardımcı olur.

Kurbanın kendisini, baskıcının yerine koyup olayları onun gözünden görmesini anlatan Stockholm Sendromu, bugün tarikat üyeleri, savaş esirleri, aile içi şiddet mağdurları gibi farklı durumlarda bir anahtar kavram olarak kullanılıyor.

1973 yılında Stockholm'de yaşanan soygun Al Pacino'nun başrolünü oynadığı 1975 yapımı Dog Day Afternoon (Köpeklerin Günü) filmine de konu edildi. Film, banka soygununun Brooklyn versiyonunu anlattı.

http://bpakman.wordp.../islam’da-akil/

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.06.2011 - 12:41


#2 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.06.2011 - 16:24

iyi demiş de bu tespiti yapmak için kurul toplamasına gerek yoktu. twitter'da bunu 1 milyon kere yazdılardı.

#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 20.06.2011 - 18:44

izmirli olsam üstüme alınırdım çünkü bi şeçimde değil 80 yıldır böyle olurdum :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#4 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 21.06.2011 - 15:24

Katılım yüzde 87 ile son seçimlerin zirvesine çıktı.

#5 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 21.06.2011 - 22:55

Eyüp Can: Olmadı Kemal Bey
Kılıçdaroğlu'nun Stockholm sendromu benzetmesine Eyüp Can'dan tepki geldi: Olmadı Kemal Bey, hiç olmadı..


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçimde yüzde 50’ye yakın oy almasını Stockholm Sendromu’na bağladı. Seçimde umduğunu bulamayan CHP’de geçtiğimiz hafta yapılan MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısında “Stockholm Sendromu”nun ele alındığı belirtildi. Sendromu toplantıda gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin başarısını buna bağladı. Akşam gazetesinin haberine göre; MYK toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, mutsuz olmasına rağmen AKP’ye oy verenleri “Bizi kurtarmayın” diye polise direnen rehinelere benzetti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına çeşitli kesimlerden farklı tepkiler geldi. Bir tepki de Radikal gazetesi genel yayın yönetmeni Eyüp Can'dan geldi. Eyüp Can, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "CHP’nin sosyal bilimcilerin özenle kullandığı girift bir kavramı, kendi başarısızlığına mazeret üretmek için bu kadar rahat kullanmasını doğrusu çok yadırgadım." diyerek eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA DA DEMİŞLERDİ
İnanamadım… Zaten ilk duyduğumda da inanamayıp ‘yuh’ çekmiştim. Kaderin cilvesi bu olsa gerek. Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olunca marjinal bazı yazarlar Kemal Bey’i ‘Stockholm Sendromu’na yakalanmakla suçlamıştı. Yuh artık dedirtecek cinste bir suçlamaydı bu: “Dersim soykırımında katledilen bir dedenin torunu olan Kılıçdaroğlu’nun kendi soyuna kastetmiş bir partiye genel başkan olacak kadar âşık olması ancak ‘Stockholm Sendromu’na yakalanmasıyla açıklanabilir…”

TUTARSIZ BİR İZAH BİÇİMİ
Hem insafsız hem tutarsız hem de kolaycı bir izah biçimi. ‘Stockholm Sendromu’ psikiyatride karmaşık vakaları izah etmek için kullanılan bir kavram. Mazlumun zalime, tacize uğrayanın mütecavize alttan alta beslediği ve giderek engel olamadığı girift hayranlığı anlatır. Bu yüzden çok özenle kullanılır…


STOCKHOLM SENDROMU NEDİR
Kavram ismini 1973’te Stockholm’de yaşanan bir soygundan alıyor. Bir bankaya giren soyguncular, polis tarafından kuşatılınca dört banka çalışanını rehin alıp, altı gün boyunca direnir. Altı günün sonunda, polis operasyon yaptığında beklenmedik bir durumla karşılaşır: Rehineler kurtarılmak istememektedir! Çünkü altı günlük direniş rehinelerin olayları soyguncuların gözünden görmesine ve giderek onlara hayranlık duymasına yol açar. Ölüm korkusu yerini her biri ölüm makinesi gibi çalışan soygunculara hayranlığa hatta onlara sahip çıkmaya bırakır. Rehineler önce kurtarılmaya direnir sonra da mahkemede soyguncular aleyhine ifade vermeyi reddederler. Hatta aralarında para toplayıp soyguncuların savunmasına yardımcı olanlar bile çıkar. İşte bu karmaşık ruh halini izah edebilmek için Stockholm Sendromu sosyal bilimlerde özenle kullanılır. En çok da aile içi şiddet mağdurları için müracaat edilir bu kavrama.

YÜZDE 50'Yİ STOCKHOLM SENDROMUYLA AÇIKLAMIŞ
Fakat dün Çiğdem Toker’in Akşam gazetesinde çıkan haberine bakılırsa Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarının değerlendirildiği partisinin MYK toplantısında halkın AK Parti’yi tercih etmesini ‘rehinenin rehin alana duygusal bağımlılığı’ olarak tanımlanan ‘Stockholm Sendromu’ ile açıklamış. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin yüzde 50’lik seçim başarısını ‘Stockholm Sendromu’yla açıklamış olacağına önce inanmak istemedim. Ama Çiğdem belli ki konuyu taraflarıyla da görüşerek dört dörtlük bir haber hazırlamış. Toplantıda kavramı bizzat Kemal Bey kullanmış. Gerçi AK Parti’ye oy verenlerin tamamı için değil daha çok ‘gelecekten umudunu kestiği halde AK Parti’ye oy verenler’ için bu kavramı kullandığını belirtiyor Kılıçdaroğlu ama sonuç değişmiyor.

OLMADI KEMAL BEY HİÇ OLMADI
AK Parti iki seçmenden birinin oyunu aldığı halde “Neden diğerleri vermedi” diye analitik bir araştırma yaptırırken, CHP’nin hele de Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni CHP’nin sosyal bilimcilerin özenle kullandığı girift bir kavramı, kendi başarısızlığına mazeret üretmek için bu kadar rahat kullanmasını doğrusu çok yadırgadım. Hele de Kemal Bey’in kendisi genel başkan seçildiğinde çok insafsız bir biçimde ‘Stockholm Sendromu’na tutulmuş olmakla suçlanmışken… Olmadı Kemal Bey, hiç olmadı; sizin gibi CHP’ye yeni bir soluk üflemek için yola çıkan ve kısa sürede hiç de küçümsenmeyecek bir başarı elde eden bir lidere bu haksız ve kolaycı izah biçimi hiç yakışmadı.

Bağlantım

Değişiklikler Kaydedildi...

#6 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 22.06.2011 - 13:13

Eee..! Şimdi bunun, benim, "deveyi diken,......, ......" benzetmemle ne farklılığı var? Ha Stockholm sendromu ha deve dikeni. İşte, dokunulmazlık denilen illet...

 580023663830.jpg


#7 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 22.06.2011 - 14:01

E işte görüyosun koskoca parti başkanının terbiyesizliğini..
buraya üye olsa uzaklaştırırdım ebarah o genel başkanı :P

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli