İçerik değiştir



Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalye Oldu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.06.2011 - 15:26


Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği'nce yürütülen ''Edirne'den Kars'a tane tane kapak topla bir engelli sevindir'' projesi kapsamında toplanan plastik kapaklardan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Ankara Arena'daki törenin açılışında konuşan Derneğin Genel Başkanı Nedim Kılıç, toplanan kapaklardan elde edilen gelirle alınan 110 tekerlekli sandalyeyi sosyal güvencesi olmayan engellilere vereceklerini söyledi.

Engellilere hiç kimsenin acımaması gerektiğini ifade eden Kılıç, ''Bizlere balığı yedirmeyin, balığı tutmayı öğretin. Bütün siyasi partilere, herkese söylüyorum bizim önümüzdeki engelleri kaldırın. Biz engelli değiliz, esas bizim önümüzdeki engel, engel koyan beyinlerdir'' dedi.

Kapak toplama kampanyasının Türkiye'nin bütün illerinde yürütüldüğünü ve ülke genelinde 550 tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirten Kılıç, tüm vatandaşların bu kampanyaya destek vermesinden gurur duydukların dile getirdi.

Kapakların toplanmasında büyük çaba harcayan okullara ve bunların taşınmasını sağlayan PTT Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Kılıç, ''Bize topladığınız plastik kapakları getirin, engellilerin ihtiyaçlarına ilaç olsun'' diye konuştu.

PTT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş da PTT olarak böyle bir sosyal projede yer almaktan duydukları memnuniyeti aktararak, engelsiz bir dünyanın oluşmasında PTT'nin de ''çorbada tuzu olmasının'' kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Kılıç, Özay Atbaş ile kampanyanın yürütülmesine destek olan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket verdi.

Daha sonra tek tek sahneye davet edilen engellilere tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.

Haberturk

AA
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.06.2011 - 15:36

Ben bunu bizimkilerden ilk duyduğumda "yine asparagas bir haberdir ne alakası var plastik kapak ile tekerlekli sandalye arasında" diye düşünmüştüm.Yine de bizimkilerle beraber kapak topladık.Her tür plastik kapak topluyorsunuz.Şebeke suyu içemediğimiz için çoğunlukla 5 lt lik suların bulunduğu pet şişelerin kapaklarını topluyoruz.

Sonradan öğrendim ki haber gerçekmiş bizimkiler kapakları toplayıp bi yere teslim ediyorlar ama neresi bilemiyorum.Ben bunu zaten biliyordum diyenler bilmeyenlere konuyu açıklasın.Bilmeyenler konuyla ilgilensin.Bugünün emirleri bu kadar, şimdi dağılabilirsiniz.Rahat...

Neyse aklınızda bulunsun böyle bir şey cidden var...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli