İçerik değiştir



Abd'nin Genç Parti hilesi ile mhp ve dyp bitirildi


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 11 yanıt verildi

#1 azapaskerleri

azapaskerleri

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 16 Mesaj

Gönderim zamanı 17.04.2006 - 22:48


Aşağıda okuyacağınız yazı Prof.dr. Mahir Kaynak ve Doç.dr Emin Gürses’in timaş yayınlarından çıkan Büyük Ortadoğu Projesi adlı kitabın 29. ve 30.sayfalarında yazmaktadır.Bu yazı 24 şubat 2004 tarihinde ropörtaj olarak yayınlanmıştır.

*********
SORU:Biraz daha detaylandıralım.Avrupa Birliği ile abd uzlaşamadı.Böyle bir durumda ab’ye hızla giden Türkiye’yi nasıl engelleyecek?

CEVAP Mahir Kaynak:Türkiyede siyasi iktidarı belirlemek şu anda Amerika Birleşik Devletleri için kolay hale geldi.Mesela önümüzdeki bir seçimde GENÇ PARTİ’nin olmadığını farz edin.Genç Parti olmadığı zaman Türkiyedeki siyasi hayat müthiş bir biçimde değişir.Çünkü hem DYP hemde MHP barajı aşar.Mecliste 4 parti olur.Ve akpartide mutlak çoğunluğu sağlayamaz.Bugünkünden son derece farklı bir siyasi yapı ortaya çıkar.3 kasımdan önceki siyasi yapıyı Genç Parti müdahale ederek bozmuştur.Türkiyenin siyasetinde radikal,köklü,inanılmaz değişiklik yapmıştır.Soru şu;bu Türk halkının tercihimidir,yoksa Genç Partiyi bu denklemin içine sokanların tercihimidir.?

SORU:3 kasım 2003 seçimlerinde Genç Partinin ortaya çıkması ile siyasi yapı tamamen değişti.Muhtemel bir seçimde siyasi yapının değişebileciğini söylüyorsunuz.Ama gördüğümüz kadarıyla genel seçimler ufukta gözükmüyor.Diğer taraftan uzanlarada operasyonlar yapılıyor…

CEVAP Mahir Kaynak:Uzan’lar meselesinin hukuki boyutunu bilmiyorum.Türkiye’de söylenilenlerin büyük bir ölçüde yapılmış olması mümkündür.Ancak bunlar eskiden beri bilinmektedir.Yeni öğrenilmiş bir olay değildir.Asıl mesele şu;Uzan’ları siyasete sokan nedir?.Bir iş adamı iyi paralar kazanıyor.Ve siyasetin aslında bir husumet getireceğini ve kendisinin ticari açıklarının hepsinin ortaya çıkacağını bilmesine rağmen,onu siyasete sokan nedir?.

Büyük bir risk üstüne alıyor.Bana göre bu bir mecburiyetten kaynaklanmıştır.Uzan birden bire,kendimizi kurtardık bu becerimle ,birde Türkiye’yi kurtarayım dememiştir.Türkiye’deki bu siyasi yapıyı değiştirmek isteyenler,iki partiyi barajın dışına atmak isteyenler,Cem Uzan’ı sürmüşlerdir.Bunun bireysel bir karar olduğuna kesinlikle inanmıyorum.Rolü bununla sınırlıdır.Hiç kimse daha sonra Cem Uzan gelsin iktidarı alsın veya Türkiye’de bir muhalefet oyunu oynasın dememiştir.

Zaten öyle bir faliyetide hiç göze çarpmadı.Seçim bitti ondan sonra Genç Parti hemen hemen unutuldu.Bir an evvel kapatılması gerekiyordu,muhtemelen kendisini bu kadar güçlü telakki edince,onunla işbirliği yapan güçlere de ters düşen bir takım şeyler yapmıştır.Demişlerdir ki artık yeter,iş bitti,sana ihtiyacımız kalmadı.Bundan ibarettir olay.Aksi halde bu iş sadece bir hukuk meselesi filan da değildir.Ben bundan sonra da siyasi ve ticari açıdan herhangi bir varlıkları olacağınıda zannetmiyorum.

Kaynak:Büyük Ortadoğu Projesi

**********
57.hükümetin icraatları artık ABD nin işine gelmiyordu.MHP nin APO baskısı,Anapın yolsuzluk davaları,ecevite karşı yapılan protestolar (yazar kasa fırlatılması gibi) sebebiyle 57.hükümet bu olumsuz şartlardan dolayı ABD çıkarlarına tam hizmet edemiyordu.Mali krizler,el konulan bankalar,yolsuzluklar ile baş edemeyen hükümet careyı erken secımde arayarak bulmaya calıştı..

Devlet Bahçelinin 3 kasım demesı ile baslayan sürecte ABD ilk olarak öncesinde hazırlattığı AKP ile tek başına işbaşına parolasıyla yola çıktı.Sonrasında Cem Uzana Genç Partiyi kurdurdu.Danışman olarak YAHUDİ TARA yı tutarak güzel güzel sözler yazdırdı halka olan hitabelerinde,böylece halkı peşinden sürükledi bu partinin.Bedava döner ekmek vererek aç insanları hem doyurdu hem kalabalık gösterdi medyada.Yüzer dolara kiraladıkları takım elbiseli bir takım amigolar sayesinde halka böyle seslendi Cem Uzan…!

Çekilin,açın Türkiyenin önünü durduramazsınız..Türkiye geliyooooor..

Halbuki gelen Genç Parti değil AKP imiş.Genç Partinin ardında gizlenen AKP dolayısıyla ABD imiş…Türkiye değil..!.Tabi biz bunu sonradan anladık ama hey haat..!

İşte böyle başladı ABD nin AKP yi bize dayatma serüveni.Önce krizle boğdu,sonra ölümü gösterdi sıtmaya razı etti.Zaten deprem ile yıkılmak üzere olan güven ortamı iyice şekillenerek AKP yönünü göstermeye başlamıştı.Bu seçimde (3 kasım) eğer Genç Parti olmasaydı Mhp ile Dyp meclise girecek akp ile üçlü bir koalisyonla hükümet kurulacaktı.Velev ki bu durum gerçekleşseydi şimdi biz akp İHANET lerini görmeyecektik.Abd bunu bildiği için çok ince bir plan yaptı Genç Parti denen tabela partisini kurarak Türk Halkının önüne yem olarak attı.Bizde (yalan söylemeye gerek yok) yuttuk.

Bunalan halk,cem uzanın sözde vaatlerine ve milliyetçi söylemlerine kanarak MHP ye gidecek oyların yönünü değiştirerek Genç Parti ye doğru gitmesini sağladı.Ne MHP bu kumpası kavrayabildi nede dyp.Kavrayamadıkları gibi hazırlık bile yapmadan 3 kasımdaki seçime girdiler.Sonuç tabiî ki HÜSRAN dı.Halkı kandırmak zaten bu medya ile çocuk oyuncağı..

Yaz bir iki milliyetçi söylem,yada İSLAMİ kelime,ver sipikerin eline söylesin akşam haberlerinde birde bakarsınız ki herkez o yöne.Medya tamamiyle masonik.Siyonizme endeksli.Önce Aydın Doğan ile kapıştırıldı UZAN lar.Köstebek savaşları,kaset savaşları derken gazeteler ve kanallar arası savaşta UZAN ın haklılık payının çok daha fazla olduğu vurgulandı.Aydın doğan denen bilderberg üyesi çıfıtın UZAN lara yenildiği imajı verildi.Hafızalarda UZAN ismi kazındı.Bir kaç sene sonra ise kurulan PARTİ de seçimdeki oyların büyük bir bölümünün seyrini değiştirerek ülkenin AKP nin kucağına dolayısıyla ABD nin dümen suyuna gitmesini sağladı.

Her şey bir oyunmuş,hemde abd’nin oyunuymuş..

Abd’nin AKP ile anlaştığını yavaş yavaş görüyor bu millet.O kadarki 3 kasımı bırakın 28 mart yerel seçimlerini bile AKP lilerin almasını istiyormuş ABD.Genç Partiyi kurarak 3 kasım genel seçimlerinde AKP nin yaşamasını ve tek başına iktidara gelmesini sağlayan ABD,yine Genç Partiyi ve sahibi UZAN ı kullanarak 28 mart seçimlerinde AKP nin yaşamasını devam ettirdi.Nasıl devam ettirdi diye sorarsak ?.AKP nin UZAN operasyonlarıyla.İmar bankası yolsuzlukları,of şor hesaplarına el konulması,çiftlikteki baskın falan filan..Daha bir sürü UZAN tiyatrosuyla.

Yani AKP uzan yolsuzluklarını birer birer gün ışığına çıkarıyor hem UZAN dolayısıyla Genç Parti bitiriliyor hemde AKP halkın desteğini bu tiyatro ile 28 mart yerel seçimleri için kazanıyor.Zaten bunun akabinde olan 28 mart yerel seçimlerinde bu yalan TİYATRONUN gerçek meyveleri alındı.Ne güzel bir tiyatro değilmi.İnce ince hesapların çevirildiği Türkiyede kimse bu oyunu göremiyor AKP nin can yakıcı İHANET lerini tadana kadar..!

Kaçan diğer baba-oğul uzan duyduğumuza göre TAYLAND ta yaşıyorlarmış.Yaşasınlar be ne olacak ki.Benim garip,sahipsiz Türk Milletime 1938 den sonra kim ne zaman sahip olmuşki 3 kasım ve sonrasında da olsun..

Şimdilerde tekrar bir seçim söylentileri dolaşmakta.Abd bu sefer ne oyun çeviriyor bilemiyoruz ama dikkatli olmakta yarar görüyorum.Muhtemel bir seçimde AKP büyük ihtimal barajı geçer.Ama bunun yanında DYP ve MHP de geçer.Eğer adam gibi çalışırlarsa,planlı,programlı çalışırlarsa.Görünen köy kılavuz istemez.Üçlü bir koalisyon görünüyor ufukta.DYP-MHP-AKP ile.Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.?

Hepiniz ALLAH’a emanet olun…

www.azapaskerleri.net azapaskerleri@hotmail.com

#2 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 19.04.2006 - 15:40

Allah razı olsun..güzel yazıydı..donk etti...
Gönderilen Resim

#3 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.04.2006 - 19:36

sandıkları da ABD doldurduydu zaten.... (: (:
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#4 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 22.04.2006 - 15:30

Yazıyı dikkatli okuduysan..Sandıkları amerikanın doldurmasına gerek kalmıyor...
Gönderilen Resim

#5 Muharip

Muharip

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:15

Mahir Kaynak, imzalı yazılar pek muteberim değildir...
Genç parti kendince, daha propaganda esnasında hatalarını yapıyordu...
Yani, biraz fazla abartıyıordu... İnsan ancak, yapabileceği kadarını yıkar, toptan ve hiç yapamacağı bir şeyi yıkan, altında kalır, netekim...

#6 Muharip

Muharip

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:20

Bir de, MHP'nin beceriksiz, basiretsiz, vefasız tutumları Genç Parti'ye ortaya çıkma vesilesi olmuştur. Neticede, Gen pardi de, AKP de , bana göre, MHPye duyulan tepki sonucunda siyaset arenasında boy göstermişlerdir...

#7 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:24

Valla onu bilmemde oy oranlarını aşagı çektikleri ve karışıklıga meydan bırakmayan ( gerçi şimdide çok ii görünmüo ) bir ortam yaratmaları için tebrik edmeli bence :)

Nedeni ise; zaten her biri bi kaç kere denenmiş ve particilikden öte gitmemiş partileri meclise girse ne yarar saglardı ki ? karışıklıkdan başka ?

smiley-sport036.gif  


#8 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:29

Önümüzdeki seçimlerde büyük ihtimalle Akp , Mhp , Genç Parti , Anap , Dyp arasında bir çekişme olacak.

Değişiklikler Kaydedildi...

#9 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:32

Valla meclisi karıştıracaktır buda.. Gördüğüm o ki gene iktidar deişmez

smiley-sport036.gif  


#10 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.04.2006 - 21:33

Öyle görünüyor ama ben Genç Parti'nin meclise girmesini pek istemem. Chp'den daha beter bir görüntü verirler.

Değişiklikler Kaydedildi...

#11 Muharip

Muharip

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 126 Mesaj

Gönderim zamanı 30.04.2006 - 04:44

Gelecek seçimde ne olur, şimdiden bunu görmek bence zor. Ama, mevcut gidişat her an değişebilir, iktidar partisinin lehine hem. Şu sıra belli bazı nedenlerden dolayı AKPye tepkiler çok. Yeni bir manevra ile AKP işi lehine çevirebilir, diye düşünüyorum. AKP için en büyük tehlike kimi partilerin birleşmesi olurdu ve onlar da birleşmeyeceklerine göre, işi zor olmaya bilir.

#12 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 07.06.2006 - 10:38

azapaskerleri rumuzlu üyenin hesabı, yalnızca Kopyala & Yapıştır usulü mesajlar yazdığı ve hiçbir tartışma veya sohbete katılmadığı için, bir yıl süreyle donduruldu ve açtığı tüm konular kapatıldı.
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli