Jump to content



Yaşasin Kürdistan


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 18.05.2011 - 15:09


18.05.2011 14:15
Karakter boyutu :
AKP’nin “Kürt Açılımı” ne sonuçlar getirdi?

Bazı aydınlar, meseleye salt Kürt sorunu açısından baktıklarından, Kürtlere ne getirdiği konusunda, haklı olarak büyük bir hayal kırıklığı içindeler… Ve bu nedenle de AKP’yi haklı olarak eleştirmektedirler…

Ama ilk günden beri altını çiziyoruz ki, “Kürt Açılımı” bir AKP projesi değil, bir ABD projesidir. Dolayısıyla Açılım’a, “AKP Kürtlere ne verdi” diye bakmak eksiktir… Açılım’ı, ABD-Türkiye ilişkileri penceresinden, Kuzey Irak penceresinden ve hatta Kürt meselesi dışında Türk meselesi penceresinden değerlendirmek gerekiyordu…

AKP projesi olarak baktığınızda çuvallamış gibi gördüğünüz Açılım, bir ABD projesi olarak bakıldığında, aslında çok önemli ilerlemeler kaydetti. Son bir haftadır yaşadığımız süreç bile tek başına Açılım’ın geldiği noktayı göstermektedir:

Açılım’ın en önemli başarısı, PKK’nın artık ülkenin bir bölümünde devlet otoritesinin yerinde kendi otoritesini inşa etmiş olmasıdır. Bunun sağlanması için uygulanan “PKK’yı zihinlerde meşru hale getirmeye yönelik” psikolojik savaş, önemli bir başarı kazanmıştır. TSK’nın PKK ile mücadelesi artık suç kapsamında değerlendirilmeye başlanmıştır. TSK bile bu psikolojik savaştan etkilenip, “pusu kurmadım” yollu savunmalara düşmüştür. Bu sürecin başarısı, ABD’nin Ergenekon operasyonu başarısından kaynaklanmıştır. Ergenekon operasyonu ile hedef alınan TSK, psikolojik savaş düzleminde “çete” diye damgalanmış ve buradan hareketle “derin PKK” ile ilişkili “derin TSK” olduğu varsayımı medya yoluyla işlenmiştir…

Uzatmayalım, bu konuyu daha geniş bir yazımızda, dosyamızda, enine boyuna ele alacağız. Şimdilik, PKK ile mücadele etmenin artık suç sayıldığının üzerinde duralım ve bazı kalemlerin neler yazdığına bakalım:

Emrullah Uslu: 12 PKK’lının öldürülmesini “cunta işi” olarak değerlendirdi. Operasyonun başındaki Tümg. Mustafa Bakırcı’nın, “AKP’yi ve Gülen’i bitirme planı”nı hazırlayan isim olarak suçladı. Kastamonu’daki, Başbakan’ın konvoyunun geçişi sırasında yapılan saldırıyı, “Özel kuvvetlerin” yaptığını iddia etti.

Ahmet Altan: Tunceli’deki 7 PKK’lının “durduk” yere öldürüldüğünden şikâyet etti!

Cengiz Çandar: “12 Eylül referandumuna günler kala, Hakkâri’deki mağaralara dalıp, eylemsizlik halindeki 7 PKK’lıyı kim öldürttü, bir bakıverin.”

Bejan Matur: “PKK artık eyleme geçince hedef olarak polisi seçiyor, askeri değil. Dolayısıyla askerin içinden bir grubun…”

Oral Çalışlar: “PKK içinde uzlaşma karşıtı olan bir grubun olduğunu biliyoruz. TSK içinde de uzlaşma karşıtı olan bir eğilimin olduğunu biliyoruz. Bu iki eğilimin zaman zaman birbirlerine dolaylı olarak destek verdiklerini biliyoruz.”

PKK’lıları öldürdükleri için TSK’yı yerden yere vuran yazarlarımız, aydınlarımız sadece yukarıdakilerle sınırlı değil elbette…

Açılım’ın başarı elde ettiğinin tek işareti, bu yazarlarımızın sayılarının çoğalması da değil elbette… Başarı TSK’nın bu açıklamalar karşısında yaptığı açıklamada gizli…

TSK, görevi gereği yaptığı operasyonu “pusu yok” diye savunma durumuna düşmüştür. İşte bu savunma, Açılım’ın başarısı açısından kritik bir dönemeçtir!

TSK, kendisini “PKK’ya pusu kurdu” diye suçlayanlara karşı, “pusu da kurulur, baskın da yapılır, bu milletimin bana verdiği görevdir” diyememiştir!

İşte bu Ergenekon operasyonunun ağır travmasının sonucudur!

TÜRK DE BİZİZ KÜRT DE BİZİZ

Ergenekon sürecini bir ABD projesi olarak görmeyip, “yargı nasılsa çözer” düzleminde meseleye bakınca ve de Kürt Açılımı’nı bir ABD projesi olarak görmeyip, AKP’nin iç politikası diye bakınca, sonuçları, Türkiye için gittikçe ağırlaşıyor ve telafisi mümkün olmaktan çıkmaya doğru ilerliyor…

Bu süreçten çıkışın yolu, öncelikle Ergenekon Operasyonunu ve Kürt Açılımı’nı, bir ABD projesi olarak tespit etmekten geçiyor; her iki konunun da ulusal güvenlik meselesi olduğunu bilmekten geçiyor… Çünkü tespit doğru olmadan, doğru mücadele yapılamıyor!

Aksi takdirde, “Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz biriz” hattından uzaklaşıyor ve kopuşa sürükleniyoruz! Unutulmamalı ki, Sırplar Hırvat’ını, Boşnak’ını kaybedince bölündü; Bağdat Kürtleri kaybedince parçalandı!

Mehmet Ali Güller
www.mehmetaliguller.com

www.odatv.com,
***************************************


YAŞASIN KÜRDİSTAN!

Bu ifademin sonuna, (!) koymuyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü artık, iki lafın sonunda KÜRDİSTAN demek, böyle bir oluşumu övmek serbest ve buna ceza yok. Kim diyor bunu?

NTV yayınında yer alan, siyasi içerikli praogramlardaki dönek, liboş, yıkayıcı-yağlayıcı, bölücü, vatan haini satılmış katılımcıların, konuşmalarında kullandıkları KÜRDÜSTAN aşağı, KÜRDİSTAN yukarı ifadeleri üzerine, kukla NTV hakkında RTÜK'e gelen izleyici şikayetlerine RTÜK
, " -İfade özgürlüğünü kullanabilmenin önemli bir aracı olan görsel-işitsel medyanın siyasal yaşamın çeşitliliğin sağlanmasındaki rolü önemlidir.

-Yine belirtmek gerekir ki, ifade özgürlü demokratik bir toplumun temellerinden birisidir. Söz konusu programda geçen ifadelerde yayın ihlalinin bulunduğu görüşü dolaylı olarak tartışma konusunun konuşulmaması ve yasaklanması sonucunu doğuracaktır.

-Şiddet çağrısın içermeyen ifadeler, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Ayrıca ifade özgürlüğü toplumun genelinin sahip olduğu görüşe aykırı olan ve onlarla uyumsuz olan görüşlerin de garantisidir. Bu nedenlerle söz konusu programda herhangi bir yayın hizmet ilkesinin ihlal edilmediği değerlendirilmektedir.
" şeklinde cevap vermiştir. http://www.haber3.co...ok--837018h.htm


Ey evetçiler, ey AKP'liler, daha ne kadar bakar körü oynayacaksınız. Hiç hezeyan yapmıyorum ben. Bu satılmış, dışarıdan destekli hırsız hükümetin ülkeyi nereye götürdüğünü daha hala görmek istemiyor musunuz? Elinizi vicdanınıza koyun...Bırakın, otoyoldu, ücretsiz kitaptı, tüneldi, köprüydü, kanaldı lakırdılarını. Yarın çok geç olacak, bu yapılanları da kullanamayacaksınız, kullandırtmayacaklar. Kafatasçılık yapmıyorum, ırkçılık yapmıyorum, sadece bu ülkeyi gerçekten seven kürt vatandaşlarımız üzerinden, hırsız AKP hükümeti tarafından oynanan oyunu görün diyorum, uyanın diyorum, hırsız AKP'ye oy vermeyin derken, şu partiye oy verin de demiyorum.

 580023663830.jpg


#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 18.05.2011 - 16:53

Onlar yine iyi devletin televizyonu TRT de Ekrem Dumanlı, Cengiz Çandarlı, Ergun Babahan birlikte askerlerin son yaptığı operasyonu eleştirdiler.Bunun akp yi bitirme planı olarak generallerin bir planı olarak sundular.Düşünebiliyor musunuz ülkeyi korumakla görevli güvenlik birimlerinin yaptığı müdaheleyi yapmamaları gerektiğini söylediler ve şiddetle de bunu savundular.İnsanın aklına o zaman tüm ülke genelinde herhangi bir terör eylemine karşı çıkıldığı geliyor.Hatta niye polis var yasadışı olaylarla niye mücadele ediliyor diye gidiyor sorular...
Çoook ilginç bir ülke haline geldik.Bakalım ülkeyi satmada kim daha ileri gidecek hep beraber görelim...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#3 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6,730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 23.05.2011 - 22:53

Sezgin Tanrıkulu Kürtçenin ana dil olmasını ülkü edinmiş. hani şu hala manşetlerde olan habur olayının aktörlerinden bir PKK lının avukatıdır. şimdi CHP PM üyesi.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari'de konuştu: Yerel yönetimler özerklik şartını aynen kabul edeceğiz.

Alooo burası önemli ÖZERKLİK DİO ADAM........

Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Mitingi KCK'YA ELEŞTİRİ Belediye başkanlarının tutuklanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Gidip başkanın evini basacaksın, kelepçeleyeceksin sonra da bunlar demokrasi diyeceksin. Yok böyle bir şey”


KCK (Koma Ciwaken Kurdistan )'nın ne olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Bu tutuklama süreçlerinde ne kadar patlamaya hazır molotof (hani şu otobüs kundaklamakta kullandıkları)ele geçirilmiş google bir bir soruverin.

Açılım bizi ahanda Kılıçdaroğlu'nun bunlar mitinglerde söyleyebilme cürretini kendisinde bulmasına ve sizin onu elleriniz patlatana kadar alkışlama sürecine kadar getirdi.

Kör mü arıyorsunuz. : ) Uzakta değil...

Edited by WaLe, 23.05.2011 - 23:06.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#4 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 23.05.2011 - 23:04

Wale daha önce de CHP'nin yeni anayasayı oluşturma sürecinde dizayn edildiğini ve kürtçülerin başa getirildiğini söylemiştik... Yani "GUNDİ" veya GANDİ Kemal kendisine verilen işi yapıyor.

Baykalın bu tarz şeyleri konuşması düşünülemezdi bile ancak Y-CHP'de bunlar konuşuluyor hatta seçimlerden sonra yapılacağına dair sözler veriliyor..

Şimdi gelelim asıl soruya; GUNDİ Kemalin bu yaptılarına yanlış derken neden AKPnin aynı yanlışlarına alkış tutuyorsunuz...

AKP yapınca demokrasiler aşıp "ileri demokrat" oluyor ama Kemal yapınca, söyleyince "hopaaa gördük mü bölücü bunlar" oluyor... İşte asıl anlamak istemediğimiz ve belki Kemale daha yakın durmamızın nedeni bu. yani İki kişi aynı şeyi yaparken birine dosdoğru diğerine zifiri yanlış demek çelişki gibi duruyor buradan...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 24.05.2011 - 00:32

''Yerel yönetimler özerklik şartı'' Kemal Kılıçdaroğlu ile ortaya çıkan bir şey değil. Önce bu şartı kimin/kimlerin öne sürdüğünü, kimlerin imzaladığını bilmek lazım. Bunu 1988 yılında Avrupa Konseyi öne sürmüş, dini bütün, namazında abdestinde, Allah korkusu bilen, AKP'nin de ''halk adamı''  olarak adlandırıp afişlerinde kullandığı merhum Turgut Özal'ın kurduğu hükümette imzalamış. Bunu yasa ile onaylayan da, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek gibi günümüzün AKP'li bakanlarının da görev yaptığı Yıldırım Akbulut hükümeti olmuş. Nasıl, iyi mi?

Ayrıca; 
''Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına uygun olarak, anayasal
sistemimize yerel yönetim hakkının dahil edilmesinin sağlanması; yerel
yönetimlerin yargı yoluna gidebilme hakkı dahil ilgili tüm düzenlemeler
gerçekleştirilmeli...'' şeklinde ifade edilen görüşler hangi partinin resmi sitesinde yer alıyor bir tahmin edin bakalım? Ben söyleyeyim; AKP'nin. Şimdi bu duruma uyacak bir söz var, siz Türkler nasıl diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ''Kılıçdaroğlu özerklik diooo'' diye hede hödü yapacaksın, kürdistan kuracak diye yalan yanlış haberler çıkaracaksın ama bunu görmeyeceksin. Kılıçdaroğlu pkk'lı diye propaganda yapıp oy isteyeceksin ama bu görüşleri halktan saklayacaksın. Evet, aradığımız kör uzakta değil, çok yakında.

Bunun dışında Sezgin Tanrıkulu denen adamı hiç sevmem. Evet, pkk'lıların avukatlığını yapmıştır. Fakat bu avukatlık mesleğinin de çeşitli ilkeleri uyulması gereken normları vardır. Sürekli ileri demokrasi, hak, hukuk, adalet, AB standartı gibi kavramlar öne sürülüyor ya hani, bu kavramları öne süren vatandaşlar konuyu bu kavramlar ışığında değerlendirselerdi çok iyi olurdu. O kadar anlatıyorsunuz ''biz şöyleyiz, biz böyleyiz'' diye. En azından anlattıklarınız boşa gitmez. Biz de ''Bazı şeyleri biliyorlar da konuşuyorlar'' deriz.

Sonuç; ben CHP'li falan değilim. CHP'nin politikalarını da benimsemem, oy da vermem. İhtiyaç duyarlarsa, kendilerini ''CHP'li'' olarak adlandıran arkadaşlar partilerini savunurlar. Benim amacım sadece, başımızdaki, toplumu dizayn etmeye çalışan zihniyetin nasıl bir...(neyse) zihniyet olduğunu kendimce göstermeye çalışmaktır. Gerisi fasa fiso. Hatta bunlar da fasa fiso. Takılın kafanıza göre. Hayat size güzel.




#6 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 24.05.2011 - 01:11

Bunun dışında Sezgin Tanrıkulu denen adamı hiç sevmem. Evet, pkk'lıların avukatlığını yapmıştır. Fakat bu avukatlık mesleğinin de çeşitli ilkeleri uyulması gereken normları vardır. Sürekli ileri demokrasi, hak, hukuk, adalet, AB standartı gibi kavramlar öne sürülüyor ya hani, bu kavramları öne süren vatandaşlar konuyu bu kavramlar ışığında değerlendirselerdi çok iyi olurdu. O kadar anlatıyorsunuz ''biz şöyleyiz, biz böyleyiz'' diye. En azından anlattıklarınız boşa gitmez. Biz de ''Bazı şeyleri biliyorlar da konuşuyorlar'' deriz.



Ki vakti zamanında çok değil 5-6 ay önce CHP mecliste darbecilerin avukatlığını yapan AKP'lileri saydığında bu mantıkla, "Savunma hakkı kutsaldır", diyerek kendilerini sıyırmıştı pek muhterem kişilerimiz...

Edited by _RomantizmA_, 24.05.2011 - 01:11.




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#7 suheda

suheda

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 410 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Kuzey

Posted 24.05.2011 - 09:15

Bu oluşumun önünde durabilecek herkes bir şekilde ekarte ediliyor Mhp yi seçim öncesi iyi vurdular geriye her halükarda kürtçülüğün savunucusu akp ve chp kaldı artık kürdistanda lugatımıza girmiş buluyor ya ne diyeyim.
şairin dediği gibi "öz yurdunda garipsin öz vatanında parya" o duruma düştük..

Posted Image


#8 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6,730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 26.05.2011 - 19:03

Aykut' um: benim CHP-BDP iş birliğine sözüm yok.. CHP' nin kürtlerle ilgili geliştirdiği politikarıyla da derdim yok aslen destekleyebilirim de.

Benim sıkıntım AKP nin açılımında fırtınalar estirenlerin kendi ideolojilerinin temsilcileri bölücülerle alenen iş birliği yapıp açılımın ötesini vaat ettiklerinde, bölgede "Kürdistan'a hoşgeldiniz" pankartları ile karşılandıkdan sonra özerklikten bahsettiklerinde sessizliğe bürünüp hala karşılarındakileri kör olarak nitemeleri.

Birde sevgili ebarah bugün Ertuğrul KÜRKÇÜ'nün BDP destekli Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı olduğunu öğrendiğimde şimdi ebarah'ın yerinde olmak istemezdim diye düşündüm.. : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#9 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3,232 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Posted 26.05.2011 - 20:08

CHP halen eski yerinde olduğunu belirtiyor zaten walem. Bu ülkede kürtler için politika üretenler onlardı. İşte o pankartları sorgularken "Kürtçülüğü" körükleyenleri de sorgulamak lazım...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#10 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2,132 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Posted 26.05.2011 - 23:30

[i
Birde sevgili ebarah bugün Ertuğrul KÜRKÇÜ'nün BDP destekli Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı olduğunu öğrendiğimde şimdi ebarah'ın yerinde olmak istemezdim diye düşündüm.. : )[/i]



Sevgili Wale;


Çok zaman önce belirtmiştim, şimdi de açıklamaktan gocunmuyorum: Vakti zamanında, yerel seçimlerde, 3.bölge adayı Sabahat Tuncel'e oy vermiş ve seçilmesine katkıda bulunmuştum. Ummuştum ki, emekten ve emekçiden yana tavır alır, bu yönde TBMM'de çalışmalar yapar. Fakat yapmadı. Pişmanlığımı ve bu büyük hatamı çok önceler bu forumda açık yüreklilikle dile getirmekten kaçınmadıydım, şimdi de kaçınmıyorum.


Çalışmalarına katıldığım Ertuğrul Kürkçü'nün, BDP destekli bağımsız adaylığından haberim elbette var. Bir önceki hayal kırıklığına uğramak istemediğimden, bu aday ve destekçisi ile ilgilenmiyorum.


"Yerimde olmak istememekte çok haklısın." Siyaset, dışarıdan izleyen bizler için ne kadar orospu ve piç bir sistem ki, hayal kırıklığı, güven sarsıcı ve şok edici sonuçlara yol açıyor.


Daha dikkatli, gerçekçi, hakkaniyetli ve adaletli bir seçim yapmamız dileğiyle...

 580023663830.jpg





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users