İçerik değiştir



- - - - -

2011 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası / Polonya


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 5 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.04.2011 - 22:36


Polonya'da 18 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2011 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan (A) Milli Takım aday kadrosu açıklandı.

Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, antrenörlüğünü Ceyhun Yıldızoğlu'nun yaptığı (A) Milli Kadın Takımı'nın aday kadrosunda Fenerbahçe'den 6, Galatasaray Medical Park ve Tarsus Belediyesi'nden 4'er, Beşiktaş Cola Turka ve Panküp Kayseri Şeker'den 2'şer, Samsun Basketbol, İstanbul Üniversitesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden de birer oyuncu yer alıyor.

Ay-yıldızlı takım, 2 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'da toplanarak, ilk çalışmasını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacak. 8 Mayıs tarihinde kadar İstanbul'da çalışmalarını sürdürecek olan milliler, 9 Mayıs tarihinde ikinci etap çalışmaları için Antalya'ya giderek kampa girecek. 24 Mayıs tarihine kadar çalışmalarına Antalya'da devam edecek olan ay-yıldızlılar, 25-26-27 Mayıs tarihlerinde Kepez'de düzenlenecek özel bir turnuvaya katılacak.

(A) Milli Takım, 27 Mayıs tarihinde İstanbul'a dönecek ve 2 gün burada çalıştıktan sonra 1 Haziran tarihinde İspanya'da düzenlenecek olan hazırlık turnuvası için bu ülkeye gidecek. 2-3-4 Haziran tarihleri arasına özel turnuvadaki maçlarını oynayacak olan milliler, 5 Haziran günü Türkiye'ye geri dönecek ve 6-8 Haziran tarihleri arasında çalışmalarına İstanbul'da devam edecek.

Ay-yıldızlılar, 9-11 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Zafer Kupası'nda mücadele ettikten sonra 15 Haziran tarihinde Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Polonya'ya gidecek.

(A) Milli Kadın Takımı'nın Avrupa Şampiyonası aday kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Nevlin, Şaziye İvegin, Özge Kavurmacıoğlu (Fenerbahçe),

Tuğba Palazoğlu, Bahar Çağlar, Işıl Alben, Gülşah Gümüşay (Galatasaray Medical Park),

Naile İvegin, Kübra Siyahdemir, Özge Yavaş, Seda Erdoğan (Tarsus Belediyesi),

Nilay Kartaltepe, Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka),

Gizem Yavuz, Esra Ural (Panküp Kayseri Şeker),

Gülşah Akkaya (Samsun Basketbol),

Mehtap Gezer (İstanbul Üniversitesi),

Tuğba Talaslıoğlı (Mersin Büyükşehir Belediyesi).
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.05.2011 - 19:22

Avrupa Şampiyonası'na doğru!

A Milli Kadın Basketbol Takımımızda hedef olimpiyatlar

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olarak, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanmak istediklerini söyledi.

Ceyhun Yıldızoğlu, Basketbol Federasyonu internet sitesine yaptığı açıklamada, Polonya'da 18 Haziran-3 Temmuz'da düzenlenecek 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini belirten Yıldızoğlu, şöyle dedi:

''Dolayısıyla 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda ilk beşin içinde olmamız gerekiyor. Bunun için de iyi çalışmamız lazım. Biz birbirini tanıyan oyunculardan kurulu bir takımız. Ama her sene sakatlık sendromundan dolayı turnuvalara tam kadro gidemiyoruz. Bu yılki öncelikli hedefimiz tam takım olarak turnuvaya dahil olmak. Çalışmalara hemen başlayıp ne durumda olduğumuzu göreceğiz ve oynayacağımız basketbolu sporcularımıza hatırlatacağız. Sonra da yavaş yavaş form tutarak şampiyonada sahaya çıktığı zaman elinden gelenin en iyisini yapacak, 12 artı 2 oyuncu ile yolumuza devam edeceğiz.''

JÜLİDE SONAT'IN GÖRÜŞLERİ
Türkiye Basketbol Federasyonu'nda kadın basketbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jülide Sonat, (A) Milli Takım'ın Polonya'da 18 Haziran-3 Temmuz'da düzenlenecek 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefinin ilk 5'e girip Olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda toplanarak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına start veren (A) Milli Kadın Takımı'nın ilk antrenmanını, Jülide Sonat da izledi.

Sonat, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, (A) Milli Takım'ın kısa ve uzun vadeli hedefleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Kısa vadeli ilk hedefimiz tabii ki 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası. Elbette Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimiz, ilk 5 içinde yer alarak Olimpiyatlar'a gidebilmek. Umuyorum bunu da başaracağız. 1980 jenerasyonu şu anda en olgun çağlarında. Hem tecrübe açısından hem de Avrupa Şampiyonaları'nda kesintisiz yer aldıkları için bunlar avantajlarımız. Dolayısıyla bu takımdan çok umutluyum. Gerek Avrupa'da olsun, gerek Türkiye liglerinde olsun, en tecrübeli oyuncular ile beraberiz. Umuyorum, Avrupa Şampiyonası'na gidene kadar ufak tefek sakatlıklar dışında önemli bir problem yaşamayız. İstediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda önemli ve güçlü rakipler ile karşılaşacağız ama biz de senelerdir bu hedef için odaklandık. Bu bir turnuva. Elbette ne olacağı hiç belli olmaz ama hedeflerine bizden daha çok bağlı bir takım olduğunu sanmıyorum. Biz, Genç Milli Takım'dan beri hedeflerimizi hep yüksek koyduk. Kısa vadede hepimizin hedefi bu.''

SPORCULARIN GÖRÜŞLERİ
2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlayan (A) Milli Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz, Ay-yıldızlı takımın şampiyonada iddialı olduğunu söyledi.

Nevriye Yılmaz, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final oynayan Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park takımı oyuncuları için 2 haftalık dinlenme sürecinin ardından, milli takım kampının başladığını belirtti

Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak 2014 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım kadrosunun oluşumu ve kadın basketbolunun vizyonu için önemli bir şampiyona olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi:

''Önemli ve iddialı hedeflerimiz var. Tabii ki bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Aramıza katılan genç oyuncuları da adapte edip güzel sonuçlar almayı amaçlıyoruz. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası ülkemizde düzenlenecek. Onun da sorumluluğu üzerimizde. Önümüzde 3 yıl var ama bu uzun bir süreç değil. Dolayısıyla 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası hem 2014'te mücadele edecek Milli Takım kadrosunun oluşumu, hem de kadın basketbolunun vizyonu için önemli bir şampiyona olacak. Ayrıca 2012'de İngiltere'de düzenlenecek Olimpiyatlara da katılmak istiyoruz. Diğer bir deyişle üst üste mücadele edeceğimiz önemli turnuvaları güzel bir şekilde sonuçlandırarak ülkemize başarıyla dönmek istiyoruz.''

(A) Milli Takım oyuncularından Yasemin Horasan, Polonya'dan madalya ile dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

A Milli Kadın Takımı olarak çok önemli bir döneme girdiklerin belirten Horosan, ''2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimiz madalya almak. Umut ediyorum ki, bütün şartlar istediğimiz gibi gelişir. Önümüzde hazırlanmak için yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Polonya'da en azından ilk beşe girip 2012 Londra Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanmak istiyoruz. Ardından da 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası var. Biraz uzak bir hedef gibi gözükse de her şey şimdiden başlıyor. Herkes çok motive ve konsantrasyonumuz üst düzeyde. Hem hazırlık döneminin hem de şampiyonanın çok iyi geçeceğini ve istediğimiz yerlerde olacağımızı umuyorum'' şeklinde konuştu.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.06.2011 - 00:46

18 Haziran A grubu ilk maç sonuçları:

Rusya 68 - Slovakya 66
Türkiye 58 - Litvanya 64

19 Haziran A grubu ikinci maç sonuçları:

Litvanya 76 - Rusya 64
Slovakya 60 - Türkiye 76

20 Haziran A grubu üçüncü maç sonuçları:

Türkiye 65 - Rusya 80
Slovakya 57 - Litvanya 46

A grubu : 1. Litvanya, 2. Rusya, 3. Türkiye, 4. Slovakya

B grubu : 1. Çek Cumhuriyeti, 2. Beyaz Rusya, 3. Büyük Britanya, 4. İsrail

C grubu : 1. Karadağ, 2. İspanya, 3. Polonya, 4. Almanya

D grubu : 1. Letonya, 2. Fransa, 3. Hırvatistan, 4. Yunanistan

maçlar sonucu 4. olanlar elendi. İlk üçe girenler ise E ve F grubu altında yeni bir grup oluşturup öaçlara devam edecekler.

E grubu : Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Beyaz Rusya, Rusya, Türkiye, Büyük Britanya

F grubu : Karadağ, Letonya, Fransa, İspanya, Polonya, Hırvatistan

E grubu maçları 23, 25, 27 Haziran da maçları Ntvspor canlı yayınlıyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#4 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.06.2011 - 20:59

Potanın Perileri tarih yazdı!


Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Çeyrek Finali'nde turnuvanın namağlup takımı Karadağ'ı 56-44 mağlup eden Potanın Perileri, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi ve tarihi bir başarıya imza attı.
Kadın basketbolunda Avrupa'da söz sahibi olan İspanya ve Beyaz Rusya gibi takımların çeyrek finale uzanamadığı ve turnuvanın dışında kaldığı 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Millilerimiz, turnuvanın yenilgisiz takımı Karadağ'ı devirerek yarı final biletini kaptı.

Potanı Perileri bu galibiyetle birlikte 2012 Londra Olimpiyatları elemelerine katılma hakkı kazandı.




Mynet



Bu mesaj Lamos tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.06.2011 - 21:00


#5 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.07.2011 - 23:15

Tarih yazmaya devam ediyor Periler.

Son şampiyon Fransa' uzatmaların sonucunda 68-62 yenerek finalde Rusya'nın rakibi olduk.

Burda da detaylar var:

Ntvspor

#6 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 05.07.2011 - 00:17

2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Tamamlandı
Polonya'da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası, A Milli Takımımızla Rusya arasında oynanan final karşılaşmasının ardından tamamlandı.


Gönderilen Resim

Final mücadelesinde Rusya, A Milli Takımımızı 59-42'lik skorla mağlup ederek altın madalyayı kazanırken, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da direkt olarak katılma hakkını elde etti. Final oynama başarısı gösteren A Milli Kadın Takımımız, gümüş madalyanın sahibi olurken, üçüncülük maçını kazanan Fransa de bronz madalyayla kürsüye çıkmış oldu.

Avrupa Şampiyonaları'na ilk kez 2005 yılında adım atan A Milli Kadın Takım, ülkemizde düzenlenen o şampiyonayı sekizinci sırada tamamlamış, sonraki iki şampiyonadan ise dokuzuncu olarak dönmüştü. Türkiye'nin ev sahipliğinde oynanacak 2014 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde hedef büyüten ve Olimpiyat Oyunları'na katılmamızı sağlayacak bir netice elde etme parolasıyla Polonya'ya giden Potanın Perileri, henüz 4. kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 2. olarak beklentileri fazlasıyla karşılamış oldu.

Gönderilen Resim

Şampiyonada oynadığı dokuz karşılaşmada son şampiyon Fransa ve son Avrupa dördüncüsü Beyaz Rusya gibi ekipleri dize getiren A Milli Kadın Takım, aynı zamanda Türkiye dışında oynanan büyük çaplı bir FIBA organizasyonunda finale çıkan ilk takımımız oldu.

Turnuvayı Çek Cumhuriyeti dördüncü sırada tamamlarken, beşinci olan Hırvatistan ise Olimpiyat Elemeleri'ne katılmaya hak kazanan takım son takım oldu.

Gönderilen Resim

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Karadağ altıncı, Litvanya yedinci ve Letonya da sekizinci sırada organizasyonu noktaladı.


Gönderilen Resim
A Milli Kadın Takımımızın tecrübeli pivotu Nevriye Yılmaz, Polonya'da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın en iyi beşine seçildi. Milli oyuncumuz Nevriye Yılmaz ile birlikte Rusya'dan Maria Stepanova ile Elena Danilochkina, Çek Cumhuriyeti'nden Eva Viteckova ve Hırvatistan'dan da Sandra Mandir en iyi beşte yer aldı.

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu ise Rusya'da forma giyen Elena Danilochkina seçildi.


http://www.tbf.org.tr/



DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli