İçerik değiştir



- - - - -

Gizli Tanık Fiyaskosu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 15.04.2011 - 17:59


Avukat Vural Ergül, Aydın-1 takma adlı gizli tanığın Türkiye Gazetesi'nde çalışan polis muhabiri İlker Alpkaya olduğunu açıkladı.

Birinci Ergenekon davasının 179. duruşmasında ilk kez bir gizli tanık dinlendi. Aydın-1 isimli gizli tanığın ifadesi için mahkeme salonunun yanında bir oda ayrıldı. Gizli tanık Aydın-1'in görüntüsü de ekrana yansıtıldı. Görüntü ve sesler tamemen bozularak verildi.

Gizli tanık Aydın-1 Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e verdiği ifadenin tamamen doğru olduğunu belirtti. Aydın-1 duruşmada, Danıştay saldırısının olduğu gün Üsküdar'daki "Sarhoş İmamlar Tekkesi"nde Emin Gürses'le beraber Alpaslan Arslan'ın bu saldırıyı nasıl yapmış olabileceğini konuştuklarını anlattı.

Gizli tanık, konuşma sırasında, Danıştay saldırısını Şeyh Salih Kurter'in yaptırmış olabileceğini konuştuklarını ifade etti.

Avukat Vural Ergül, Aydın-1'e kendisini tanıyıp tanımadığını sordu. Aydın-1 "tanımıyorum" yanıtını verince Vural Ergül gizli tanığın kimliğini açıkladı.

"Gizli Tanık Aydın-1, Türkiye Gazetesi'nden İlker Alpkaya'dır. Siz her "gizli tanık olmak istiyorum" diyen kişiyi gizli tanık yaparsanız, savunma hakkımız engellenmiş olur. Biz karşımızdaki kişinin kim olduğunu bilmeden ona nasıl soru yöneltebiliriz."
İlk gizli tanıklık fiyaskoyla sonuçlandı.

Danıştay saldırısı faili Alpaslan Arslan, duruşmada "Bir gün sizin de telefonlarınız dinlenirse o zaman anlarsınız" ifadesini kullanınca Köksal Şengün, "Dinlenmediği ne malum" yanıtını verdi.




http://www.haberinye...kosu-98230h.htm
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli