İçerik değiştir



- - - - -

Altın Bamya Ödülleri.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.03.2011 - 13:24


Cem Yılmaz'dan ödül şovu!

Cinsiyet ayrımcılığına karşı gelen bir grubun, yarışmanın adını 'Bamya' koyması ayrı bir komedi.

'Yeşilçam Ödülleri' gecesinde Cem Yılmaz salonda değildi ama önceden çekilen videosuyla ses getirecek bir konuşmanın altına imzasını attı. Yılmaz, SİYAD ve 'Altın Bamya'cılarla dalgasını geçti.

TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen '4'üncü Yeşilçam Ödülleri'ne damgasını vuran isimlerden biri de ödül gecesine video görüntüsü ile katılan Cem Yılmaz oldu.

'Yahşi Batı'yla iki dalda birden Altın Bamya Ödülü'ne layık görülen Cem Yılmaz, "Yarışmanın adını 'Bamya' koymak saçmalık! Filmin neresi homofobik?" dedi

Cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekmek amacıyla üç yıldır verilen 'Altın Bamya Ödülleri', geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada; Cem Yılmaz'ın 'Yahşi Batı' adlı filmi hem 'İzleyici Bamyası' hem de 'Jüri Özel Homofobi Ödülü'ne değer görüldü.

Bu yarışmanın adının bile zaten ayrımcılık nedeni olduğunu söyleyen Yılmaz, "Duyduğumda çok şaşırdım. Hani ödül verilip verilmemesi önemli değil ama benim filmim asla homofobik değil. Nereden çıkardılar bunu anlamadım. Zaten Ben homofobik bir adam da değilim. Bu yüzden de filmimin bu kategoride ödül alması şaşırtıcı" diye konuştu.

http://www.gazetecil...ovu-32623h.html





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli