İçerik değiştir



- - - - -

2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Türkiye'de


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.03.2011 - 16:56


2014 FIBA Kadın Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülke, FIBA Yönetim Kurulu'nun bugün Fransa'nın Lyon kentinde yaptığı oylama sonucunda belli oldu. Kapalı yapılan oylamada 17'e karşı 3 oyla Avustralya'yı geride bırakan Türkiye, organizasyonun ev sahibi olmaya hak kazandı.

Sofitel Bellecour Hotel'deki oylama, TSİ 16:00'daki sunumlarla başladı. İlk sunumu Avustralya, ikincisini ise Türkiye yaptı. Adaylara, bu bölümde yarım saat süre verilirken, on beşer dakika da FIBA Yönetim Kurulu üyelerinin sorularına ayrıldı.

Sunumların ardından oylama sürecine geçildi. FIBA'nın 21 Yönetim Kurulu üyesinden, Avustralyalı olan Bob Elphinston ve Steve Smith haricindeki 20'sinin oy hakkının bulunduğu oylama sonucunda Türkiye 17 oyla ev sahipliğini kazanırken, Avustralya ise 3 oyda kaldı.

MAÇLAR İSTANBUL'DA
4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyona İstanbul'da düzenlenecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu ve Fenerbahçe Ülker Arena, grup maçlarının oynanacağı salonlar olarak belirlenirken, final maçlarının hangi salonda oynanacağı ise ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Aynı şekilde şampiyonanın kesin tarihi de FIBA ile yapılacak görüşmeler sonucunda netleşecek.

AYNI ZAMANDA BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Türkiye Basketbol Federasyonu'nu 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası adaylığı için motive eden birinci unsur, kadın basketboluna yatırım yapma amacı oldu. Şampiyonayı, salt sportif bir organizasyon olarak değil, yetişmekte olan milyonlarca genç kız için fırsat olarak gören TBF, bu alandaki çalışmalarını, şampiyona sayesinde en üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyor.

İLK VE SON ŞAMPİYON ABD
1953 yılında Şili'de düzenlenen ilk şampiyonadan altın madalya ile ayrılan Amerika Birleşik Devletleri, bugüne kadarki 16 şampiyonada elde ettiği toplam 8 şampiyonlukla da madalya sıralamasının ilk basamağında yer alıyor. ABD, aynı zamanda geçtiğimiz yıl Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen son şampiyonada da ev sahibini finalde yenerek mutlu sona ulaştı. Bugüne kadar yalnızca 4 farklı şampiyonun çıktığı FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Rusya'nın 6, Brezilya ve Avustralya'nın da birer şampiyonluğu bulunuyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde 6. kez Avrupa'ya gelecek olan şampiyona, 7 kez ile en çok Amerika'da düzenlendi. Asya'nın 3, Okyanusya kıtasının ise 1 ev sahipliği bulunuyor. Şampiyonanın en çok düzenlendiği ülke 4 kez ile Brezilya.

BİR İLKİ BAŞARDIK
2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı düzenleme hakkı kazanan Türkiye, böylece son 15 yıl içerisinde erkekler ve kadınlarda, hem Avrupa hem de Dünya Basketbol Şampiyonaları'na ev sahipliği yapma başarısını gösteren tek ülke oldu.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 14.03.2011 - 19:58

nedense kadınlar şampiyonaları o kadar etki yaratmıyo tabi voleybol hariç *ihi


şimdiden başarılar bu arada :)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.06.2011 - 00:33

A Milli Kadın Takımımızın 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda üst sıralarda yer alması için yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı 'Başarı 2014' toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve çok sayıda kulüp temsilcisinin katılımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saat 14:00'te başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıya TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ve TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş'ün yanı sıra Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımların idareci, menajer ve antrenörleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Jülide Sonat, "Hepinizin bildiği gibi 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı ülkemize getirdik. Bunun onuru ve gururunu sizlerle paylaşmak istedik. Ayrıca bundan sonra neler yapmamız gerektiği hakkındaki görüşlerini almak için buradayız. Öncelikle şampiyonanın alınmasında emeği geçen Genel Sekreterimiz Ali Özsoy'a hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Gelmiş geçmiş adaylık dosyalarının belki de en güzelini hazırladı. Çok özverili bir ekip çalışmasının sonunda kazandık. Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'ye alınmış olması hepimizi çok heyecanlandırdı. 2014'ün önemini bu masanın etrafındaki insanlar kadar iyi anlayabilecek bir topluluk yoktur. 2014'ün alınması federasyonumuzun çalışmaları ve devletimizin desteğiyle gerçekleşti ama sizler bu güveni sağladınız ki şampiyonaya ev sahipliği yapma hakkını kazanabildik. Bu noktada bir yola çıkmış durumdayız. Bugüne kadar kadın basketbolunu belirli bir seviyeye getirmek adına yaptığımız işlerin gerek Milli Takımlar, gerekse ligler düzeyinde sonuç verdiğini düşünüyorum ki böyle önemli bir organizasyon bize layık görüldü. Bu toplantının esas amacı 2014'teki Milli Takımımız için kısa ve uzun vadede hep birlikte yapabileceklerimiz hakkındaki fikirlerinizi sizlerin ağzından duymaktır. Çok değerli kulüplerimizin katkıları ve bence basketboldaki en kalıcı unsur olan antrenörlerimizin bu konudaki görüşleri çok büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Sonat'ın konuşmasının ardından önce antrenörler, sonra da takım idareci ve menajerleri 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na giden yolda nasıl adımlar atılabileceği ve ne gibi değişikler yapılabileceği konusunda Federasyon yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu. Kulüp temsilcileri, yapıcı fikirlerin paylaşıldığı toplantıda kadın basketbolunun gelişimi ve geleceği ile ilgili düşünceleri de dile getirme fırsatı buldular. Oldukça verimli geçen toplantı sonrası katılımcılar Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasındaki TKBL Playoff Final Serisi maçını izlediler.

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli