İçerik değiştir



Türkan Saylan Yapamadığı Savunmasını Yapıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 41 yanıt verildi

#41 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.03.2011 - 13:25

Bu adamlar nasıl müslüman anlamıyorum.Tamam Türkan Saylan ı sevmiyorsunuz ama işin içerisine neden annesini karıştırıyorsunuz.Siz de dündarlık olmadığını gördük te hiç mi insanlık yok.Size fethullah okullarında annelere saygı bu şekilde mi gösteriliyor.Yazık yazık...
*******************************************

EVET BİZDE DÜNDARLIK YOK, UÐUR DÜNDAR DAN DA NEFRET EDERİZ.. :) ANNELERE ANSIL SAYGI GÖSTERİYORUZ AH BİR GÖREBİLSENİZ...


******************





Neymiş annesi yabancıymışta müslüman adını geç almışta... Bunlar mı annesini suçlama göstergeleri ...
Gelelim dönemin mit kayıtlarında ismi geçmesine.Şimdi tarihlere bir bakalım yıl 1935-36 tahmin edin hangi tarihe çok yakın? Atatürk ün en önemli öngörülerinden birisi de buyd.İkinci dünya savaşının başlayacağını birkaç ay farkla tahmin etmişti. Yeni kurulumuş bir cumhuriyette tabii ki bu duruma hazırlıklı olmak için ilk başta yapılacak hareketi yapıp ülkedeki gayri müslümleri izlemişti.İkinci dünya savaşı başladığında ülke yaklaşık 15 yıllık bir cumhuriyet.



neymiş efendim para toplamış.bakanlıktan izin almamış eee ..Sonuçta bu paraları ne yaptığı önemli.Kadın uğraşmış didinmiş para bulmak için.Bakanlığı çiğnemişse iyi bile yapmış da bu bölücü olduğunu ispatlamaz o zaman deniz feneri davasındakileride alın içeri bölücülükle yargılayın terör örgütü kurmakla itham edin.Bakın hem onlar paraları hayır içinde kullandıkları için değil paraları cukka ettikleri için suçlanıyor...



nedir şimdi bu? Nasıl bi haleti ruhiye.Hem dernekler böyle çalışır şirketler para bulur de sonra firma isimlerini say sonra da bakın hepsi yabancı sermaye de.Eee yuh yani.Sanırım siz de şeref ve haysiyet kısmında da sorun var.Ulen ülkede ki her kurumu yabancılara satmadı mı başbakanınız. Eğer Türkan Saylan ordan burs bulduğu için bölücü ise din düşmanı ise o zaman ülkenin her taşını toprağını yabancı sermayeye satan başbakan ne oluyor?

Aslında sorun bu parayı kime verdiği değil mi? İşte can alıcı yer. Kadını din düşmanı olmakla ile suçladıkları yer.Neymiş efendim türbanlılara burs vermiyormuş.Fethullahçılara metelik koklatmamış. Eğer bu bayan namaz kılmak yerine bale yapsınlar dedi diye türbanlılara burs vermiyor diye din düşmanı ise.Peki siz onun ve annesi ile yalan yanlış bilgiler yazarken, yayarken, sanki gerçekmiş gibi her yerde bunu anlatırken ne derece müslüman oluyorsunuz?Ne derece dine hizmet ediyorsunuz? Doğum tarihi ve annesinin adını alma tarihlerini öne çıkarırken, ne derece peygamber yolunda gitmiş oluyorsunuz?

Ne diyeyim, insana düşmanın bile onurlusunu özletiyorlar.

************
YANİ DÜŞMAN DA OLDUK SAYENİZDE, HAYIRLI OLSUN, ONUR MU ARIYORSUN, SEVDİKKLERLİNDE ARA BULURSAN BİZEDE SOR..

MÜSLÜMANLIK ÖÐRETMEYE KALKMAYIN GÜLÜNÇ OLUYORSUNUZ...
************
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#42 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.03.2011 - 11:34

KCK davasının iddianamesinde ortaya çıkan bazı ifadeler örgütün ÇYDD ile ilişkili olduğu iddiasını ortaya attı
25 Mart 2011 Cuma 09:24

152 sanıklı KCK Davası'nın içeriğindeki çarpıcı iddialar, örgütün gençlik yapılanmasının çalışma şekli, ele geçirilen ses kayıtlarındaki bir dizi ifadeler ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan ile KCA örgütü arasında ilişki olduğu iddialarını ortaya çıkardı.

KCK iddianamesinde dağ kadrosuna adam kazandırmanın yanında sokak eylemlerinin de nasıl organize edildiği yer alıyor. Şehirlerde terör örgütü sempatizanlarınca yapılan eylemlerin neredeyse tamamının KCK Gençlik Merkezlerince organize edildiği öne sürülüyor. O eylemlerde bugüne kadar 4 kişi hayatını kaybetti, maddi kayıpsa milyonlarca lira. Molotof saldırısıyla genç bir kız yaşamını yitirdi. Aktifhaber'in haberine göre, Peki bu sokak eylemleri nasıl organize ediliyor? İddianamede eylemlere ilişkin neler var? Örgüt sempatizanları şehirlerde nasıl barınıyor, hangi güçlerden destek görüyor?...

Sokak Eylemleri Gençlik Merkezlerinde Organize Ediliyor

İddianamede KCK'nın şehir eylemlerini gençlik merkezlerinde kurulan irtibatlar ve örgüt talimatlarıyla yaptığı anlatılıyor. Birbirleriyle irtibatlı olan şüphelilerin planladıkları eylemlerle alakalı olarak şifreli konuşmaya gayret gösterdikleri, kendi aralarında kararlaştırdıkları şifrelerle eylemlere iştirak ettikleri belirtiliyor.

Gösteriler İçin Şifre 'Düğün ve Maç'

Yasadışı gösteriler için 'Düğün ve maç' eyleme katılacak gençler için 'spor ayakkabıları' ifadesi kullanılıyor. İki sanık arasında geçen "Bir ifadede bir şekilde bulmalıyız, dersane için, soba yakacağız, anla işte, yakmak için, akşama kadar lazım" şeklindeki konuşmalar yer alıyor. Bu konuşmanın ardından Nusaybin'deki bir dersaneye Molotof kokteylli bir saldırı gerçekleşiyor.

Haşim Söylemez, PKK'nın eskiden beri gençleri kullanan bir örgüt yapılanması olduğunu, en büyük damarlarından birisinin de gençleri dağa kaldırması hikayesinin olduğunu belirterek; KCK yapılanmasından sonra gençlik yapılanmasının her alanda kullanılması için biraz daha formal, fonksiyonlu, aktif bir hale dönüştürüldüğünü ifade etti.

KCK üyelerinin sokak eylemlerine ilişkin, iddianameye yansıyan pek çok kayıt bulunuyor. Bunlardan biri de Başbakan Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yaptığı gezilerden birine yönelik. Erdoğan, Yüksekova'da hastane açıyor. Ancak KCK'lılar Başbakan'ın "Bir olmaya mecburuz, beraber olmaya mecburuz, bu ülkenin 70 milyon insanının ayrımcılığına biz müsaade edemeyiz, tüm tesisler Hakkari ilimize" diyerek yaptığı bu hizmete eylemle karşılık veriyor.

KCK yöneticileriyle sokaklardaki eylemlerin organizasyonlarına yönelik iddianamede pek çok görüşme yer alıyor. Ancak savcıların mütalaalarına göre sokak eylemi talimatları da yine iddianamenin bir numaralı sanığı Sabri Ok'tan geliyor. KCK/TM yapısının ülkemizde çıkarttığı serhildan türü sokak eylemlerini Sabri Ok'un başkanlığını yaptığı KCK Türkiye Koordinasyon'unun organize ettiği, KCK/TM'nin yürütmesinde görev alan Türkiye sözcülerinin yine bu şahıs tarafından atandığı, terör örgütünü yönetmede faydalı olabilecek her türlü askeri, adli ve idari bilgilerin Sabri Ok vasıtasıyla Kandil'de bulunan KCK yürütme konseyine iletildiği belirlendi.

TÜRKAN SAYLAN'LA İLİŞKİ VAR İDDİASI

DTP ve BDP'nin önemli isimlerinden biri olan Kamuran Yüksek'in Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde evinde bulunan bilgisayarda 27 Aralık 2008 başlığıyla kayıtlı bulunan bir belge bulunuyor. Çok çarpıcı ifadelerin yer aldığı belgede Güneydoğu illerinden getirilen örgüt mensuplarının şehirlerde barınma ihtiyacının nasıl karşılandığı anlatılıyor.

İddialara konu olan o diyaloglar...

" Kamuran arkadaşa son dönemde partimize ve önderliğimize yapılan saldırılara tabanımız tarafından gerekli karşılık verildi. Özellikle gençlik kendinden bekleneni layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Tüm bu mücadele sürecinde Türkan Hanım, gerekli desteklerini esirgemedi. Yurtsever arkadaşlarımıza hem maddi yönden hem de barınma yönünden sahip çıktı. Yeni gelecek arkadaşlara da yer hazır. Son süreçteki eylemlerde Doğu'dan getirdiğimiz YDGM'li birçok arkadaşımız yakalandı ve cezaevine girdi. Mevcut yapıyı sağlamlaştırmak ve eylemleri yükseltmek için önceki gelen yurtsever arkadaşlar kadar kabiliyetli yurtsever gençlere ihtiyacımız var. Barınma ve maddi açıdan hiçbir sıkıntımız yok. Türkan Hanım'ın önceki arkadaşlara sahip çıktığı gibi yeni arkadaşlara da sahip çıkacağını umuyoruz."

Soruşturmayı yürüten savcı, metinde geçen 'Türkan' ifadesinin geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türkan Saylan olduğunu değerlendiriyor. ÇYDD'ye yönelik Ergenekon kapsamında açılan davanın delil klasörlerinde de derneğin yasadışı örgüt mensuplarına burs ve barınma imkanı sağlandığı iddiaları yer alıyordu.

ÇYDD iddianamesine yansıyan bir belgede de özellikle araç yakma eylemlerine karışan bazı öğrencilerin deşifre olması üzerine takınılacak tutum açıklanıyor. Polis içinden gelen bilgilere göre "Araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkan Abla, gerekirse kayıt silinsin ama bursta kesintiye gitmemeliyiz görüşünde. Yalnızca Türkan Abla'nın belirlediği listedeki polis müdürleriyle görüşülecek" deniyor.

KCK yapılanmasının devam ettiği 2008 yılının son aylarında İstanbul bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Örgüt İstanbul'da bir gençlik meclisi kuruyordu. Toplantı Bağcılar'da yapıldı. Katılımcılar arasında dönemin DTP Milletvekili Sebahat Tuncel de vardı.

Yapılanmanın nasıl şekillendiği, nelerin amaçlandığı ve yapılması gerekenlerin konuşulduğu o toplantıdan iddianameye de yansıyan bölümler...

Toplantının açılışının ardından DTP Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması yer alıyor. Konuşmalar arasında Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır ifadeler dikkat çekiyor. Tuncel'in konuşmaları arasında PKK'nın merkezi Kandil'e de atıflar var. Toplantıda gençliğin önemine vurgu yapılırken bu yolda ölmekten geri durulmaması da isteniyor.Toplantıda geçen en ilginç bölümlerden biri de bir dönem ekonomik kriz sebebiyle Yunanistan ve Fransa'da baş gösteren olaylardan heyecan duyulması ve bunlardan devrime yaklaşıldığı anlamı çıkartılması.
KCK operasyonları kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınışı tartışma konuları arasında yer almıştı. Ancak örgütün belediyelere yönelik planı da konuşmalar arasında yer alıyor.



Kaynak : http://www.interneth...m#ixzz1HbAkFhOc

Bu mesaj milas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.03.2011 - 11:36

necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli