İçerik değiştir



- - - - -

Tatarika Orkestrası Türkiye'de


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 16:30


Orkestra, kubız, dombra, Tatar harhonikalar gibi çalgılar kullanarak, geleneksel ve çağdaş müzik kültürünü bir araya getiriyor.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), '2011 Abdullah Tukay Yılı' etkinlikleri çerçevesinde, Jiganov Kazan Devlet Konservatuvarı 'Tatarika Tatar Halk Orkestrası'nı sanatseverlerle buluşturuyor.

TÜRKSOY'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Manisa, Bodrum, Muğla ve İstanbul'da konserler verecek olan Tatarika Orkestrası, kubız, dombra, Tatar harhonikalar gibi çalgılar kullanarak, geleneksel ve çağdaş müzik kültürünü bir araya getirecek.

Kazan Devlet Konservatuvarı Tatar Sanat Fakültesi'nde 1993 yılında kurulan topluluk, Türk Dünyası'nın etnik müziğini dünyaya duyurmanın yanı sıra Fin–Ugor, Slav ve Volga-Ural Bölgesi halklarının ulusal müzik çalgılarını ve geleneklerini tanıtmayı da hedefliyor.

Repertuvarını geliştirmek için yaptığı çalışmalar, birçok tanınmış solistle gerçekleştirdiği resitaller, radyo ve televizyon kayıtlarıyla Tataristan, Rusya ve birçok ülkede ilgiyle karşılanan orkestra, Sanat Yönetmeni ve Şef Prof. Rinat Halitov'un vizyonuyla profesyonel çalışmalarına devam ediyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli