İçerik değiştir



- - - - -

Türk Fırkateynleri Savaş Yüküyle Akdeniz'e Açılıyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 10 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 14:09


Libya'da bulunan 30 bin Türk vatandaşının tahliyesi için tedbir olarak Türk Donanması da devreye sokuldu.
Libya'da Kaddafi yönetimine karşı başlayan ayaklanmanın kanlı silahlı çatışmalara dönüşmesi, Kaddafi yanlıları ile bazı askerlerin de direnişçilerin üzerine ateş açması sonucu yaşanan kaos nedeniyle bu ülkedeki yaklaşık 30 bin Türk vatandaşının tahliyesi için tedbir olarak Türk Donanması da devreye sokuldu.

NATO HAREKETE GEÇTİ
Hem Libya olayları, hem İran'ın Suriye'ye gitmesi için iki savaş gemisini Süveyş Kanalı'na yönlendirmesi nedeniyle, bazı Nato ülkelerinin de bölgeye savaş gemisi göndermekte olduğu öğrenildi.

Bu ülkede mahsur kalan Türklerin getirilmesi için gönderilen İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO)'ya ait 'Osman Gazi ve 'Orhan Gazi feribotlarından sonra. "Gelibolu" Fırkateyni'nin refakatinde yola çıkarılan Donanma Komutanlığı'nın "İskenderun" adlı lojistik gemisi yola çıkarılmıştı.

CEPHANELERLE YOLA ÇIKACAKLAR
Libya'nın limanlarını da kapattığını açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca, bölgeye terbir olarak 3 fırkateyn daha gönderilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'nde bulunan "Oruç Reis" Fırkateyni'nin yanı sıra Aksaz'dan da ayrıca iki fırkateynimizde hazırlıkların tamamlandığı ve bu gece yarısı yola çıkacakları belirtiliyor.

Fırkateynlerimizin, olası saldırı ve karışıklıklara karşı caydırıcı güç olarak helikopter, SAT ve SAT timleri ile "Savaş yükü" olarak adlandırılan cephane dahil tam ikmal yaparak yola çıkacakları, Akdeniz'de sürekli koruma ve kollama görevi yapacakları öğrenildi.

Olası gelişmelere karşı Türk Donanması'na bağlı savaş gemilerinin yanı sıra bazı NATO ülkelerinin de hem Libya olayları, hem de İran'ın iki savaş gemisini Suriye'ye gitmek üzere Süveyş kanalına yönlendirmesi nedeniyle Akdeniz'e göndermekte olduğu gelen haberler arasında.

DONANMA'YA AİT BİR FERİBOT YOLA ÇIKTI
Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için Donanma'ya ait bir feribotun da yola çıktığını, feribotun 24 Şubat öğleden sonra Libya'ya ulaşacağını duyurdu.

Duyuruya göre, bin 500 yolcu kapasiteli bu geminin de Derne ve Sirte şehirlerinde mahsur kalan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirmesi planlanıyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 14:33

Libya'da bir Türk hayatını kaybetti

Libya'da yaşanan olaylarda bir Trabzonlu işçi silahla vurularak hayatını kaybetti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'daki olaylarda Trabzonlu Yunus Emre Çelik'in, Trablus yakınlarındaki şantiyede hayatını kaybettiğini bildirdi.


KESKİN NİŞANCILAR MI VURDU
Trabzonlu 27 yaşındaki Yunus Emre Çelik'in çalıştığı şantiyede vince çıkarken uzun namlulu bir silahtan açılan ateşle vurularak öldüğü bildirildi

Libya'daki olaylarda, Trablus yakınlarındaki şantiyede hayatını kaybeden, Trabzon nüfusuna kayıtlı işçi Yunus Emre Çelik'in Libya'ya 3 ay önce gittiği, ailesiyle en son dün sabah görüştüğü bildirildi.


DÜN SABAH AİLESİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Çelik'in yakınlarından aldığı bilgiye göre, Çelik ile ailesi dün sabah telefonla görüştü. Telefonda durumunun iyi olduğunu söyleyen Çelik'in, şantiyelerinin kurşunlandığını fakat kendilerine bir şey olmadığını ifade ettiği belirtildi.

Gönderilen Resim

BABASINA ÖLDÜĞÜ SÖYLENMEDİ
İşçi Yunus Emre Çelik'in annesinin Oymalıtepe beldesindeki evlerinde, babasının ise kent merkezinde olduğu, kalp hastası olduğu için oğlunun öldüğünün henüz kendisine söylenmediği bildirildi. Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Oymalıtepe beldesinde oturan, bekar olan Yunus Emre Çelik'in Libya'ya 3 ay önce çalışmak için gittiği öğrenildi.

-----------------------------------------


Allah rahmet eylesin...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 17:38

BEKİR COŞKUN
23 Şubat 2011 Çarşamba
Kaddafi.
..

“Hüsnü”den sonra yine karşılaştık…

“Peki Kaddafi’den ne istiyorlar” dedim…

“Bir milyon insan açken, kamu bankalarının parası ile oğluna bir gazete, bir televizyon, iki radyo satın aldı” dedi…

“Oha…”

“Biliyorsunuz güzel soru sormayan muhabirleri kovalardı… Foto muhabirinin 38’lik zum aletini aldığım gibi sokarım, dedi… Bunu duyan kameraman kaçtı… Zaten bir tek muhalif yazarı barındırmadı, ya köşelerini bırakıp kaçtılar, ya hapishanelere dolduruldular…”

“Çüşşş…”

“Kaddafi’nin iktidarının 40’ıncı yılı kutlamalarına (02.09.2009) Emine Erdoğan ile Münevver Arınç ve Bülent Arınç da özel bir uçakla gelerek katıldılar… Arınç orada gördüklerinden çok mutlu olduğunu söyledi ve Libya’daki yönetimi öven özlü bir konuşma yaptı…”

“Yok artık…”

“Kaddafi iktidarının 40’ıncı yılı törenlerinde çok heyecanlanan Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı… (Tıklayınız; Google - Emine Erdoğan Libya’da nasıl ağladı)...”

“Vayyy…”

“Bingazi’de dev bir stadyum yaptırdı… O stadyumda yeterince lehte tezahürat yapılmadığını duyunca sinirlendi, ‘Biraz daha kızarsam içindekileri kovup develeri doldururum’ dedi…”

“Pess…”

“Kendini İslam âleminin ‘imamı’, Arapların ise ‘kralı’ saydı. Popülizmin uç noktasında yer almasının en çarpıcı örneğini o verdi. Yabancı devlet adamlarını azarladı ama altınını-parasını onların bankalarına taşıdı…”

“Höst…”

“Sonunda insanlar ayaklanınca her faşist gibi çıldırdı… Daha dün uçaklarla kendi halkını bombaladı… Yaralı göstericilere bakıyorlar diye doktorları bile kurşuna dizdiler…”

“Yuh…”

“İşte Tayyip Erdoğan’ın dün grubunda savunduğu ‘insan hakları ödülünü’ bundan aldı…”

“Aaaaa…”

“Atatürk’ü hiç sevmezdi….”

“Eh…”

*

Giderken arkasından seslendim:

“Gidecek mi?..”

Sordu:

“Hangisi?..”
**************************************************************


Kaddafi'nin yaptıkları, birilerinin yaptıklarına ne kadar da benziyor. Peki sonu..?

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 23.02.2011 - 17:39

 580023663830.jpg


#4 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 17:54

Yahudi asıllıymış derken Lockerbi'nin emrini Kaddafi vermiş... Şöyleymiş böyleymiş demeye başladılar.Kellesi gidici olduğu belliydi de bu iş silah zoruyla olacak gibi.Yakında Nato müdahele etsin demeye başlanır...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#5 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 23.02.2011 - 23:21

Meclise BOP eş başkanından olanlar hakkında fikir alınmak üzere soru önergesi verilmeli...

Neler oluyor?

Gitmiyorum dediği an anında insan hakları ihlalleri gündeme geliyor, şöyle kötüydü böyle ibneydi lafları ortalarda dolaşıyor... Ve garibime giden Türkiye anında olayların içinde; sanki olacaklardan haberdar gibi...

Bu bokların altında türkiye de var...

Kesinlikle BOP eş başkanına sorulmalı...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#6 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 24.02.2011 - 00:00

tayyip git demeden gitmez kaddafi =)
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#7 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.02.2011 - 11:26

Beyler ortalık fena karışık. Durumlar çok vahim.

Benim şu an çalıştığım firmanın 100'de 90 ihracatı Libya'ya idi. Patronum Libya'dan dün akşam geldi. Canını zor kurtarmış. Olayların tam ortasında kalmış. Havaalanına kendisini zor atmış. Giderken patronun misafir olduğu firmanın sahibinin arabasına da vurmuşlar. Arkalarına bile bakamamış bizim patronun misafir olduğu adam. Adamlar havalimanlarını bile kapatıyorlarmış. Paralı askerler filan rastgele ateş ediyorlarmış. İnternet filan hak getire. Televizyonlarda görülenlerden çok daha vahim Libya sokakları diyor. Herkes geçmiş olsun ziyaretine geliyor.

Bir şey değil Libya'ya gönderdiğimiz 2 konteyner tesisat malzemesi kıçımızda patladı. Yağmalanmasın diye gemiler geri dönüyor. O malları ne yapacağız Allah bilir. 2 konteyner mal dediğim 300 bin dolara tekabül ediyor. Bir şey değil Türk standartları ile Libya standartları farklı. Biz de malları Libya standartlarına göre sattığımız için Türkiye'de satmamız da zor. Battık anasını satıyım.

2-3 ay içinde ortalık durulmazsa sıçtığımın resmidir. İş aramanın vakti geldi galiba.

Libya'da bundan 3 sene öncesine kadar 4-5 bin Türk işçisi varmış. Ama ülke gelişiyordu. Geliştikçe de inşaatlar yükseliyordu. Bizim patron Dubai gibi olacak orası diyordu. İnşaatlar yükseldikçe de bizim Türk işçileri oraya akın ettiler. 3-4 senede 25 bin işçi gitmiş düşünün.

Türkiye'de Libya'ya ihracat yapan birçok firma kara kara düşünüyor şimdi. Ne olursa olsa da bir an önce ülke rutine dönse de işler başlasa diyorlar.

Olaya pragmatist bakmak lazım.

Orada 25 bin Türk var ve de ülkenin başında ayaklanan halkına vur emri veren bir deli var. Kendi halkına zehirli fare diyen bir adam Kaddafi.

Biz Mısır'dan da ithalat yapıyoruz mesela. Hüsnü Mübarek devrilince adam ne olursa olsun yine ülkesini düşündü. Kaddafi kadar ateşe atmadı. Onlarla ithalatımızda hiçbir sorun yok. İhracatta da sorun yok. Ama bu Kaddafi tam bir deli. Ülkesinin insanı aç kalacakmış, ihracat-ithalat duracakmış filan umurunda değil. Kendi ülkesini de düşündüğü yok yani. Adam sadece ve sadece kendisini düşünüyor. Tam bir megaloman.

İnşallah bir an önce ne olursa olur da düzelir ortalık. Yoksa yandık anasını satıyım.

#8 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 26.02.2011 - 00:02

“Müsterih olun!”


“Türkiye farkı...”

“İşte bu kadar!”

“Dünya bize hayran.”

*

Nedir bu?

Yandaş medya

manşetleri.

*

Libya’daki vatandaşlarımızı tereyağından kıl çeker gibi kurtarmışız, şööyle şahane devletmişiz, böööyle muhteşem hükümetmişiz filan...

Onun manşetleri.

*

Şimdi bakın...

Bir mektup, okuyun lütfen.

*

“Çok saygıdeğer bakan!

Ankara’da yerleşik 25 büyükelçi, benim refakatimde, bakanlığınız tarafından organizeedilen özel uçak ile Erzurum’daki Universiade açılışına katıldık. Ankara’dan gecikmelihavalandık. Pistin temizlenmesi için havada yarım saat tur attık. Bizi stada götürecek olanotobüs, belli ki, Erzurum’un yabancısıydı, zira yolu uzattı, Başbakan’ın davetinekatılamadığımız gibi, açılış törenine de yetişemedik. Stada gelince, yer ayrılmadığınıgördük, kalabalığın ortasına bırakıldık, hiçbir güvenlik kontrolüne tabi tutulmayan kalabalıkla birlikte, mücadele ederek, stada girdik, uzak bir köşeye oturduk, hiçbir yetkili bizimle temas kurmadığı gibi, 3.5 saat su bile verilmedi. Dönüş için kargaşayla otobüse bindik, otobüs şoförü büyükelçilerin tamam olup olmadığına bakmadan hareket etmeye kalktı, dışarıda kalanlar oldu, zor durduruldu. Özel uçağa geldik, oradaki personelin elinde bize ait olmayan, başka isimlere ait biniş kartları vardı. Hiçbir bagaj, güvenlik veya isim kontrolü yapılmadan, biniş kartı bile istenmeden, isteyen herkes adeta yarışırcasınauçağa bindi. Hatta, TBMM Başkanı da büyükelçilerin özel uçağına binenler arasındaydı. Uçağın içinde 1.5 saat, pistte bekledik.”

*

Kim bu?

Heidemaria Gürer.

Avusturya Büyükelçisi.

Su gibi Türkçe konuşur.

“Milli gelin”imizdir.

Eşi Türk.

*

Sonuna “ünlem” koyarak “çok saygıdeğer” hitabıyla resmi mektup yazdığı kişi ise, Türkiye Cumhuriyeti

Devleti’nin devlet bakanı.

*

Yani?

*

Milli gelinimiz, zarif bir diplomat olduğu için “Yuh be kardeşim!” diyemiyor...

“Dost acı söyler” misali “Öngörü ve organizasyon rezaletisiniz” diyor.

*

Ve, Avusturya Ankara Büyükelçisi’nin bu mektubu yazmasından taaa bir ay önce,Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Libya’da yaşayan, aralarında çifte vatandaş Türklerin debulunduğu tüm vatandaşlarına mektup gönderiyor... “Karışıklık çıkarsa, şunları şunları yapacaksınız, şu şu numaraları arayacaksınız, şu şu noktalarda Trablus Elçiliğimiz’in şu şuyetkilileri ile buluşacaksınız” diyor. Daha Mısır patlamamış, Tunus’ta bile çıt yokken...“Libya’da karışıklığın

eli kulağında, haberiniz olsun, pozisyon alın” diyor.

*

Sonra?

Tunus yanıyor.

Mısır patlıyor.

*

15 Şubat’ta, Libya’nın karışmasına sadece 48 saat kala, Türkiye Cumhuriyeti’nin TrablusBüyükelçiliği, resmi internet sitesinde, “Libya’da yaşayan vatandaşlarımıza” başlığıyla duyuru yayınlıyor. Aynen aktarıyorum...

*

“Büyükelçiliğimiz ile temasa geçen bazı vatandaşlarımız, bazı Mağrib ülkelerinde yaşanan olaylar sonrasında, Libya’daki asayiş hakkında sorular yöneltmektedir. Libya’da güvenlikve istikrar bakımından sıkıntı yaşanmamaktadır. Libya’da iş yapan şirketlerimizin endişeduymalarını gerektirecek durum yoktur. Vatandaşlarımızın müsterih olmaları tavsiye olunur.”

*

Vatandaş diyor ki:

“Kaçalım mı?”

Büyükelçiliğimiz diyor ki:

“Müsterih olun.”

Gördük ebemizin müsterihini!

NOT:

Hükümet, dışişleri ve istihbarat rezaletimiz ortaya çıkınca, sayısını bilmediğimiz kadar vatandaşımız silahların ortasında mahsur kalınca,

bazı vatandaşlarımız tutuklanıp, “şimdilik” bir vatandaşımız öldürülünce...

Yukarıda anlattığım skandal duyuru, Trablus Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden apar topar silindi!

ANTİ NOT:

Niye sildiler? “Böyle bi duyuru yapmadık, yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar” demek için sildiler. Ancak... Başbakanlık’a ait olan “müşavirlikler.gov.tr” adresine girin, Libya’yıtıklayın, “Libya’da istikrar

var” başlığıyla, kabak gibi, orada duruyor... Onu silmeyi unuttular çünkü!

Yılmaz Özdil




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#9 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.02.2011 - 09:53

yemin ederim yılmaz özdil'in çok yüzeysel yazılarını okudum da bu kadar yüzeyselini görmedim.
ba
kaddafi 42 yıldır yönetiyor ülkeyi. ülke adamın kölesi. öl dese ölecek insanlar var. o bile önceden bilemedi bizim ülkemizin istihbaratçıları bilemedi diye dalga geçiyor. hadi diyelim ki ülkenin yabancı istihbaratı önceden tahmin etti. bunu böyle açık seçik anlatamaz. anlatırsa kaddafi gel bakayım buraya sen ajan mısın demez mi? uluslararası ilişkiler uzmanı değilim ama bu işler bu kadar kolay değil. bu arada yandaş dediği gazetelerin içinde hürriyet de var. böylelikle hürriyet'in de yandaş bir gazete olduğunu öğrenmiş olduk.


Gönderilen Resim

#10 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.03.2011 - 18:17

Libya halk ayaklanmasının bizim şirkete zararı şu an için beşyüzbin dolar. melih sana eleman lazımdı aldın mı eleman :) yandık anasını satıyım.

#11 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.06.2011 - 13:06


Libya ordusuna bağlı Kaddafi askerlerinin Türkiye'de üretilmiş kumanyaları kullandığı iddia edildi
El Cezire televizyonu, Libya ordusuna bağlı askerlerin Türkiye'de üretilmiş kumanyaları kullandığını iddia etti. Bu iddianın doğru olması halinde, bunun BM yaptırım kararının ihlali olacağı öne sürüldü.

El Cezire'nin Libya muhabiri James Bays, ülkenin Nefusa kentinde devlet başkanı Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin terk ettiği bir üste Türkiye'de üretilmiş kumanyaların ele geçirildiğini ifade etti.

Bays, El Cezire kanalından haberi vermesinin ardından Twitter hesabı üzerinden de konunun ayrıntılarını paylaştı. Bays'in kumanyaya ait olduğunu söylediği fotoğrafta ele geçirilen lavaş ekmeğin üretim tarihi Mart 2011 olarak görülüyor. Koalisyon güçlerinin Libya operasyonu 19 Mart'ta başlamış, BM Güvenlik Konseyi'nin bu ülkeye yönelik yaptırım kararı ise Şubat ayı sonunda alınmıştı. Bays'in paylaştığı bir başka fotoğrafta ise aynı firma tarafından üretilen, paketlenmiş dönerli pirinç pilavı görülüyor. El Cezire muhabiri, ürünün 2010'da imal edildiğini belirtiyor.

El Cezire'ye konuşan hukukçular, BM kararının ardından Türkiye'den Kaddafi güçlerine askeri gıda sevkiyatının yapıldığının teyit edilmesi halinde, bunun yaptırımların ihlali anlamına gelebileceğini söyledi.

http://www.interneth...terstitial=true

Hadi buyur buradan yak

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli