İçerik değiştir



Dsp Balbay ve Özkan İçin Resmen Devrede!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 13.02.2011 - 19:26


DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''12 Haziran'da Meclise en az 5 partinin girmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu seçimin sonucu Anayasa'yı yeniden şekillendirecek'' dedi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in DSP'den adaylıklarına ilişkin ise "Bu arkadaşlarımız talep ettikleri takdirde istedikleri yerden kendilerini aday gösteririz" dedi.

Gönderilen Resim

DSP'nin solda birlik adına seçime girmesinin istenmediğini vurgulayan Türker, DSP'nin ne pahasına olursa olsun seçime gireceğini ifade etti.

Ergenekon Davası'ndan tutuklu Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın DSP'den aday olacağına ilişkin açıklamaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Türker, şöyle konuştu:

''Biz bu iki arkadaşın düşünce adamı olarak, siyasal eylem adamı olarak bugünkü Türkiye'nin değişim sürecinde mecliste olmalarını isterlerse şayet Balbay ve Özkan''ın, Haberal'ın ve Perinçek'in de aday olabileceğini söylemiştik. Bu arkadaşlar milletvekili seçilseler bile eğer suçları varsa mahkum olmalarını engelleyemezler. Çünkü yargılandıkları mahkemeler özel yetkili ve olağanüstüdür. Mahkeme devam eder. Eğer karar çıkarsa ve hakikaten suçluysa yargılanırlar. Bu arkadaşlarımız talep ettikleri takdirde istedikleri yerden aday gösteririz eğer böyle bir talepleri yoksa da yapacak bir şey yok.''

''Genel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?'' sorusu üzerine Türker, DSP olarak seçime tek başına gireceklerini belirterek, ''Bazı partilerle görüşmelerimiz var. Birlikte bir çatı partisi olarak önümüzdeki dönem mecliste 5'inci grubun oluşmasını hatta parti sayısının daha da fazla olmasını sağlama hedefindeyiz. Abdüllatif Şener'le konuştuk. Kendisiyle ülke sorunları konusunda hem fikiriz. Türkiye'nin yavaş yavaş tek adamlığa doğru götürüldüğü konusunda mütabakata vardık. HEPAR ile de aynı şekilde görüştük. Mümtaz Soysal'ın partisiyle de görüştük. Onlarla da aynı düşüncedeyiz.''

Kaynak!

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5.693 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Gönderim zamanı 15.02.2011 - 08:58

Burası demokratik, çağdaş bir ülke ama bağımsız bir ülke değil..

Bu mesaj AtamÇepni tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.02.2011 - 08:58


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli