İçerik değiştir



- - - - -

Asla Yemem Demeyin! Çok Yakında...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.01.2011 - 18:18


Yiyecek başka birşey kalmayacak. Gün gelecek insanoğlu böcekten başka yiyecek birşey bulamayacak...

Gün gelecek ve böcekten başka yiyecek bir şey bulamayacak hale geleceğiz. Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi bu ihtimali de göz önüne alarak 200 kişinin katıldığı bir deney düzenledi ve deneklere böcekli yemekler yedirtti. AB raporlarına göre 2050 de 9 milyar kişinin protein ihtiyaçlarının karşılanması gerekecek. Ancak dünyanın elindeki kaynaklar bu talebi karşılayacak noktada değil.

Protein açığını kapatmak için başka besin kaynaklarının aranması gerekiyor. Böcekler protein açısından oldukça zengin. Ancak ortada bir sorun var: İnsanlar böceklerden iğreniyor.

Hollandalı bilim adamları insanoğlunun bu tiksintiyi yenmesi gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlara göre böcekler insan vücudu için daha sağlıklı.

Wanenburg Üniversitesi, ikna ettiği 200 deneğe daha önce hazırlattığı böcekli yiyecekleri tattırarak onların tepkilerini ölçtü.

Yemeklerde ağırlıklı olarak solucan ve çekirge kullanıldı. Sigara böreği, çikolatalı kek gibi yiyecekler böcek katkısıyla tadıldı.

Deneklerden bir kısmı yiyecekleri tatmadan önce tedirgin olduklarını tattıktan sonra ise yemekleri lezzetli bulduklarını ifade etti.

Ancak bilim adamları sorunun bu böceklerin tiksindirici görüntüsünde olmadığını asıl sorunun bunların pis olduğuna dair var olan inançtan kaynaklandığını ifade ediyor.

AFP'nin haberine göre böcekler düşük yağ oranları ve daha az masrafla ve emekle yetiştirebilmeleri nedeniyle iyi birer protein kaynakları. Doğada bol olmaları ve daha az sera gazı üretmeleriyle de yeryüzü için de faydalı hayvanlar.

Aslında böcek yemek insanoğlu için çok da yadırganan bir durum değil. Nitekim, bu deneyi yöneten araştırmacılardan Van Huis’e göre Meksika’da 500, Afrika’da 250 ve Çin’de 180 farklı tür böcek, yerel mutfaklarda kullanılıyor

beyazgazete
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 31.01.2011 - 22:30

midyeyi yiyen bunu da yer *cool
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli