İçerik değiştir



- - - - -

Yurt Dışında Okumak Ve Çalışmak İsteyenlerin İlgisine Sunulur


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 6 yanıt verildi

#1 marmaris34

marmaris34

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 28.01.2011 - 02:57


Yurt dışında okumak ve çalışmak isteyenlerin ilgisine sunulur


Günümüzde gelişen teknolojinin sayesinde küçülen dünyamızda,sorunlar bir yandan küçülürken diğer yandan da büyümektedir.Ancak, insanoğlunun yaşamı boyunca arayışları,çabaları bir türlü bitmek bilmiyor.Bizlerde dünyanın bir çok yerinde yaşayan insanların bir kısım sorunlarına çözüm bulabilmek amacı ile bir çalışma başlattık.Çalışmamızı genişleterek cevap olmaya ve cevap vermeye çalışıyoruz.Zaman zaman karşımıza çıkan sorunlardan bazıları iş, eğitim ve öğrenim sorunudur.Bu sorun ağırlıklı olarak hep karşımızda duruyor.Bugun ise dünyanın önemli bir kesimi ekonomik kriz ile mücadele ederken, dünyanın diğer bir yerinde ise insanlar kapitalizm ile tam olarak iç içe yaşamadıklarından olsa gerek ki krizi pek his etmemektedirler.Örneğin: Somali’nin bir kesimi zaten doğarken kriz ile doğup kriz ile yaşıyor.Ama, bugün avrupadaki insanlar buna alışık değiller.Avrupanın bel kemiği Almanya’da bile işsizlik oranı gün be gün çoğalmaktadır.Yunanistan krizden dolayı parçalanmanın eşiğinde Italya’nın durumu pek iyi görünmüyor.Macaristan, Polonya, Romanya, Estonya, Fransa ve daha bir çok ülke krizden payını çoktan aldılar...
Avrupalılar ise ucuz iş gücünü kabul etmediklerinden olacak ki, avrupanın bir çok yerinde iş olanaklarına rağmen kimse calişmak istemiyor.Oysaki Asya’dan, Afrika’dan gelen insanlar ve Rusya’dan, Ukranya’dan gelen bir çok insan avrupalıların ucuza calışmak istemediği işlerde çalişarak geçimini sağladıkları gibi ülkelerine de para gönderebilmektedirler.Işte tam bu durumu değerlendirirken bir çok kurum ve kuruluşlarla ilişki geliştirerek insanımıza avrupada olanaklar dahilinde iş bulma ve oturumlarını sağlamak konusunda karara vardık.Insanlar halen avrupayı kendilerine umut kapısı olarak görmektedirler ve halen hayatlarını riske atarak bilmedikleri ve hiç bir ilişkilerinin olmadığı avrupa ülkelerine farkli farkli yollardan akın etmeye calişmaktadırlar avrupabirliği ülkeleri yasal olmayan yollardan avrupaya girmenin önüne ne kadar engel oluştursada tedbir alsada ama insanlar umutlarını yitirmeden akın ediyorlar...Oysaki, bizler bu durumu göz önünde bulundurarak hiç kimsenin yasal engellere takılmadan resmi yollardan iş sahibi olmalarını sağlamaktayız.Inşaat sektöründen denizcilik sektörüne kadar bir çok alanda iş olanaklarını sağlamaktayız..Sizlerle kuracağımız bilgi alişverişi içerisinde uçak bileti ve vize ücretinin dişinda noter ve sözleşme masraflarınız olacak.Noter ve sözleşme masraflarınız ise bir kaç euro bazındadır...Ancak calişmaya karar verenler noter masrafını ödeyecekler.Öğrencilerin durumu da farklı değil.Öğrenimini avrupada yapmak isteyenler kendi durumları ile ilgili açıklamalarda bulunduklarında rehberlerimiz kendilerine yardımcı olacak ve adreslerine gereken mevzuat ile ilgili belgeler hazırlanıp yollanacak.Öğrenci giderleride forum ücreti ve davetiye ücreti olarak kendilerine bildirilir...Umarızki bu çalışma sistemi ile ülkemizde ki işsiz sayısıda belli oranda düşüş gösterecektir.

Not: Iş ve ev adresinizi yazarken posta kodu numarasını mutlaka yazınız...

Soru ve görüşleriniz için:
E-mail: ***

Ön başvuru formu sizlerin e-mail adresine yollanacaktir.Bol şanslar dileriz.
Teşekkürler....
20.01.2011

Bu mesaj Melih tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.01.2011 - 03:14
İletişim için ÖM kullanın.


#2 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 28.01.2011 - 03:03

marmaris34 tanışalım mı ?

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#3 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5.617 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Gönderim zamanı 28.01.2011 - 23:14

Avrupada noterlik ne kadar da ucuzmuş
burda 20 liradan aşaa sayfa çıkaramıyosun elin gavuru tüm noter ve sözleşme masrafına 2 yuro alıyo
oranın avukatlarına yazık yaahu

#4 ingi

ingi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 22.07.2011 - 11:41

UCLan bir kez daha en modern Kuzey Batı üniversitesi olarak adlandırıldı

The Times, lig tablosunu yayınlıyor
• Misafirperverlik, Boş Vakit, Eğlence ve Turizm, BK’da (Birleşik Krallık) 3. sırada
• Genel mühendislik, BK’da 12. sırada
• Komünikasyon ve Medya Araştırmaları, BK’da 19. sırada
• Sosyal politika, BK’da 19. sırada

The Times 2012 İyi Üniversite Kılavuzu, üst üste beşinci yıl da University of Central Lancashire’ın (UCLan) Kuzeybatı’daki en modern Üniversite statüsünü onayladı.
UCLan, 116 Ingiltere üniversitesi arasındaki sırasını 69.luktan 61.liğe yükseltti ve Birleşik Krallık’daki en iyi on modern üniversite listesine girdi.
Misafirperverlik, Boş Vakit, Eğlence ve Turizm kursları, Genel Mühendislik, İletişim ve Medya Araştırmaları ve Sosyal Politika, UK’nin en iyi 20 listesinde derece kaydetti.

Üniversite, yeni tablonun belirli kilit alanlarında özellikle iyi puan aldı. Öğrenci memnuniyeti genelinde 37. sırada olan üniversite, 2011’deki konumuna göre dokuz sıra yükselerek modern üniversiteler arasında 8. sıraya ve bu sebeple Kuzeybatı üniversiteleri arasında 3. sıraya yükseldi.


"Geçen seneki QS Dünya Sıralaması’na girdiğimizde, sadece diğer 52 BK Üniversitesi’ne katılmıştık ve bu seneki lig tablosu, BK tablolarında yükseldikçe devam eden gelişmemizi göstermektedir."

Araştırma kalitesi kategorisi içinde Üniversite, yedi sıra yükselerek 77.likten 70.liğe yerleşti.

(Ekip üzerine öğrenci başına harcamaları, kütüphane ve bilgi işleme tesisleri ile öğrenci tesisleri üzerine harcamayı ölçen) harcanan hizmet bakımından UCLan, genel içinde 29. sıraya çıktı.

UCLan’ın Rektör Yardımcısı Vekili Profesör Dave Phoenix şunları söyledi: “Bu tablo bir kez daha, UCLan’ın, beş yıldır olduğu gibi, yine Kuzeybatı’nın önde gelen Üniversiteleri’nden biri olduğunu doğrulamaktadır. Geçen seneki QS Dünya Sıralaması’na girdiğimizde, sadece diğer 52 BK Üniversitesi’ne katılmıştık ve bu seneki lig tablosu, BK tablolarında yükseldikçe devam eden gelişmemizi göstermektedir. Bu en güncel tablo, yüksek derecede uygulanan, araştırma haberli çevre içerisinde UCLan öğrencileri için genel deneyimimizi sürekli olarak geliştirme amacımızı takip etmektedir.”

“Yeni 15 milyon paundluk kapalı spor merkezimiz tamamlanmak üzere ve yeni açılan multi-milyon paundluk modern adli tıp binamız, eğitim hükmümüzün kalitesini daha da güçlendirecektir.”
UCLan, 2012 Tam Üniversite Kılavuzu ve Guardian gazetesinin 2012 Üniversite Kılavuzu’nda Kuzeybatı’daki en modern üniversite olarak adlandırılmıştır.

#5 Taurus

Taurus

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 267 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Güzel bir yer..
  • İlgi Alanları:♫ ♬ ♪ ♩ ♪ ♫ ♬ ♪ ♩ ♪

Gönderim zamanı 13.09.2011 - 02:06

Yurtdışında eğitim cazip görünmekle beraber, gözlemlerim hiç te öyle olmadığını söylüyor..Öncelikle yeğenim Bulgaristan'ın Sofya kentinde üniversite eğitimi almakta..Ancak denetimsizlik ve gerekli sorumlulukların oturmamış olmasından kaynaklı durumu pek iç açıcı değil..Bir süre önce gittiğim Ukrayna'da da eğitim herşey dahil yıllık yaklaşık 4000 TL (Tıp eğitimi) olmasına rağmen, orada tanışıp 5-6 gün beraber olduğum öğrenci grubunun yaşantısı hiç te öğrenci gibi değildi..Seksin çok kolay yaşandığı, paramızın daha değerli olduğu böyle ülkelerde ne yazık ki kültürümüzde yetişen gençler aç tavuk- darı ambarı ilişkisine düşüyor..Türkiye'deki aileleri onları eğitimde bilirken, onlar geceleri 40-50 Grivna (Yaklaşık 10 TL) hesapla kapattıkları disko barlarda eğlenip, yanlarına aldıkları kızlarla sonlandırıyor..İşin daha da kötüsü; bir süre sonra bu kolay ilişkiler çocukları bunalıma sürüklüyor..

Özetle; özellikle yurtdışı eğitimi kaçınılmaz hale geldiyse, mutlaka sıkı bir denetim mekanızması kurularak bu işe girilmeli..Elbette yazdıklarım öğrencilerden daha çok ebeveynlere yönelik..Yurtdışında okumaya hevesli arkadaşlar bu yazıyı okuduğunda ters etki ile daha da iştahlanacaktır..Ama lütfen yanılmayın, 6 sene tıp okuyup (Ki o ortamda 6 senede bitirebilirseniz) Türkiye'de ayrı bir sınava girmeden Doktorluk yapamadıktan sonra okuduğunuz yıllara yazık olmaz mı..?

Gönderilen Resim
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar..(Goethe)


#6 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 13.09.2011 - 09:38

olumsuzluk olarak söylediğin şeyler gençlere göre olumsuzluk olmadığından koşa koşa gidiyolar merak etme,


kaldıki türkiyede arkeoloji bile kazanamayacakları puanlarla bilgisayar mühendisliği falanda okuyolar, kaldıki 4000-5000 lira başka bi ülkeyi geçtim başka bir ilde bile çocuk okutmak için çok zor bu yüzden bulgaristan aileler içinde cazip.


ve gözlemlerime dayanarak diyimki hiç kız öğrenci görmedim 7-8 tane tanıdığım var hepsi erkek, demekki aileler erkek olunca düşünmüyo ::
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#7 Taurus

Taurus

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 267 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Güzel bir yer..
  • İlgi Alanları:♫ ♬ ♪ ♩ ♪ ♫ ♬ ♪ ♩ ♪

Gönderim zamanı 14.09.2011 - 01:49

Yok öyle deme! Kız erkek ayırmadan, bu ülke içinde kendi kültürümüzde eğitim almaları için çalışmalar yapılmalı..Senin çocuğun, benim çocuğum deme lüksümüz yok..Zira benim çocuğum da senin çocuğunun sorumluluk alacağı toplumda yaşayacak..Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerle mümkün..

Hiç kız öğrenci görmedim demişsin..Budapeşte'de okuyan iki kız çocuğu tanıyorum..Bu yazdıklarımızdan şu sonuç çıkartılmasın lütfen; her yurtdışı eğitim alan çocuk, yazdığımız olumsuzluklarla karşılaşacak ya da bunlara uyacak değil..Elbette ailelerinin yüz akı gençlerimiz de var..

Neyse, biz düşüncelerimizi paylaşırken, yine dileyen tercihini kullanıp, dilediğini yapıyor, yapacakta..Sonuçta demokrasi herkes için..Gönderilen Resim

Saygılar..

Gönderilen Resim
Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar..(Goethe)






Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli